Bıçak Sanatı - Forum

bıçak kutusu

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bıçak kutusu
« Yanıtla #20 : 14 Şubat 2015, 00:05:58 »
 :D :D Öyle 20 günde bir falan gidip doldurulmaz. Bence de alsın. Daha torna almadı ama. Önce torna almalı. Damgaya da gerek yok bir tane lazer makinesi alsın. Çinde ahşap üzerine lazer işleme yapan makineler çok ucuz.

80-90$ paramı :)
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 00:15:11 Gönderen: Salim Türk »

« Yanıtla #21 : 14 Şubat 2015, 00:14:34 »
bende o potansiyel var aklıma fırında mum yakma olayı geldi
 :D
Haa bak o ayrı bir efsane yani  :-X

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #22 : 14 Şubat 2015, 00:27:07 »
Mehmet ustam gercekten harika gorunuyorlar ve yapilan ise marka degeri acisindan buyuk katki sagladigini dusunuyorum. Benimde ilerisi icin kafamda olan bir fikirdi hatta bicagima lazer markalama yaptirdigim yerde bunlara benzer ama cok daha kucuk uzerine lazerle ( baya bir oyuk vardi yani cok belirgin ) yazilar yazilmisti hemen sordum bu kutularin buyugunden bana temin edebilirmisiniz diye ama adam sen kutuyu getirirsin biz uzerine ne istiyorsan onu kaziriz dedi. Sizinde urunlerinize lazer markalama yaptirdiginizi gormustum maliyet ne olur bilmiyorum ama bence guzel olabilir  :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #23 : 14 Şubat 2015, 08:46:25 »
Bu tip ince kontraplaktan küçük  bir kutuyu toplamak çok sıkıntı olmaz, işkenceye bile gerek yok sadece maskeleme bandı, yahut irice kuvvetli bir paket lastiği yeterli. Kendiniz yapmak isterseniz  de üst kapak kanallarını açmak dışındakileri bir gönye kutusu ve el testeresi ile halledersiniz. Kanal açmak için benim tercihim el frezesi olur. Ama marangozlarımız muhtemelen  koruma kapağı, yarma bıçağı sökülmüş, açıkça çalışan yatar daire testere ile açıyordur.

Logoya gelince, lazer printerdan ters çevrilmiş logonun çıktısını kağıda alın. Kağıdı tonerli kısmı ahşaba bakacak şekilde ahşabın üzerine koyun. Aseton emdirilmiş bir parça bez yahut pamuk ise kağıdı arkadan bastırarak silin, biraz bekleyip  kağıdı kaldırın. Toner kağıttan ahşaba gecer. Enson da sprey vernik atın. Lazer ile işleme kadar kaliteli olmasa da epey pratik. Bir de transfer tutkalı diye internette aratırsanız alternatif bir yöntem bulursunuz.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.