Bıçak Sanatı - Forum

MENGENE

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
MENGENE
« : 16 Şubat 2015, 12:14:38 »
Bu mengene ne cinsini bilmiyorum ama evde hobi işlerimde ve bıçak yapımında kullanabileceğimi düşünerek hurdacıdan 20tl aldım  :) bana kullanışlı olacak gibi geliyor her şekilde yön kabiliyeti var sadece birkaç cıvatası eksik ve biraz pas tutmuş fikirlerinizi almak istiyorum ve bu pas ve kir için ne yapabilirim çaydanlıklarda kullandığımız bildiğimiz pas sökücüler olurmu  ? özel bir formülünüz varmı yardımcı olurmusunuz ?  :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Ynt: MENGENE
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2015, 12:24:06 »
Çok güzelmiş ama sağlam bir bakıma ihtiyacı var gerçekten. Pas sökücü olarak WD40'ın bir ürünü daha var A40 MAGIC diye onu kullanabilirsiniz  :)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2015, 12:27:29 »
Mengene gayet güzel, ince işler için uygun görünüyor. Lakin kaba ve kuvvet gerektiren işlerde zannedersem mukavim olmayabilir. Deneyimlerinizi paylaşırsanız daha sevinirim, en azından bilgimiz olur. Ama ince işlerde gayet yarar sağlayacak gibi duruyor. Pas içinse WD-40 ve tel fırça işini görecektir. Biraz sık ve bekle, tel fırçayla fırçala. Sonuç tatmin edecektir sanırım. Hayırlı olsun, güle güle kullan.
Alet işler, el övünür.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2015, 12:32:48 »
Çok güzelmiş ama sağlam bir bakıma ihtiyacı var gerçekten. Pas sökücü olarak WD40'ın bir ürünü daha var A40 MAGIC diye onu kullanabilirsiniz  :)

teşekkürler gayet uygunda bir sprey bunu denerim  :2up

Mengene gayet güzel, ince işler için uygun görünüyor. Lakin kaba ve kuvvet gerektiren işlerde zannedersem mukavim olmayabilir. Deneyimlerinizi paylaşırsanız daha sevinirim, en azından bilgimiz olur. Ama ince işlerde gayet yarar sağlayacak gibi duruyor. Pas içinse WD-40 ve tel fırça işini görecektir. Biraz sık ve bekle, tel fırçayla fırçala. Sonuç tatmin edecektir sanırım. Hayırlı olsun, güle güle kullan.

teşekkürederim tel fırça ile umarım iyi bir temizlik olur   :2up sonuçları iletirim sağolun.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2015, 12:55:18 »
Pasını gider eksik civatalarını tak tamamdır. Çok işine yarar. Arasan böyle bir mengene zor bulursun.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2015, 13:09:11 »
Çok güzel bir mengene. Biraz temizlikle 10 numara olur. Salim Ustamın dediği gibi, arasan bulamazsın. Bulursan haber ver :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2015, 13:42:22 »
Mengene süper arasın boylesini bulmazsin tam Bicak yapmaya uygun acisini bile ayarla ya biliyorsun
Bana SAT 30 TL ye  ;D

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2015, 15:45:40 »
Mengene süper arasın boylesini bulmazsin tam Bicak yapmaya uygun acisini bile ayarla ya biliyorsun
Bana SAT 30 TL ye  ;D

hurdacıda 30 dedi bende 20 yeter dedim 20liği görünce hiç itiraz bile etmedi :D fakat şimdi aramızda fark var ben hurdacı değilim,geri dönüşümcüyüm ;) 2.el malzemeler ve hurdacılara bakınmayı seviyorum işe yarar bir şey olursa sizinle paylaşırım isteyene alır gönderebilirim buşekil olabilir haftada 1 kez hurdacıları gezerim çok işe yarar parçalar almışımdır ;)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2015, 16:06:08 »
Hayırlı olsun diyorum,
Bu arada baya alengirli bir alete benziyor, kesin süper bir mengene çıkacak ortaya,
Mengene demişken aklıma geldi, yine böyle eski ama işlevsel bir mengene mevzusu vardı, umarım yine o olaya dönüşmez durumlar  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2015, 16:11:12 »
Bana SAT 30 TL ye  ;D

hurdacıda 30 dedi bende 20 yeter dedim 20liği görünce hiç itiraz bile etmedi :D fakat şimdi aramızda fark var ben hurdacı değilim,geri dönüşümcüyüm ;) 2.el malzemeler ve hurdacılara bakınmayı seviyorum işe yarar bir şey olursa sizinle paylaşırım isteyene alır gönderebilirim buşekil olabilir haftada 1 kez hurdacıları gezerim çok işe yarar parçalar almışımdır ;)
Yine boyle güzel bisey bulursan bana haber verirsen sevinirim

