Bıçak Sanatı - Forum

AĞIZ AÇMA RAMPASI PLANI OLAN VAR MI ?

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
AĞIZ AÇMA RAMPASI PLANI OLAN VAR MI ?
« : 19 Şubat 2015, 14:31:45 »
evet başlıktanda anlaşılacağı üzere ağız açma rampası planı olan var mı elınde şöyle  normal katlanır masa üzerinde kullanılabılecek bir ebadda teşekkurler

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: AĞIZ AÇMA RAMPASI PLANI OLAN VAR MI ?
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2015, 14:40:09 »
Mengene, kelepçe, işkence ve iki parça demirle de yapılabiliyor.
Okinawian

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2015, 14:46:56 »
Şöyle bir şey var, olur mu?

Bu da benim son yaptığım eğeleme rampası. Aaron Gough'un yaptığı modelden. Küçük, hafif ve işlevsel. Mil biraz uzun. kesmeye vakit bulamadım.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2015, 14:54:07 »
aslında ben ostimden haftasonu  malzeme alıcam basit bir düzenek olduğunun farkındayım ama hani elinde hazır plan, fikir  ya da link olan varsa hazır gitmişken olursa da planlı düzgün bir şey yapayım ona göre malzeme alayım diye sordum yoksa 3 parça lama demiri kaynak yaptırıcam aklımda bir şekil var cevaplarınız için teşekkürler

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2015, 15:02:43 »
Bence bu çok planlı ve düzgün bir rampa.  Güzel tarafı da basit olması.

Bu da benim son yaptığım eğeleme rampası. Aaron Gough'un yaptığı modelden. Küçük, hafif ve işlevsel. Mil biraz uzun. kesmeye vakit bulamadım.

« Son Düzenleme: 19 Şubat 2015, 15:18:13 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2015, 15:13:01 »
Benim kullandığım çok basit ve seyyar. Kaynağa filan gerek yok. Paylaşmak istiyorum ama bir türlü vakıf olamadım.
Okinawian

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2015, 15:15:02 »
Buraya bir plan çizmiştim belki işinize yarar
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5217.0
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2015, 15:34:50 »
biraz önce çizdim 3 parça lama dan yaptıracam aynı bıçak laması  gibi 6 mm et kalınlığı olan lamadan yaptıracam (tabi bıçak için kullanılan malzemeden değil )ya da artık hangısını bulursam diklemesine duran yerlere  matkap ile delik açtıracam  1adet lamayı artık eğe boyuna göre yere paralel tutturup diğer lamayıda  T ŞEKLİNDE kaynattıracam  mengene ile masaya sabitleyip  düzeneği ardından  bıçağı mengene ile kıstıracam  eğeyide artık  o deliklerden geçip hareket edebilecek cinsde bir çeliğe ya da başka bir malzemeye bağlayıp çalışıcam

http://www.hizliresimyukle.com/image/BRGk

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2015, 15:40:01 »
Emrah Beyin tasarımı fazla yer kaplamaz ve etkindir. Tavsiye ederim.

O linkteki (http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5217.0) her sayfayı yazıcıdan çıkartın ve işi yapacak olan ustaya verin.

En temiz çözüm o olur.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2015, 16:49:03 »

aslında metin bey tekrar düşündüm hiç kaynağa felan bulaşmadan  sizin  yaptığınız model biraz daha mantıklı geldi sonuçta aynı işlevi görecek ha demir ha tahta   aklıma yattı sizin yaptıgınız tesekkur ederım paylasım ıcın

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2015, 19:03:43 »
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kafanıza takılan bir şey olursa özel mesaj atabilirsiniz.

Not:Boru kelepçesinin plastiği mili tutuyor, kaymıyor. Ben plastiğin üzerine bir parça bez koyuyorum .

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2015, 19:11:51 »
"Planlı ve düzgün " bir rampa olduğunu söylemiştim. Bence çok doğru bir karar verdiniz. ;D
Yataydaki delik sayısını artırarak açı seçeneklerinizi de çoğaltabilirsiniz.
Taşıması ve saklaması çok kolay bir rampa.
Şİmdiden güle güle kullanın. :)

aslında metin bey tekrar düşündüm hiç kaynağa felan bulaşmadan  sizin  yaptığınız model biraz daha mantıklı geldi sonuçta aynı işlevi görecek ha demir ha tahta   aklıma yattı sizin yaptıgınız tesekkur ederım paylasım ıcın
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2015, 19:14:11 Gönderen: Kutsal »
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #12 : 19 Şubat 2015, 19:21:40 »
Orijinal yapım videosunun linkini de vereyim.

