Bıçak Sanatı - Forum

hızlı nesmuk

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: hızlı nesmuk
« Yanıtla #20 : 16 Aralık 2014, 19:26:22 »
Bende konuya ortadan dalayım.
Kydex oldukça pahalı(2mm kalınlık metrekare 100$+KDV) bir malzeme onun yerine kullanılabilecek daha ucuz bir malzeme ararsanız adı "Dekota" :2up

Dekota, foreks olarak bildiğimiz malzeme değil mi? Bıçak ile ilgi bir işe yaramaz foreks, falçata ile bile çok rahat kesilen kartondan hallice bir plaka ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 16 Aralık 2014, 19:31:50 »
Osman fiyat konusunda yanlışın olmasın.  ???
http://usaknifemaker.com/sheath-supplies/kydex-related/boltaron-hair-cell-texture-black-4335-093-x-12-x24.html
http://www.aliexpress.com/item/Material-Kydex-for-DIY-Knife-Sheath/1931314417.html
Yurtdışı fiyattan değil dekoremin fiyatından bahsediyorum.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4040.0;nowap

Kydex oldukça pahalı(2mm kalınlık metrekare 100$+KDV) bir malzeme onun yerine kullanılabilecek daha ucuz bir malzeme ararsanız adı "Dekota" :2up
Dekota, foreks olarak bildiğimiz malzeme değil mi? Bıçak ile ilgi bir işe yaramaz foreks, falçata ile bile çok rahat kesilen kartondan hallice bir plaka ?
Kullanılmış ve beğenilmiş.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5566.msg118682#msg118682
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2014, 19:37:55 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #22 : 16 Aralık 2014, 19:36:30 »
Tekrar selam,

Bugün Dekorem ile görüştüm. Ellerinde sadece birkaç plaka kalmış. 2mm kalınlığında siyah 120cm X120cm plaka fiyatı 175TL + Kargo verdiler bilginize...

Ölçü ve fiyat farkıyla daha makul oldu. :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #23 : 16 Aralık 2014, 19:39:40 »
Tekrar selam,
Bugün Dekorem ile görüştüm. Ellerinde sadece birkaç plaka kalmış. 2mm kalınlığında siyah 120cm X120cm plaka fiyatı 175TL + Kargo verdiler bilginize...
Ölçü ve fiyat farkıyla daha makul oldu. :)
Birde bu link vardı aklımın beni yanıltmadığından emin sayılırım.Bu arada alınan fiyatların üzerinden 2 yıl süre geçtiğini unutmamak lazım.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3352.0
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #24 : 16 Aralık 2014, 19:42:58 »
Yanılmamışsın Osman kardeşim. Sanırım Dekorem fiyat konusunda pek tutarlı değil.

İki ayrı fiyat arasında sadece 4 ay var.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2014, 19:47:46 Gönderen: against »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #25 : 16 Aralık 2014, 19:59:55 »
2yıl dediğim fiyatların alındıkları zamandan günümüze geçen zamandı.

Konunun altında muhabbet ettik kusurumuza bakma Mehmet abi.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #26 : 16 Aralık 2014, 20:01:21 »
Arkadaş kalıplamak için ısıtmış. Isıtma ile yapısında ne kadar değişiklik olmuştur bilemiyorum. lab. ta geçici kullanım için elektronik kart kutusu, masaüstü deney set up ı yapmak için kullanırız foreksi. Epey dayanıksız bir malzeme, kutu oluyor mu oluyor ama kullan at tarzı anca.

Osman fiyat konusunda yanlışın olmasın.  ???
http://usaknifemaker.com/sheath-supplies/kydex-related/boltaron-hair-cell-texture-black-4335-093-x-12-x24.html
http://www.aliexpress.com/item/Material-Kydex-for-DIY-Knife-Sheath/1931314417.html
Yurtdışı fiyattan değil dekoremin fiyatından bahsediyorum.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4040.0;nowap

Kullanılmış ve beğenilmiş.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5566.msg118682#msg118682
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 16 Aralık 2014, 20:17:03 »
Kydex bu denilenlerle aynı değil. 100 derecede şekilllendirilen bir malzeme kydex olamaz.

