Bıçak Sanatı - Forum

Ağız Açma Makinası

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
Ağız Açma Makinası
« : 04 Şubat 2015, 06:31:25 »
Herkese merhaba bıçaklarda ağız açmak için BELT GRİNDER denilen  bir makina kullanılıyor malumunuz hem pahalı hemde ticari amaçlı kullanılmayacaksa  almak mantıksız aklıma şöyle bir ürün geldi TANK ZIMPARA!!!

Bosch Pbs 75 A Tank Zımpara

http://www.toolstop.co.uk/components/com_virtuemart/shop_image/product/PBS75A-3.jpg

Yukarıda ki resimde görüldüğü üzere makine diklemesine ya da sırt üzeri  sabitlenerek kullanılıyor dün öğleyin Ostimden  malzeme alırken dönüşte Anka Mall AVM de Koçtaş firmasında gördüm görevliye rica ettim çalıştırdım baya devirli ve güçlü, bence bıçaklarda ağız açmak için  kullanılabilir tabi buna uygun kumda zımpara yaptırılarak (zirkonyum deniyor galiba)  fiyatı da öyle pahalı değil 270 Tl civarı birşey amatör kullanıcılar için gayet ideal olduğu düşüncesindeyim  bu üründen elinde olan ve bu amaçla kullanan varsa ve bunun dışında fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler

bunlara ek olarak bu başlığı açmamda ki amaç forumda hatırlamadığım bir yerde bir konuda tezgah tipi taşlama  motornun yan kısımındaki taş sökülerek bağlanan bir aparat sayesinde buna benzer bant zımpara olarak kullanılmasını sağlayan bir aparat tan aklıma geldiği için açtım konuyu

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
Ynt: Ağız Açma Makinası
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2015, 07:56:46 »
Bunu, balkon demirine bağlayarak dikey şekilde kullanan bir arkadaş vardı.
Resimlerden birisinde görmüştüm.  ;D
Benim de aklıma yatan bir kullanım şekliydi.
Bir de Scheppach bant  zimparalar var kullanılan, fiyat olarak cok uçuk değil...
Forum içinde arama yaparsanız kullanıcı yorumlarını bulabilirsiniz.   ;)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2015, 09:10:58 »
Geçenlerde Cebehane'de malzeme konusunda yazdıklarımı konusu gelmişken derleyeyim:

Tank Zımpara Ve Ucuz Şerit Zımparalama Makineleri

Bende bir tane tank zımpara var. Bauhaus'ta 50 liraya görünce almıştım. Öyle gürültücü bir alet ki çok kullanası gelmiyor insanın. Şeritleri de kısa olduğundan zımparalar çabuk eskiyor. Buna karşılık sert metalde iş görüyor mu görüyor. Sonuçta zımparanın kalitesine bağlı. Kullanırken bir yere sabitleme, açma kapama düğmelerine ulaşma güçlüğü var.

Eğer elinizde hazır varsa ve gürültü dert değilse kullanın derim. Eğer satın alacaksanız tank zımparaya para vermek yerine, ufak masaüstü cihazlarından alınabilir. Bunların performansı yüksek olmadığından (genelde ahşap ile çalışmak üzere tasarlanıyorlar) işi ilerletenler 1-2 beygirden güçsüz makina kullanmamayı tavsiye ediyorlar. Bu güçteki makinaların ucuz masaüstü şerit zımpara makinelerine göre kat kat pahalı olacağını söyleyeyim. İster satın alıyor olun, ister kendiniz yapın...

Tank zımparayı güvenli bir şekilde kullanabilmek için büyükçe bir çıtaya kablo bağı ile bağlayıp bu çıtayı da mengenede sabitleyebilirsiniz.

Tank zımparayı sabitleme. Tank zımparanız varsa bunun gibi bir sabitleme yöntemiyle çok daha rahat çalışabilirsiniz.

Tank zımparayı sabitleme.

...
...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2015, 09:18:25 »
Yukarda görüneni zamanında yaptım ama memnun kalmadım. Bence değmez. Amaç maliyeti kısmaksa en iyisi eğe kullanmak.
Namık Kemal
Instagram'da ben

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2015, 10:48:07 »
Abi forumdan bir kaç kişi aldı bende aldım http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=67301 bu üründen. Arkadaşlar memnunlarmış. Bende memnunum. Sadece profilde değil her şeyde kullanıyorum. Bir alternatif olarak bir düşünün derim.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2015, 12:29:22 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler  linkte daha değişik ürünlerde gördüm

http://www.makinahirdavat.com/catinfo.asp?src=ta%FE+motoru&imageField2.x=0&imageField2.y=0

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=11453

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=61812

sizce bu ürünlerden hangisi alınmalı  bıçakda ağız açmak için kullanıcam!!! açıkçası eğe ile uğraşmak istemiyorum çok gürültü çıkacağından korkuyorum ve kir pasdan !!! elektirikli bir motor almak daha mantıklı gibime geliyor özellikle taş motoru ve kum zımparanın olduğu ürünler ilgimi çekti  bir tahtaya sabitleyip balkonda kullanacam  ürünü  sizce hangisini almalıyım ? teşekkürler