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2015, 17:08:49 »
çok güzelmiş çok beğendim, sakın pas çözücülerle bulaşma metalde korozyon yapıyor ben sevmiyorum. bence su ve zımpara ile giriş. hatta biraz talşarsın olur biter. Ah... şimdi BATMAN nick li ESAT usta olacaktı ki bu aletten ne çıkardı :)

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
« Yanıtla #11 : 16 Şubat 2015, 17:27:51 »
Bana SAT 30 TL ye  ;D

Yine boyle güzel bisey bulursan bana haber verirsen sevinirim

OLUR  işe yarayabilecek birşeyler olursa fotoğraflar bilgi veririm belki işine yarayan biri olur isterse alır yollarım zaten çok malzemeler var hurdacılarda aslında fotoğraflayıp ayrı bir konuda sizi bilgilendirebilirim eski eğeler bile var ben 1 tane aldım eski pfert 1 nolu eğeye 3tl verdim BURSA da pazar günleri soğanlıda kurulan 2.el pazarı vardır bursalı arkadaşlar varsa bilir çok geniş bir meydan da eski alet edavattan tutun her çeşitin bulunduğu bir meydan pazarıdır pazarcıların yarısı çingenedir ama iyi insanlardır  :2up zaten bıçakçılığa sardığımdan beri hangi malzemeyi bıçak için kullanabilirim bakışlarındayım hastalık bulaşmış birçare  :))

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #12 : 16 Şubat 2015, 17:37:10 »
çok güzelmiş çok beğendim, sakın pas çözücülerle bulaşma metalde korozyon yapıyor ben sevmiyorum. bence su ve zımpara ile giriş. hatta biraz talşarsın olur biter. Ah... şimdi BATMAN nick li ESAT usta olacaktı ki bu aletten ne çıkardı :)
+1
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #13 : 16 Şubat 2015, 17:38:47 »
Çok güzelmiş hemen 25 tl vereyim.  ;D
Erkan Mutlu

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2015, 18:47:58 »
Güzel bir malzemeye benziyor. Yanlış hatırlamıyorsam hidrolik yağın pas sökücü özelliği var ve korozyon yaratmıyor diye hatırlıyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #15 : 16 Şubat 2015, 19:09:33 »
   Başarılı bir alışveriş olmuş. İyi günlerde kullan. Mengene el yapımına benziyor. muhtemelen ikincisi yoktur.

Ustalar karşı çıkabilir ama ben genede anlatayım, ben bu tip zımparalamaya uygun olmayan girintili çıkıntılı malzemeleri temizlemek için asit kullanıyorum. Parçayı ısıtıp (150-200 C) tuz ruhu dolu bir kabın içine daldırıyorum. (açık havada ve solunum koruması kullanarak) anında bütün pası çıkıyor. Hiç bekletmeden hazır bulunan bir baz çözeltisine daldırıyorum. Karbonatlı su veya kostikli su olabilir. Böylece asit kalıntısı nötürleşiyor. Bol deterjanlı suda yıkayıp kuruladıktan sonra yağlıyorum. Aslanlar gibi temizleniyor ve kumlanmış gibi bir rengi ve dokusu olyor. ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 16 Şubat 2015, 19:12:38 »
bana yolla kumlatayım ılk gunkı gıbı olsun  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #17 : 16 Şubat 2015, 19:35:09 »
valla ustam ben hiç böyle mengene görmedim, çok orjinal bişeye benziyor, gazda bi kabın içinde beklet birazda tel fırçayla fırçala.

« Yanıtla #18 : 16 Şubat 2015, 19:40:35 »
Valla mengeneye bakınca Meslek Liseleri, Tesviye bölümü temrinlerine benzettim, olur mu olur. Çok güzel bir aletmiş, gerçekten de aramayla bulunmayacak türden. Güle güle kullan.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #19 : 16 Şubat 2015, 19:42:28 »
çok detay işçilik isterseniz kumlamada olabilir pas sökücü yag sökücü de işinizi görebilir sanki yanlız biraz antika gibi bir koku var :)yanlış anlamayın mengene çok güzel begendiğim için soylüyorum :)