Selamlar, forumla yeni tanışırken bir makas çeliğinden bıçak yapmıştım ama kimse görsün istemem onu şimdiki aklımla.

Onu ilerde tekrar yumuşatıp düzeltirim diye düşünüyorum.
Bu mehmetmarangoz dan aldığım hazır 420hc profil. Arkasından biraz kısalttım, ip deliği kısmını kestim bir de ricasso nun altını Buck'ın bir skinnerına benzettim. Evde 3 eğe vardı, 3-4 tane de çevreden buldum ama işe yarar pek yoktu. 4.0 mm lik bir motor eğesi ile taşlama kenarını açtım ama daha Taner ustadan eğeleme rampam gelmemişti henüz, pek iyi olmadı. Eğeleme rampası geldikten sonra eldeki küçük kare bir pferd eğe ile de 2 gün kadar ağız açmaya çalıştım. Eğe ince eğe herhalde bayağı sabrımı taşırdı. Sonunda aldım elime taşlama motorunu, taktım bir eski flap disk , şu kat kat olanlarından ama bitti bitecek eskilikte. Yavaş yavaş taşlama bölgesinden talaş kaldırmaya başladım

Ama taşlama eşiğini onunla istediğim gibi düzeltemedim.
Bir taraf hafif içbükey bile oldu.( Bu arada Mustafa beyin iç bükey eğeleme fotoğraflarını bekliyorum bakalım nasıl oluyormuş. )
Dün gece 2 ceta form eğem geldi kılıç gibi benimkilerin yanında. (Pferd eğenin sitesine mesaj bıraktım ama dönen olmadı.) Paketten dremel de çıkınca aldım profili belki taşlama eşiğini düzeltirim diye oynamaya başladım

İyice berbat ettiğim gibi bir de bıçağın ortasında koca bir oyuk oluştu. Yamuk yumuk imza da cabası. Dremelin suçu yok tabii, sabırsızlık benim derdim. ve profile acımasızlık. Evdeki 400 kum silicon sulu zımpara ile düzeltmeye uğraştım gece yarısı. Pek farketmedi; ya silicon çelik için uygun değil ya da kumu fazla. (Zımparalar kısmını okumalıyım!)
Neyse moralimi bozmuyorum ve uzun bir perdah kısmına hazırlıyorum kendimi

Bunlar da şu andaki resimler:

Bu arada taşlama motoru ile bıçağın ucunu yaktım. (Dimmer kullanmadan uca kadar gitmemek lazım) Yuvarlak oldu. Ona ne yapmalı acaba: ya üstten biraz düşüreceğim, ya da ağzı daha dik bileyleyeceğim. Herhalde o daha iyi fikir, sonuçta skinner amaçlı.