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2015, 12:36:57 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler  linkte daha değişik ürünlerde gördüm

http://www.makinahirdavat.com/catinfo.asp?src=ta%FE+motoru&imageField2.x=0&imageField2.y=0

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=11453

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=61812

sizce bu ürünlerden hangisi alınmalı  bıçakda ağız açmak için kullanıcam!!! açıkçası eğe ile uğraşmak istemiyorum çok gürültü çıkacağından korkuyorum ve kir pasdan !!! elektirikli bir motor almak daha mantıklı gibime geliyor özellikle taş motoru ve kum zımparanın olduğu ürünler ilgimi çekti  bir tahtaya sabitleyip balkonda kullanacam  ürünü  sizce hangisini almalıyım ? teşekkürler
Mehmet Atik beyin önerdiği ürünü kullanan kişi sayısı oldukça fazla. Diğer taşlı ürünleri hiçbir ustamız tavsiye etmiyor.
Alet işler, el övünür.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2015, 12:40:16 »
Hangisini alırsanız alın eğeden daha az ses çıkarmayacak haberiniz olsun.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2015, 12:50:52 »
asıl mesele ses değilde uzun süre ses  çıkması  :D :D :D yoksa 30-40 dakıkalık bir gürültü pek sorun olmaz diye düşünüyorum ayrıca eğe ile  bezdirebilir biraz açıkçası yalan yok  eğer olmazssa artık ağzını ulusda bıçakçılar çarşısında açtırırım sorun değil ama kendin yapması başka tabi teşekkürler

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2015, 21:05:09 »
Abi forumdan bir kaç kişi aldı bende aldım http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=67301 bu üründen. Arkadaşlar memnunlarmış. Bende memnunum. Sadece profilde değil her şeyde kullanıyorum. Bir alternatif olarak bir düşünün derim.

Bu ürünü bende ne zamandır merak ediyorum ayda ancak 1-2 bıçak agzı açıp profil çıkartacağım.Acaba yeterli olurmu.Alıp bir kenara atmaktan korkuyorum.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2015, 21:51:22 »
benimde kafam karışık makine kullanma tarafı değilim ama bu fikrim değişmek üzere hayırlısı diyelim bir tanede ben alcam herhalde  bakalım zaman ne gösterecek bu arada foruma selamlar

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2015, 22:01:27 »
Forudaki el yapımı makinelerin yerini tutmaz.Yurt dışı sitelerde "1x30 belt sander" diye arattırın. Özellikle dayama kısmını revize etmek zorunda kalmışlar. Benzerleri ile yapılanları görmek isterseniz :

https://www.youtube.com/results?search_query=1x30+belt+sander+knife+making

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2015, 22:37:53 »
Ahmet bey,tutmayacağı muhakkak ama yavaş da olsa lamadan düzgün bir profil çıkar mı düzgün bir ağız açılır mı.Nihayetinde ayda yapacağımız 1-2 bıçak....Bilhassa kullanan arkadaşlar ben yaptım oldu yada olmuyor dese yahut şurda şöyle bir değişiklik yaptım oldu derse hatta zahmet olmazsa bir video koyuverse buraya çok hayır dua alacak...
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2015, 22:40:15 Gönderen: maxilla »

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2015, 22:46:33 »
Bende istiyorum bir makina ama sanayide bir ahbabimla yapmayı deneyeceğim bir iki güne tabiki küçük olacak
Olmazsa bu bd 7500 modelden almayı düşünüyorum egeden kolay olacağıni düşünüyorum profosyonel makina kadar olamz belki ama
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #14 : 04 Şubat 2015, 22:53:37 »
Forumdan Mesut abi bd7500 makinasına ait videosunu koymuştu aşağıdan izleyebilirsiniz performans görüldüğü kadar
https://www.youtube.com/watch?v=jzW748fA3gA
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #15 : 04 Şubat 2015, 23:20:13 »
Videodan sonra demir testeresi ve eğe diyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2015, 23:35:27 »
Eylem ustam söylemiş sözünü
 Elbette bant zımpara kadar iyi iş çıkaramıyor
 Profil çıkarma işleminde bencede işi gereksiz uzatır makina testereyle kaba bir kesim yapılmalı ama ağız açma, kabza vs. gibi bir ton işte yardımcı olur
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2015, 23:43:52 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2015, 23:51:21 »
Youtube taki videolar Mesut un videosu kadar kötü performans göstermiyor aslında. Zımpara ince olabilir o videoda. Aslında 40 yahut 60 kum ile bir profil çıkarma videosu konsa iyi olabilir.

