Bıçak Sanatı - Forum

ISIL İŞLEM HİZMETİ

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: ISIL İŞLEM HİZMETİ
« Yanıtla #80 : 03 Şubat 2015, 20:32:10 »
Mehmet ustam öncelikle ısıl işlem hizmeti için çok teşekkürler bu harika bir haber ve forumumuzunun dayanışmasına yegane örneklerden bir tanesi tekrar teşekkürler. Ayrıca sertlik ölçüm cihazınız da hayırlı olsun güle güle kullanalım  :D  8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #81 : 03 Şubat 2015, 20:54:05 »
Hergün müjdeli haber almak gibisi yok, emeklerinizin karşılığı değil ama yinede çok teşekkürler Mehmet ustam.
Erkan Mutlu

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #82 : 04 Şubat 2015, 13:29:51 »
ama benim bi işime yaramıyor

bıçak bileme konusuna biraz kendinizi kaptıırısanız lazım olur. oluşan kılağının yapısını incelemek gibi..

https://www.google.com.tr/search?q=microscope+knife+sharpening&biw=1280&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KwLSVJrVEsr3UviTgegI&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #83 : 04 Şubat 2015, 14:44:30 »
Ben de evdeki fotoğraflama teknolojimin nereye kadar gittiğini bir sınayayım. Bileme ile ilgili makrolara yakında ihtiyacım olacak.

Zamanında iptidai yöntemlerle bunu çekmiştim. Ağız fotoğrafında bu ve üstü kaliteyi yakalamam gerekecek:
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #84 : 04 Şubat 2015, 15:05:45 »
Mehmet abi bende bi mikroskop var profesyonel bi şey değil ama benim bi işime yaramıyor, senin işine yararsa göndereyim kullan?

şekil olarak bunun gibi aynı..

teşekkur ederim  söylemen yeter ama bence sende kalsın bu ilerleyen zamanlarda işine yarıycak

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #85 : 04 Şubat 2015, 17:28:31 »
Abi açıkçası ben pek beceremedim kullanmayı. Eğer gerçekten işine yarayacaksa hiç önemi yok al kullan işini görmezse at çöpe, bende atıl vaziyette duruyor.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #86 : 04 Şubat 2015, 17:38:28 »
Eylem Ustam 18-55 ve 18-135 ters objektif ile güzel makro fotoğraflar çekiliyor. Birde daha ayrıntılı çekimler için USB mikroskoplar var onlarda işe yarayabilir. Hatta gravür ve bazı işler için ben düşünüyorum bir tane saniyede 33 resim yakalayabiliyormuş. Herhalde ihtiyacımızı görürler. Aşağıdaki resim 18-55 ters objektif ile bileme ağzının fotoğrafı. Tabi yine düzgün ışık kullanmadım. Flash kullanmadan oda ışığında çekildi resim.

« Son Düzenleme: 04 Şubat 2015, 17:40:32 Gönderen: Salim Türk »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #87 : 04 Şubat 2015, 18:52:10 »
Kılağı bakmak için Dealexteme deki üç kuruşluk plastik mercekli x 40 yahut x80 büyüten cep mikroskopları işinizi görür bence. Eğer görüş alanı olarak fazla bir beklentiniz yok ise tabii. malzeme lab. ında bir sürü mikroskop var ama PCB üzerine bakmak için çekmecede duran dealextreme den aldığım x40 bir mikroskop kullanıyorum bazen.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #88 : 08 Şubat 2015, 23:04:27 »
mehmet hayırli ugurlu olsun kardeşim sendeki bu tıtızlıkle bu atölye daha nereye kadar gıder bilmiyom ??? maşşallah yok yok  :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #89 : 08 Şubat 2015, 23:39:17 »
mehmet hayırli ugurlu olsun kardeşim sendeki bu tıtızlıkle bu atölye daha nereye kadar gıder bilmiyom ??? maşşallah yok yok  :2up :2up :2up

