Bıçak Sanatı - Forum

ISIL İŞLEM HİZMETİ

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: ISIL İŞLEM HİZMETİ
« Yanıtla #120 : 13 Şubat 2015, 20:56:05 »
Mehmettekı Zeytın çokluğu aklima birşeyler getırdı mesela herkez elindeki fazla olan malzemeden gözden çıkara bilmeceyi kadarını yayınlasın aynı deyış tokuştakı gıbı birbirimize hediye edelim böylelikle elimizdeki malzeme çeşidi cogalir ben kendı adıma 2-3 bıcaklik geyık boynuzu yayınlayabilirim   :)

murat abi nekadar paylaşımcı  ve yardımsever olduğunu biliyorum aslında bu duyguları geliştirmek lazım kullanmayacağımız kadar malzemeyi anlamsızca bencilce bir köşede biriktirip kimseyle paylaşmadan çürümeye bırakmanın bir anlamı yok bence varsa paylaş yoksa çal tekrar paylaş :D :D :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #121 : 13 Şubat 2015, 21:17:52 »
Ne kadar bu işle uğraşırsan o kadar çok malzeme oluyor demek ki. Bizim gibi acemiler de çok bişey yok maalesef ama ihtiyacı olan olursa konuya yazsın. Bende olanı her daim paylaşıma açığım.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #122 : 14 Şubat 2015, 01:18:30 »
mehmedim paylaşmak güzelir kesinlikle katiliyorum  :)ama benim aklima gelen ben kütahyadayım benim cevremde geyik boynuzu bulma şansım cok oluyor mesela kıyı egede yaşayan arkadaşlar bize göre zetını daha rahat bulabiliyordur ne biliyim ben birazda deyişik mazemelerle calişmayi seviyorum ama burada bulabileceklerım sinirli sanirim cogu arkadaşinda öyle belki böyle bir etkinlikle elimizdeki mazeme ceşitini cogaltırız dedım ha şimdi ihtiyaci olan 3 arkadaşa birer kabzalik geyik boynuzu benden sadece kokusuna daynabilecek arkadaşlar olsun  >:D >:D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #123 : 14 Şubat 2015, 01:23:04 »
Murat ustam ben de aynı dertten muzdaribim. Benim buarada bulabileceğim en uç nokta malzeme ceviz. O da kök ceviz değil normal ceviz. İsteyen olursa birkaç parça elimde var. Kaza sonrası uzun bir süre uğraşamayacağım isteyen olursa gönderebilirim. Ama Murat ustam boynuza yok diyemem.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #124 : 14 Şubat 2015, 01:26:16 »
Geyik boynuzu elde işenir ise fazla koku yapmıyor. Açıkçası ben işler iken hiç sıkıntı çekmedim. Koç boynuzu gibi fazla kokmuyor. Benim elimde 1-2 parça yapmak istediğim bıçaklar için ayırdığım boynuzlar var. Yoksa ben isterdim :)  Bununla alakalı bir konu açın bence Murat ustam. Siftahı sizden olsun.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #125 : 14 Şubat 2015, 01:32:21 »
tamam  ozaman yarın bir konu acarız herkez paylaşabileceyı parcaları yada ihtıyac duduklarını konu başligi altindayazar  olay sadece kabze mazemesıylede kalmaz kulanabileceyimiz ne varsa birbirimizle paylaşiriz :D :D :D
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #126 : 14 Şubat 2015, 01:36:44 »
Bende yaklasik 1 yillik simsir var 2 parca kutuk halde ama muhurlemedim gunes gormeyen yerde duruyor oyle akibetine bakmam lazim capi sanirim 10-12 cm var ayni sekilde bende yollarim kim istiyorsa. Bu arada geyik boynuzu mu  >:D
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #127 : 14 Şubat 2015, 01:52:40 »
Bende yaklasik 1 yillik simsir var 2 parca kutuk halde ama muhurlemedim gunes gormeyen yerde duruyor oyle akibetine bakmam lazim capi sanirim 10-12 cm var ayni sekilde bende yollarim kim istiyorsa. Bu arada geyik boynuzu mu  >:D

Hasan bey ben şimşirin daha çok kaşık ve bardak yapımında kullanılmasından yanayım. Bakteri üretmeme özelliğinden mütevellit. Hem cevize göre daha rahat işlenebilir.Güzel bir kuksa yapılabilir mesela. Tabi karar sizin.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #128 : 14 Şubat 2015, 09:04:17 »

Hasan bey ben şimşirin daha çok kaşık ve bardak yapımında kullanılmasından yanayım. Bakteri üretmeme özelliğinden mütevellit. Hem cevize göre daha rahat işlenebilir.Güzel bir kuksa yapılabilir mesela. Tabi karar sizin.

Şimşirin pek güzel deseni olmuyor ama kaşık, bardak yanında manda boynuzu - ahşap karışımı tip ney başparesinde de çok kullanışlı oluyor. Ama zeytinin yeri ayrı.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #129 : 14 Şubat 2015, 11:43:15 »
Ben kuksa yapıcam ama testereni bekliyorum. Bir de çap 10 cm gibi bir kütük yeter li olur mu ki kuksa yapımı için
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
« Yanıtla #130 : 14 Şubat 2015, 12:24:59 »
Aslındadüz desensiz ahşaplarda sadecalışmalarda çok güzel oluyor deyerlendırmek lazım :-\

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #131 : 14 Şubat 2015, 12:52:44 »
Ben yapmis oldugum 3 bicakta simsir kullandim tamam desen pek yok ama malzemenin dolu yapisi ve ince zimparadan sonra dokundugunuzdaki his harika :)
Dedigim gibi isteyen olursa soylemesi yeter :)