Forumun ihtiyacı 500tl lik iki tekerlekli, sabit hızlı, 500-750w gibi motoru olan, idare eder performanslı bir kit makine bence. Yani 500 tl verip kesilmiş parçaları, motoru, tekerlekleri alacaksın, becerebildiğince kendin toplayacaksın. Başka türlü işçilik işine gireceği için maliyet yükselir. Daha yukarısı "ciddi" hobiciler için. Elde tasarım olsa, asıl sorun tekerlekler ve rulmanları olur, kalanı lazerciye dxf ve saç ile gitmeye bakar.

Neyse, bendeki makineyi orjinali kesip biçip revize edip yapmıştım. Motor gücü bu modelden zaten daha yüksek, bir de band genişliğini 10cm den 5cm ye düşürünce etkin güç artmış oldu. Aslında sıfırdan bir profil çıkartmaya kalksam ufak bir video çekmek benim de aklımda.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #18 : 04 Şubat 2015, 23:53:28 »
Bu akşam çok miktarda 304 parçasının lazer kesimlerini lama eğe ile düzelttim. Arada şerit zımparayı da denedim ama sadece üç yerde denedim onda da bir işi bir yerde biraz bozdu. Az daha fazlası olsaydı başım ağrıyacaktı. Bu başlıktaki diğer makinaların problem çıkarırken aynı derecede hızlı olacağını ancak iş yaparken bendeki 1.1 kW'lik şerit zımpara kadar hızlı iş görmeyeceğinin notunu düşmem gerek.

İnce Bahco lama eğe ise bugün çok iyi iş çıkardı. 1,5-2 metre x 5-6 mm'lik bir yüzeyi düzelttim. Yarın öbür gün de Pferd ile devam edeyim de eğe karşılaştırmam ilerlesin.
Namık Kemal
Instagram'da ben

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #19 : 05 Şubat 2015, 01:56:15 »
Kusura bakmayın ben yazılanları atlamışım. Ahmet Abiye katılyorum. Galiba aradığımız 400-500 liralık hadi 600 olsun öyle bir şey. bd7500'e gelince Eğe ile çalıştım ancak masa da bu iş için biraz ince olunca apartmanı ayağa kaldırdım hart hurt seslerden hem kendim rahatsız oldum hemde milleti rahatsız ettim. Eşim kaç kez odaya geldi bu gürültü ne diye. Tabi bu ses sağlam bir masada indirgenebilir ve atölye de önemli olmaya bilir. Videoda mesut çok yüklendiği için  motor yavaşlıyor. zaten bu motorda yavaş çalışmalısınız sonuçta gücü belli. Normal şerit zımpara da yapacağınız işlemi ancak 2-3 kat daha uzun sürede bitirebilirsiniz. Bu olumsuzluklara rağmen ben her halukarda makina lehine kullanıyorum oyumu. Sadece kabza ve ahşap için bile alınır. Şimdiden atölyemin en kıymetlilerinden biri oldu. Her şeyi geçtim balçak için bile alınır. Ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Makina benim çalışma şeklime çok uyduğu içinde beğenmiş olabilirim. Onun için alınmaması gerekenlerden gidersek de yardımcı olmuş oluruz zannediyorum.

http://www.malzememarket.com/detail/1158911955/1158911968/einhell-bt-us-240-zimpara-tas-motoru-makinasi-ahsap-metal-zimparalama-hirdavat-tools-hardware-optimum-osaka-makita-gison-bant-zimpara-yedek.html bu ürünü almıştım. Sakın bunlara yanaşmayın, öncelikli olarak çok gürültü çıkarıyor zımpara kısmı ve inanın hiçbir şeye yaramıyor. çıkardığı pisliği ortalığa dağıtması da ayrı dert. (bd 7500 de tozun etrafa yayılması çok az sadece yakın çevresi evde yada balkonda çalışanlar için önemli bir özellik) Ben einhell'in zımparasını söktüm attım. O kısmını polisaj olarak kullanıyorum.   4-5 bıçak yaptım einhell de ama taş kısmında iç bükey olarak. Taşın metal kısmına küçük bir alet yapılırsa güzel sonuçlar elde edilir diye düşünüyorum. Ben boş elle biraz uğraştım sonuçlar gayet tatmin ediciydi. Bu arada taştaki karşılaştığım sıkıntıyı da hazır yeri gelmişken dile getireyim. Malum taş özellikle sert çeliklerde ya da suyu alınmamış eğelerde çalışırken çapı daralıyor. Buda iç bükey yüzleri bitirdikten sonra dokunmamaız demek. Çap küçülmesiyle iç bükey derinliği değiştiği için sıkıntı olabiliyor. Sonra tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Ben bunu taşın üzerine zımpara yaparak (tıpkı şert zımparadaki gibi )aştım. tavsiye ederim. Bir ara paylaşırım olmadı. Diğer sulu olanlar ise benim bildiğim onlar çok yavaş dönüyor. Zaten yüksek devirde dönseler o su orda durmaz. Bu hızda ne kadar aşındırabilir ki . Benim diyeceğim bunlar. Mesut bıçak ağzını açmak için bir alet yapmıştı. Olmadı çalışırken bir video daha rica ederiz kendisinden.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com