Bıçak Sanatı - Forum

bıçak taşıma ve bulundurma yasa ve kanunları

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
Ynt: bıçak taşıma ve bulundurma yasa ve kanunları
« Yanıtla #20 : 27 Şubat 2015, 23:56:37 »
Önemli olan bakan kişini ne gördüğü.
Ben girdiğim tüm AVM lere belimde Leatherman ile rahatlıkla giriyorum.
- "Çakıyla giriş yasak" diyorlar.
Çıkarıp çeviriyorum. "Bu pense" deyip geçiyorum.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2015, 16:12:38 »
Şahsi kannatimdir, bıçak adam öldürmez. Eğer kişinin adam öldürme/yaralama niyeti varsa bunu basit bir kalemle dahi yapabilir.
+1000
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #22 : 28 Şubat 2015, 17:10:21 »
Burda nedendir bilinmez jandarmalar bazen yolda arabaları durdurup arama yapıyorlar

Hani denk gelirse arabada bir kukri veya bowie tarzı bişey bulunursa sorun olur mu sizce

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #23 : 28 Şubat 2015, 17:43:17 »
Burda nedendir bilinmez jandarmalar bazen yolda arabaları durdurup arama yapıyorlar

Hani denk gelirse arabada bir kukri veya bowie tarzı bişey bulunursa sorun olur mu sizce
jandarma tanidiksa sorun olmaz bence  :2up

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 28 Şubat 2015, 21:04:26 »
Arkadaşlar şu en son vahim olay olan Özgecan Aslan cinayetinden sonra bence toplumsal mekanların olduğu yerlerde üzerinizde, çantanızda, araçlarınızın  kabinlerinde , koltuk altlarında , torpido gözünde böyle bushcraft, kukri, bowie felan  bulundurmayın derim başınıza iş açılabilir  eğer arabanızda illa bulunduracağım diyorsanız  bir  alet edevat çantası içinde ıvır zıvır eşyanın bıçağın kılıfına ve  dışına zarar vermesini engelleyecek şekilde  bir poşette taşımanızı öneriririm bakın öneririm diyorum!!!!!!!! zaten adım adım iç güvenlik yasası değişiyor bilginize!!!!!  ha çantanızda taşıyacaksanız da iyice bir poşete sarın(DELİ BAĞLAR GİBİ :D :D)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #25 : 28 Şubat 2015, 21:06:27 »
Eren bu konularda bilgin mi var yoksa fikir sahibi misin?
Okinawian

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #26 : 28 Şubat 2015, 21:26:28 »
Biz yasadan cekinelim bicak tasimayalim yasadan korkmayanlar bicagiyla karsimiza cikinca yasa supermen olup beni koruyacakmi. Gerci ben bicagi boyle bir durum olabilr diye tasimaninparonoyak bi sey oldunu dusunurum. Yanliz elmadami yemiyahh.gardasss.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #27 : 28 Şubat 2015, 21:31:00 »
Eren bu konularda bilgin mi var yoksa fikir sahibi misin?

Yok kanun hakkında doğrudan şurada şöyle der diye bir bilgim yok sadece bir önceki yazdığım yazıda fikrimi söyledim genelde kanunlar bizim gibi suçsuzlara işlerde tam tekmil ondan uyarayım dedim

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #28 : 28 Şubat 2015, 21:51:50 »
Aklı başında birisi şehir içinde  neden yanında sürekli kukri bowie taşımak istesinki  eğer illa taşıması gerekiyorsa kilitli bir çanta ile taşımalı bunları yazan arkadaşların delikanlılık heyecanı ile yazdığını düşünüyorum ..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #29 : 28 Şubat 2015, 22:38:15 »
Yok hocam şehiriçi değil kesinlikle. Biraz kırsal. Bahsettiğim jandarmanın sürekli durduğu yer de tam bizim koy yolunun ana yola bağlandığı yer. Yani tarlaya gitmek istesem o araba o jandarmaların önünden geçecek

Yoksa toplum içinde tırnak makası dahil taşımam ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #30 : 28 Şubat 2015, 22:40:42 »
Bir çanta içerisinde bir şey söylenilmemesi lazım  onun için hep derim tara tarım aleti statüsüne girdiğinden daha masum görünüyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #31 : 01 Mart 2015, 00:01:05 »
Arkadaşlar konular hakkında fikir sahibi olabiliriz ama bilgi sahibi olmak ve tavsiye verebilmek için araştırmak gerekir.
Şimdi okuduğum kadarı ile izah edeyim. Bıçak taşıma ile ilgili kanun yok. Av bıçaklarının nasıl taşınacağına dair bir kanun var ama bunda da müeyyide yok. Meskun mahal dışında kamp lmalzemesi olarak zaten taşımakta sıkıntı yok. Evde, arabada bulundurmakta suç isnat edilmiyor.

Yani bir ceza durumu söz konusu değil. Bunlar benim okuduğum hukukçu görüşleri.

