linki tıklayın ver 6136 kanununu okuyun bakın önce 5 inci maddeyi(taşınması olayından bahsedıyor) ardından 4 üncü maddeyi okuyun bana kalırsa hepsini baştan sona ıyıce okuyun
http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?kid=65
benim bildiğim yasak
Hadi birlikte okuyalım.
MADDE 5. (Değişik: 12/6/1979 - 2249/6 md.) Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.
Peki bunlar hangi aletler? Bold yaptım iyi okunsun diye.
MADDE 4. (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.) Ülke içinde
kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır. Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.
(Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.): Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir. Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.
Yani bıçak-çakı bunların arasında yoktur. Kimse oturduğu yerden kanun uydurmasın.