https://www.youtube.com/watch?v=r9iNDRwwBQQ

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #13 : 21 Şubat 2015, 21:09:49 »
Bende bugun gıttım donanma hırdavatan 2 adet eğe aldım  bir adet  pferd lama 250 mm  3 numara eğe aldım, ayrıca   2 numara 300 mm bahco oberg marka eğe aldım  resimde ki şablon d3 ya da bohler 2080  çelik  denem amaçlı bahco marka eğeyi bir sürttüm  çeliği dağıttı resmen  tek seferde hemde!!!  bunun dışında alıcağım spiral için ağız aldım 1 mm kesme  5 mm taşlama için  ayrıca  eve dönerken ankamall avm den koçtaşa ugrayıp resimdeki  ağız açma tablası için mdf sunta  aldım adam sordum mdf var mı yok dedı  fiyat etıketlerini üzerine yapıştırdıkları mdf yi bu satılıkmı deyip  aldım kestirdim  en sonunda bu tezgah çıktı bir iki delik daha açıcam bazı yerlerinde ama genel itibarı ile görüntürü bu şu an için  bütün bunların dışında benim size bir tavsiyem olucak bu alanda doğru düzgün tecrübem olmasada  forumda konuşulan  pferd corinox marka eğelerden alıcaksanız bence sıfırdan ağız açmak için  1 numarasını yani en kalın dişlisini alın derim bu bahco bunu yaptıysa corinox serisi 70 hrc pferd napar düşünemiyorum ama tahminim çeliği çiğner tükürür :D

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
« Yanıtla #14 : 21 Şubat 2015, 21:55:54 »
Gayet güzel olmuş. İşinizi ziyadesiyle görecektir.

Tek bir eleştirim olacak, Tam taşlama yapmak istediğiniz zaman, kelepçenin takıldığı kısmı üç katlı yapmış olduğunuz için açıyı yeteri kadar düşüremeyeceksiniz. Ona da bir çözüm bulursunuz artık.  :D

Ekleme: Eğer son kısmı üç kat yapmanızın sebebi kelepçeyi sıktığınız zaman ucunun alttan çıkması ise, kelepçenin ucunu kesin.  ;D yüksek açılarda ucu kesilmemiş olanı, düşük açılarda da kesik olanı kullanırsınız.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2015, 22:12:01 Gönderen: against »

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #15 : 21 Şubat 2015, 22:09:45 »
Gayet güzel olmuş. İşinizi ziyadesiyle görecektir.

Tek bir eleştirim olacak, Tam taşlama yapmak istediğiniz zaman, kelepçenin takıldığı kısmı üç katlı yapmış olduğunuz için açıyı yeteri kadar düşüremeyeceksiniz. Ona da bir çözüm bulursunuz artık.  :D

tek sorun  o olsun  o en uçtaki rampanın hemen onune bır delık daha  açar hallederım ben onu  :2up

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #16 : 21 Şubat 2015, 23:48:50 »
Metin ustama katılıyorum açıyı ileride düşüremeye bilirsiniz  ikinci kat parçadan sebep
aynı eğeleme rapmasından bende yaptım gayet kullanışlı . Fakat eğelerin keşke hepsini pferd alsaydınız Bahco bana göre biraz kalitesi düşük bir eğe. Bir süre sonra eğelemekten kollarınız ağırıdımı ozaman anlıyorsunuz :) eğenin kalitesini..

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #17 : 21 Şubat 2015, 23:58:06 »
Metin ustama katılıyorum açıyı ileride düşüremeye bilirsiniz  ikinci kat parçadan sebep
aynı eğeleme rapmasından bende yaptım gayet kullanışlı . Fakat eğelerin keşke hepsini pferd alsaydınız Bahco bana göre biraz kalitesi düşük bir eğe. Bir süre sonra eğelemekten kollarınız ağırıdımı ozaman anlıyorsunuz :) eğenin kalitesini..
eğeleme tablasını yaparken  farkındaydım bunun aslında full yuzey aşındırılmış bıçaklar hoşuma gitmiyor   sırt kısmı kalın bıçaklar daha sağlam gözüküyor gözüme ayrıca eğer çok bir sorun çıkarırsa  usttekı o parçayı sökerim olur bıter vıda ıle tuturdum zaten  8)  ya da hiç birşey olmadı 2 parça daha ilave eder aynı  seviyeye getirirm hepsini

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #18 : 22 Şubat 2015, 16:40:26 »
En son taner çiçek ustayla görüştüğüm de elinde ufak tefek işleri kalmış 5_10 adet vardı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #19 : 22 Şubat 2015, 16:45:15 »
Madem Taner ustamızın elinde var alın bir tane keyfinize bakın. İster ağız açmada kullanın isterse bilemede kullanın. Bende mi alsam ne :)