Okinawian

bekir atar

• 110
  • Meslek: emekli
  • Yer: Erzincan
« Yanıtla #32 : 01 Mart 2015, 00:23:20 »
arkadaşlar kilitli 12. 13 cm boydan büyük bıçakları ve sabit namlu bıçakları genelde uygulama esnasında alırlar birde bıçak taşıyan kişinin her halinden bıçağı niçin taşıdığı belli olur yıllarca itin uğursuzun üzerinden sallama tabir edilen 60 cm uzunluğunda  olan bıçak toplardık bıçağı alır bırakırdık tabi bunların hepsi hırsız, kapkaççı,hapçı normal insan bıçak taşımaz arabada bulunan uygulama yapan arkadaşların insiyatifine kalmış birşeydir biz denk gelip aldığımızda bakardık insan işinde gücünde esnaf bize güven veriyor bırakırdık  zaten diğer türde insanlar 150,200 lira veripte üzerinde taşıyıp ekibe yakalatmaz  verir 15, 20 lira ekmek bıçağını alır beline kor taşır gidersede o gider.

« Yanıtla #33 : 01 Mart 2015, 00:41:44 »
Önemli olan bakan kişini ne gördüğü.
Ben girdiğim tüm AVM lere belimde Leatherman ile rahatlıkla giriyorum.
- "Çakıyla giriş yasak" diyorlar.
Çıkarıp çeviriyorum. "Bu pense" deyip geçiyorum.
Diyorlar ama AVM içerisindeki dükkanlarda da her türlü çakı veya mutfak bıçağı satışı var. Bunlar ancak bizde oluyor yani.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #34 : 01 Mart 2015, 12:49:03 »
Bir sürü saçmalığımız var. Parang yaptım, tarlada kullanıyorum ama yolda bir arama olursa kesin başım ağrıyacak biliyorum. Alet degil silah muamelesi görecek. Bu yüzden çantanın içine bir tahra ve bir budama testeresi koyuyorum. Lazım oldugundan degil şahitlik yapsınlar diye. Ben elektrik ustasıyım vergi levham var diplomam var. Arka cebime 40cm bir tornavida koyar gezerim en kral çakıdan daha ölümcüldür. hiç kimsede bu ne diyemez. Bu durumda cepteki 5cm lik çakıyı sorun eden memura Allah akıl,insaf ihsan etsin.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #35 : 01 Mart 2015, 16:52:28 »
bekir bey sakatlık tamda burda kanunun adamın tipine göre işletilebilmesi yani içimde birde polis/jandarmanın tipimden acaba hoşlanacakmı endişesi? bilmem anlatabildimmi? diğer kısım çok haklı uyduruk bir çelik parçası kaç paraki?burda polis elinden alır 200m ilerde sende tezgahtan alırsın.demem oki kafa-niyet düzgün olsun.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #36 : 01 Mart 2015, 17:19:36 »
linki tıklayın ver 6136  kanununu okuyun bakın önce   5 inci maddeyi(taşınması olayından bahsedıyor) ardından 4 üncü maddeyi okuyun  bana kalırsa hepsini baştan sona ıyıce okuyun

http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?kid=65

benim bildiğim yasak
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 17:21:53 Gönderen: Eren »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #37 : 01 Mart 2015, 17:54:21 »
linki tıklayın ver 6136  kanununu okuyun bakın önce   5 inci maddeyi(taşınması olayından bahsedıyor) ardından 4 üncü maddeyi okuyun  bana kalırsa hepsini baştan sona ıyıce okuyun

benim bildiğim yasak

Hadi birlikte okuyalım.

MADDE 5. (Değişik: 12/6/1979 - 2249/6 md.) Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.

Peki bunlar hangi aletler? Bold yaptım iyi okunsun diye.

MADDE 4. (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.) Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır. Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.

(Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.): Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir. Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.

Yani bıçak-çakı bunların arasında yoktur. Kimse oturduğu yerden kanun uydurmasın.

Okinawian

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #38 : 01 Mart 2015, 18:14:57 »

benim bildiğim yasak

Hadi birlikte okuyalım.

MADDE 5. (Değişik: 12/6/1979 - 2249/6 md.) Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.

MADDE 4. (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.) Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır. Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.

(Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.): Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir. Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.

Yani bıçak-çakı bunların arasında yoktur. Kimse oturduğu yerden kanun uydurmasın.

Benim oturduğum yerden kanun uydurduğum felan yok işte açıkça demiş ben mi yanlış okudum;

4. madde; sivri uçlu ve oluklu bıçaklar,..........  ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

5. maddede ise  4. maddenin 1. fıkrasında yer alan bıçakların taşınamayacağından bahsetmiş

daha ötesinde bunu bir hukuk sitesine taşıyacağım ve soracağım forumda yapılan bıçakların resimlerini örnek göstererek bakalım ne diyecekler

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #39 : 01 Mart 2015, 18:24:15 »

benim bildiğim yasak

Hadi birlikte okuyalım.

Benim oturduğum yerden kanun uydurduğum felan yok işte açıkça demiş ben mi yanlış okudum;

4. madde; sivri uçlu ve oluklu bıçaklar,..........  ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

5. maddede ise  4. maddenin 1. fıkrasında yer alan bıçakların taşınamayacağından bahsetmiş

daha ötesinde bunu bir hukuk sitesine taşıyacağım ve soracağım forumda yapılan bıçakların resimlerini örnek göstererek bakalım ne diyecekler

Eren kanunlar her okuduğunu düz mantıkla ve keyfe göre yorumlanacak şeyler değil. Dikkatli okursak kan oluklu bıçaklardan bahsettiğini, bununla ilgili de herhangi bir cezanın bulunmadığını araştırabilirsin.
Okinawian