Bıçak Sanatı - Forum

Kırmızı Et Yemeli miyiz?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Kırmızı Et Yemeli miyiz?
« Yanıtla #20 : 25 Aralık 2014, 10:11:03 »
rahmetli dedem geldi aklıma kolesterol deyince  ::) 2004 senesinde babam doktora götürmüştü dedemi doktor başlamış saymaya şunu yemiycen bunu yemiycen tereyağ yemiycen diye, dedem de sabırla dinlemiş , doktorun sözü bitip kapıdan çıktıktan sonra başlamış sövmeye  >:( ve demiş tereyağsız yemek mi yenir  ??? ben rahmetlinin hiç bir zaman tereyağsız yemek yediğini görmedim, 86 yaşında vefat etti sebebi ise akciğer kanseriydi yani demek istediğim yeni yapılan araştırmalara göre uzmanların yaptığı açıklamalarca da söylenildiği üzere kolesterol diye bir şey yok yani bir zararı yok zaten bizim memlekette sebze fazla yenmez, hamur işi ve et yenir , 70ten erken öleni de görmedim 1 sene yaşamama rağmen  ;)

+1
Okinawian

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #21 : 25 Aralık 2014, 10:15:02 »
et oburlar listesinde bende varım toplum olarak alerjisi olmayan her türk et yer orta asyaya doğru gitiğimde bol bol at eti
azerbaycanda bol bol koyun eti
güney amerikada özellikle bolivya da sığır eti ki burda hayvanlar doğal beslenir ve etler cok lezzetlidir.

Ama aslında 6 ay kadar kırmızı et yememeliyiz ki satıcılar biraz akıllanasın dünyayı gezmiş biri olarak dünyanın nerdeyse en pahallı eti bizde hayvan yetiştirmekten bir haberiz
köylü meralarını satmış ahırda hayvan besliyor veriyor besiyi veriyor besiyi etler yenmiyor.

yemiyelim arkadaşlar yemeyelim  akılları başlarına gelsin .............................lerin

bu arada  ilk satıcı ile son alıcı arasındaki fiyat farkı %50 leri buluyor büyük şehirlerde  ;)

Özgür ustam kaçak et kesimi mevzusu da var ona ne yapacağız? :D
Okinawian

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #22 : 25 Aralık 2014, 10:36:50 »
Etsiz olurmu usta..uludağda sucuk ekmek,piknikte ızgara cızbızz misss,antrikot kurutulmuş löplöp kötür .etin her hali bir başka lezzet vazgeçilmezlerimden fakat sporuda hayatımızdan eksiketmemek gerek lakin yediklerinizi enerjiye dönüştürmelisiniz bunu yapamıyorsanız o zaman size yağ kolesterol  damar hastalıkları olarak geri döner DİKKAT derim.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #23 : 25 Aralık 2014, 11:16:51 »
Et girmeyen eve dert girer, diyorlarmış eskiler.
Bilmiyorum ne kadar doğru ama bende çok severim.
Ünye

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #24 : 26 Aralık 2014, 00:14:19 »

köylü meralarını satmış

Meraları hiç kimse satamaz, bir karışına bile el süremezler.

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #25 : 26 Aralık 2014, 18:23:46 »
Neymiş o şişler arkadaş taner ustam sipariş almaya başladığında beni de yaz.  ^-^ iştahım o şişleri görünce iki katına çıktı

Et obur  olmak da ne demek zaten normali bu değilmi yememeyi seçmek insan doğasına aykırı.

Ama soru her et yenirmi kaliteli ve doğal et yiyelim se ona katılırım. İyi et bulmak şu an çok zor
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #26 : 26 Aralık 2014, 18:43:37 »
Bana gore bicak deri ahsap ates dagbayir kis mevsimi et . Bu kelimelerden herhangi biri diyerlerini de hatirlatiyor.  :2up bicak la agac yontmasak yonttugumuz agacla ates yakmasak bicagimizla kestigimiz eti ateste pisirmesek .ne tadi olurki. Ozaman bicagi asalim duvara . ;D kusur islediysem affola.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 27 Aralık 2014, 01:00:58 »
et oburlar listesinde bende varım toplum olarak alerjisi olmayan her türk et yer orta asyaya doğru gitiğimde bol bol at eti
azerbaycanda bol bol koyun eti
güney amerikada özellikle bolivya da sığır eti ki burda hayvanlar doğal beslenir ve etler cok lezzetlidir.

Ama aslında 6 ay kadar kırmızı et yememeliyiz ki satıcılar biraz akıllanasın dünyayı gezmiş biri olarak dünyanın nerdeyse en pahallı eti bizde hayvan yetiştirmekten bir haberiz
köylü meralarını satmış ahırda hayvan besliyor veriyor besiyi veriyor besiyi etler yenmiyor.

yemiyelim arkadaşlar yemeyelim  akılları başlarına gelsin .............................lerin

bu arada  ilk satıcı ile son alıcı arasındaki fiyat farkı %50 leri buluyor büyük şehirlerde  ;)

Katılıyorum,  bizimkiler iyice azitti. Et diye neredeyse kamyon lastiği yedirecekler.
Benim favorim de Kosova ve Kazakistan,  en doğal Besiciligi yapıyorlar.
Haa bir de unutmadan,  "Et yemeyene  güven olmaz" demiş ecdadimiz ;D
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #28 : 27 Aralık 2014, 10:26:34 »
Yaradanın verdiği hangi nimet zararlı ki?
Ardından şöyle bir sözde eklersek 'herşeyin fazlası zarar'.
Fazla yemek hem israftır hemde zarardır.
Ürünlerin kalitesi farklı bir durum.
'Rabbim gökten pişmiş bıldırcın eti ve sıcak helva indirmiş'.İnsanoğlu yine mızmızlanmış!

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #29 : 27 Aralık 2014, 12:35:23 »
Bizdeki meralara devlet fabrika kurdu. Halbuki Kırklareli'nin Kuzey'inde kalan alan kample taşlık...

Eti severim iyidir.

İzmir'deki, balta da almış olduğum Ömer usta, farklı şişleri paslanmazdan çekiyor. Ben oradayken Urfa'lı Antep'li olup da İzmir'de yaşayan şiş kültürü kuvvetli müşteriler bir gün içinde dahi çok defa şiş için geldiler. Bir daha gidince ben de ciğer için şiş yaptıracağım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #30 : 29 Aralık 2014, 06:27:46 »
Böyle yemek konuları açılınca eskiden bir üyemiz vardı  "fatma 82"

Bu yemek konuları onu aklıma getiriyor.

Sağlık sorunu olup sanşsız bir şekilde aramızdan ayrılmıştı.

Üyeler olarak epeyce üzülmüş ve gelecek iyi haberi beklemiştik.

Şimdiler bir kenarda eski yaşanmışlıklarıyla ve dertleriyle oturuyordur.

Sanal alemden ona bol selam gönderiyorum.