Bıçak Sanatı - Forum

Bina İzolasyonu İçin Yardım

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Bina İzolasyonu İçin Yardım
« Yanıtla #20 : 12 Ocak 2015, 00:25:55 »
Isı yalıtımı delik havuzun tamiri gibidir. Isı asıl nereden kaçıyorsa izolasyonda da oraya ağırlık vermek gerek.

Evimin çatı odaları yeterince ısınmıyordu. Odaların yan duvarlarının arkasına bakmak için tavan arasına girince duvarlarda köpük olmadığını, tuğlaların dış tarafında sıva da olmadığını gördüm. Köpük ve harcı alıp giriştim ve bir derece faydasını gördüm. Ancak çok rüzgar çıktığı anlarda evin hızlıca soğuduğunu fark ettim. Silikonla pencerelerin dış tarafındaki ahşapların aralarını doldurduktan sonra rüzgarlı havalardaki sıkıntı da ortadan kalktı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #21 : 12 Ocak 2015, 00:41:36 »
En büyük ısı kaybı çatı ve pencerelerdir .duvarlardan olan ısı kaybı %15-20 arası .yatırım yapılacak yerler pencere ve çatı olmalı...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #22 : 12 Ocak 2015, 00:51:26 »

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Daha önce de belirttim ilk olarak camlardan başladım işe zaten. Gökhan kardeşim, bu isolat güzel gibi görünüyor bakıp araştıracağım.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 12 Ocak 2015, 00:58:16 »
Camları en az üç kat yaptırabilirsen ses konusundada çok rahat edersin 
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 12 Ocak 2015, 06:14:57 »
Pencerede isicam sinerji tavsiye ederim. Fakat piyasada isicam diye iran menseyli dandik camlarda varmis dikkat

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #25 : 12 Ocak 2015, 14:58:24 »
Üstad bir arkadaşım annesi üşüdüğü için eski evlerinin yarısına iç izolasyon yaptırdı.Evde buhar birikmeye ve damla damla düşmeye başladı.Bunda mutfağın iç izolasyon yapılmasınında etkisi vardı ama bana kalırsa daha çok terleme problemi yarattı.Tabi bu her ev ya da bölge için geçerli olmayabilir ama yine de sizi uyarmak istedim.Tabi en iyisini izolasyon ustaları bilir.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 15:17:11 Gönderen: Ufuk87 »
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 12 Ocak 2015, 15:16:14 »
Aslında tek sorun oluşan nem ise yada evinizde zaten rutubet varsa nem alıcı da kullanılabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ufuk Dede

• 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #27 : 12 Ocak 2015, 15:20:50 »
Hiç kullanmadığımdan bir şey diyemeyeceğim Eylem Hocam.Eğer konforlu bir nem dengesi oluşturup havayı rahatsız edici bir biçimde kurutmuyorsa sıkıntı yok iç izolasyon ısıyı korumada gerçekten faydalı olmuştu.Problem bahsettiğim konuda yaşandı.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.