teşekkur ederim murat abi bakalım elimizden geldiğince uzerine birşeyler koymaya çalışıyorum :)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #90 : 09 Şubat 2015, 00:12:19 »
arkadaşlar bu arada ücret konusu arkadaşlırın fikirleriyle az çok netleşti tek bıçak için fiyat 15 tl olucak 3 bıçaktan sonrası için fiyat 10 tl gibi olucak sayı artıkçada fiyatta değişicek  toz metaller içinde fiyatı 25 tl olarak belirledim toz metaller 1170 ila 1200 c aralıklarında ısıl işlem yapılıyor ve buda fırın Rezistans larına citti zarar veriyo bu yuzdende toz metalleri bir araya getirip işi bir defada bitirirsek  oluşucak zararı minimuma indirmiş olacağız bu arada sertlik ölçüm cihazım bir aksilik çıkmasa bu afta elimde olucak artık bıçaklarımızın sertliklerini ölçerek öğrenme şansımız olacak bakalım heyecanla bekliyorum  :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #91 : 09 Şubat 2015, 00:16:09 »
arkadaşlar bu arada ücret konusu arkadaşlırın fikirleriyle az çok netleşti tek bıçak için fiyat 15 tl olucak 3 bıçaktan sonrası için fiyat 10 tl gibi olucak sayı artıkçada fiyatta değişicek  toz metaller içinde fiyatı 25 tl olarak belirledim toz metaller 1170 ila 1200 c aralıklarında ısıl işlem yapılıyor ve buda fırın Rezistans larına citti zarar veriyo bu yuzdende toz metalleri bir araya getirip işi bir defada bitirirsek  oluşucak zararı minimuma indirmiş olacağız bu arada sertlik ölçüm cihazım bir aksilik çıkmasa bu afta elimde olucak artık bıçaklarımızın sertliklerini ölçerek öğrenme şansımız olacak bakalım heyecanla bekliyorum  :)

Teşekkürler, fiyat beklediğimden ucuzmuş. Umarım temyiz işine hiç girmezsiniz. Ben de sertlik değerlerini merak ediyorum. İlk iş HNS 30 ufaklığı bir ölçebilir misiniz?

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #92 : 09 Şubat 2015, 00:19:32 »
aklımı okudunuz  >:D

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #93 : 09 Şubat 2015, 00:26:22 »
Tek endişem: Zarar görmüş rezistanslar tamir edildiğinde veya yenileri ile değiştirildiğinde, fırın stabilite anlamında eski performansını sürdürebilecek mi?

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #94 : 09 Şubat 2015, 00:39:08 »
hiç endişeniz olmassın  :)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #95 : 09 Şubat 2015, 00:46:01 »
Excellent! Bu iş çok iyi oldu. Isıl işlemde nokta atışı, özellikle toz metallerde çok önemli.

Nitrojen Çeliğinde uzmanlaşmayı planladığımdan benim için ayrıca önemli...

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #96 : 10 Şubat 2015, 20:08:42 »
mustafa ustam bu fırın harika bişey olacak , mehmetin de bu konuda baya tecrübesi var, bende her konuda mehmete desteğim form için büyük hizmet.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #97 : 11 Şubat 2015, 18:46:42 »
arkadaşlar bugun forumdan gelen ilk profile su verdim biraz zor bir başlangıç oldu gelen profiller m390 dı yüzey 1000 kuma kadar temizlenmişti bıçagın ısıl işlemi yapıldıktan sonra yüzey tinerle temizlendi ufak bir tufal deforme vs hiçbirşey yok sertlik ölçemedik makina henüz bakımda  fotoları ekliyorum

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #98 : 11 Şubat 2015, 19:13:15 »
mustafa ustam bu fırın harika bişey olacak , mehmetin de bu konuda baya tecrübesi var, bende her konuda mehmete desteğim form için büyük hizmet.

mehmet&renas Usta zaten tecrübeli de, işin içinde sizin olmanız apayrı bir güvence olacak Üstad. :)

Profil gayet sağlıklı görünüyor. Elinize sağlık mehmet&renas Usta!

Sahibi çok şanslı. Çok iyi bir çeliğe, tam kitabına uygun su verilmiş oldu.

Şimdi bu profile harika bir zeytin kabza çok yakışır doğrusu!

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #99 : 11 Şubat 2015, 21:11:49 »

mehmet&renas Usta zaten tecrübeli de, işin içinde sizin olmanız apayrı bir güvence olacak Üstad. :)

Profil gayet sağlıklı görünüyor. Elinize sağlık mehmet&renas Usta!

Sahibi çok şanslı. Çok iyi bir çeliğe, tam kitabına uygun su verilmiş oldu.

Şimdi bu profile harika bir zeytin kabza çok yakışır doğrusu!
Merhaba Üstadlarım,
mehmet&renas üstadım eline sağlık, zaten ismini duyunca çook derinden bir ohhh çekmiştim. Artık benimde güvenebileceğim ve korkmadan kullanabileceğim bir bıçağım var diyebiliyorum,Beni büyük bir dertten kurtardınız. Zeytin kabzem olsa takardım Mustafa üstadım. Mehmet ustam temizlik işine fazla girme istersen benimde ellerim kirlensin biraz.