Cenk kardeşim,
Bence öncelikle sakin olun

İnanın hepimiz bıçak üretiminde aynı hataları yapıyoruz

Yaklaşık 6 aydır her gün en az 2-3 saatimi bu forumun sayfalarını okuyarak geçiriyorum. Tabii ki her mesajı da ister istemez takip ediyorum. Ben daha forumdan atılan görmedim. Bu kadar sürede hala bir şey bildiğimi de iddia edemiyorum.
Bazen yanlış anlaşılmalar oluyor, ama hepsi aşılıyor.
Hırs hepimizde biraz var tabii ki, yoksa bir şey üretmeye çalışmaz, televizyon karşısında zaman geçirirdik.
Öğrenmeye çalışıyoruz, ama burada bize öğretecek insanların da zamanı kısıtlı, aileleri var, işleri var. tabii şunu da bilmelisiniz ki, sizin bu konunuz fazlasıyla ustaların ilgisine de mazhar oldu.
Bence, bana kızabilirsiniz ama, sizin öncelikli dersiniz sabır olmalı. Kızmadan önce bu konuyu açtığınız ilk mesajı okumanızı tavsiye ederim. Sonra da sırasıyla bütün mesajlarınızı okuyun, siz zaten kendinize teşhisi koyuyorsunuz.
Ben, bıçağınızla ilgili olarak, size teknik konularda tavsiye veremem, ama bulunduğunuz noktayı ilk günden beri takip eden acemi bir bıçak hastası olarak şunu söyleyebilirim; bu profil artık sizi ve benim gibi acemileri aştı. Bir kenara koyun, yeni hazır bir profil alın ve basit bir rampa inşa ederek (şart değil, ama işinizi kolaylaştırır) taşlama eşiğinden başlayarak ağız açın. Youtube'da Sefa Çabuk yazdığınız zaman, ilk karşınıza çıkan Sefa Çabuk Tekniği diye bir video var, onu izleyin. Ama lütfen acele etmeyin. Dekorasyonun hangi kısmıyla ilgili olduğunuz bilemem ama sizin işinizde olaylar hızlı gelişiyor olabilir (sadece tahmin ediyorum, yanlışım varsa affedin). Bu iş biraz yavaş yürüyor, sonuçta uğraştığımız malzeme (su verilmemiş dahi olsa) çelik. Bu ilk profilinizi de birkaç bıçak sonra tekrar ele alırsınız. O zaman daha farklı bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.
Negatif enerjiye de gerek yok, olumlu yaklaşırsak, sonuç olumlu olur. Belki güzel bir bıçak olmayabilir, ama dersimizi aldıysak sonuç yine de olumludur.
Kolay gelsin.
yaklaşımım tavrım olaya bakışım sanırım negatif bir enerji oluşturuyor sanal bir ortam yardıma ihtiyacım var yardım eden yok illa ustam paşam mı demek lazım bu sanata devam eden 3-5 kişi var koca memlekette...onlarıda karşıma alıcam siteden de atılcam hırsım yüzünden sanırım ...elimde eğe kafamda bıçak var sadece, sert çıkışlarımla kimi kırdıysam özür dilerim...