Önceki eğe denememden sonra hızımı alamayıp bari dağda taşta kullanıma uygun sağlam birşeyler yapayım dedim ve elime geçen ilk malzemeyle işe giriştim.
Ortaya çıkanlar şöyle ki;

6.64 mm

Çelikler haddeden çıktıktan sonra bir işlem görmemiş, dolayısıyla yüzeyleri göründüğü gibi çok pürüzlü.Bayağı bir yüzey işlemi bekliyor beni göründüğü gibi.
50mm genişliğindeki lamaya bıçak profillerini çizip matkapla çürüttüm önce.Sonra flex ile kesip taşlayarak dış profili oluşturdum.
Ağızı açmak için eğe kullanıp gürültüyle çılgına dönen komşuları daha fazla delirtmeme gibi bir planım vardı ama bir anda malzemenin klınlığının 6.5mm olduğunu hatırlayıp taşlamayı aldım elime yine

.Kabasını taşla alıp sonra eğeyle bitirişi yaptım.Sonuç göründüğü gibi.Geometrilerinden memnun gibiyim; tamemen bitirip kullanmaya başlayınca belli olacak aslında iş.
Malzeme O2, şöyle bir ısıl işlem grafiği var;

550^C civarında bir ön ısıtma evresi var; fakat bendeki fırınla bu sıcaklıkta sabit durmak pek mümkün değil.Burayı es geçip direkt 820 ^C ye çıkacağım.
Önce normalizasyon,sonra 820^C den yağda soğutma yapacağım.
Bu çelik hakkında tecrübesi veya bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.