Taşlama hattı arada kaynamış ama sonuçta çok güzel bir bıçak çıkmış. Ellerine sağlık.
Elinize sağlık herşeyiyle çok güzel olmuş. Kabze malzemesi ve sırt deseni özellikle harikaymış.
Elinize sağlık. Kabza malzemesi çok güzelmiş.
Yanıyor valla cok hosuma gitti ellere saglik:)
Taşlama gördüğüm kadarı ile sırta kadar değil. Taşlamanın bittiği yerde belirgin bir iz yok. Ondan araya kaynamış dedim. Bu arada kabza malzemesi de harika görünüyor
Çok güzel bir bıçak. Pimler birazcık dışta kalmış. (Nazarlık eleştiri olsun)
Belirgin olmamasının sebebi uyduruk bir eğeleme rampası yaptım ağaçtan o yüzden olabilir.
Alıntı yapılan: acurfirarda - 04 Ocak 2015, 01:01:51Belirgin olmamasının sebebi uyduruk bir eğeleme rampası yaptım ağaçtan o yüzden olabilir.Kabza malzemesi konusunda genelin fikrine katılıyorum, harika görünüyor. Sırt deseni de öyle... Elinize sağlık.Taşlama hattının belirgin olmaması benim tecrübeme göre zımpara hatasından kaynaklanıyor. Eğe kaba işçi olduğu için, rampanın illa Taner Çiçek Usta imalatı olması gerekmiyor. Rampanın yeterince istikrarlı olması kafi. Taşlama hattının arazi olmaması için; zımpara yüzeylerinin (zımpara kağıdının tutturulduğu yüzeyler yani) çok pürüzsüz olması, zımparayı yapanın da sistematik çalışması ve sabırlı olması gerekiyor.
Elinize sağlık,oldukça çaba sarfetmişsiniz.Custom bir havası var.Yumuşatma tavlaması yapıldı mı?yapılmadıysa eğeyi nasıl yedi? ve Isıl işlemi nasıl yapıldı?
Herşeyden önce bu kadar kararlı ve sabırlı olduğun için kutluyorum bıçak gerçekten de güzel olmuş, bu kadar işlemi yaptıktan sonra zaten ne hatası varsa kendin mutlaka görmüşsündür. Bir çok konuda hepimize bir ders niteliğinde oldu. Ellerin kolların dert görmesin, nefis olmuş...