Alıntı
Forming Surface Temperatures Guidelines:
• Sheet should not exceed 400°F (204°C).
• 165 - 177°C( 330 - 350°F ) for 0.71mm - 1.50mm (0.028” to 0.060”).
• 182 - 196°C (360 - 385°F) for 1.50mm - 3.20mm (0.060” to 0.125”).
• 196 - 204°C (385 - 400°F) for 3.20mm and greater (0.125” and greater).
• The recommended temperature ranges are to give you the optima temperature of the KYDEX sheet to achieve good
detail and uniform wall thickness.
• To avoid warpage and/or distortion in the formed part, allow the surface temperature of the part to cool below
65.5ºC (150ºF) before removing the part from the mold.
Bkz.: http://www.kydex.com/uploads/files/kydex_tb_140-c_idealconditions_062212.pdf

Kılıf malzemesi kalınlıklarında malzeme için verilen biçimlendirme sıcaklığı 170 Celsius civarlarında.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #28 : 16 Aralık 2014, 20:17:16 »
İyi ki hızlı yapmışsın, yavaş yapsan ne olurdu kimbilir  ::) Mehmet, çok güzel bir bıçak, çok güzel bir taşlama ve çok güzel bir kılıf. Ellerine sağlık. ( Bu arada düşündüm düşündüm bulamadım, o masaya vidalanmış kağıtların esbab-ı mucizesi nedir acaba  ::)  ::)  ::) )

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #29 : 16 Aralık 2014, 20:24:35 »
Dekota yada foreks, PVC "köpük" diye tanımlandığına göre kydex ile aynı ürün olmamalı.

Kydex, yangına karşı dirençli, hastanelerde ve özellikle uçaklarda kullanılan bir malzeme.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #30 : 16 Aralık 2014, 21:24:39 »
Dekota yada foreks, PVC "köpük" diye tanımlandığına göre kydex ile aynı ürün olmamalı.

Kydex, yangına karşı dirençli, hastanelerde ve özellikle uçaklarda kullanılan bir malzeme.

Kydex'in asıl amacı kılıf değil yalıtımdır. Kılıf olabildiği derinin pahalı olmasından kaynaklanan tembel işi bir keşiftir.
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #31 : 16 Aralık 2014, 21:31:10 »
Kydex'in asıl amacı kılıf değil yalıtımdır. Kılıf olabildiği derinin pahalı olmasından kaynaklanan tembel işi bir keşiftir.
+∞
Eylem  abi kılıf yapımında kydex yerine kullanılabilir diye dekotanın adını paylaştım kılıf için ne şekillendirme sıcaklığının 100derece(bence iyi bile denebilir) olması nede yangına dayanım önemli.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2014, 21:33:48 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 16 Aralık 2014, 21:33:45 »
...

Buna katılmıyorum. Kydex derinin ikamesi olmaktan öte faydaları olan bir ürün. Hem iklim koşullarından etkilnmemesi hem de kılıf olarak içindeki aleti çok güzel kavraması ve çok basit ve maliyetsiz bir şekilde kalıplanabilmesiyle çok faydalı bir ürün. Derideki gibi neyle tabaklandığı dert değil, korozyona sahip olacak kimyasallar içermiyor. Tabi buna karşılık çizebilme ve kaplamaları eskitebilme problemi var, bir de kuşam olarak daha gürültülü.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 16 Aralık 2014, 21:36:19 »
...
Eylem  abi kılıf yapımında kydex yerine kullanılabilir diye dekotanın adını paylaştım kılıf için ne şekillendirme sıcaklığının 100derece(bence iyi bile denebilir) olması nede yangına dayanım önemli.

Köpüklü bir dokuda değil mi bu? Öyle ise gözeneklerinde birikecek kiri temizlemek sıkıntılı olacaktır. Bu kirlerle bıçak korozyona ve kire maruz kalabilir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 16 Aralık 2014, 21:59:20 »
Şöyle bir durum var yurtdışında deri çok pahalı. Bir tane deri kılıf yapana kadar 10 tane kydex'i basabiliyorsun. Bence tam tembel işi. :)
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #35 : 16 Aralık 2014, 23:01:52 »
İyi ki hızlı yapmışsın, yavaş yapsan ne olurdu kimbilir  ::) Mehmet, çok güzel bir bıçak, çok güzel bir taşlama ve çok güzel bir kılıf. Ellerine sağlık. ( Bu arada düşündüm düşündüm bulamadım, o masaya vidalanmış kağıtların esbab-ı mucizesi nedir acaba  ::)  ::)  ::) )

Hocam teşekkur ederim begenmeniz beni çok mutlu etti
Gordugunuz kendi çbalarımla yaptıgım içinde epdym sünger olan kaydex presi kmaşlarda stor perde malzemesi menteşe görevi güyo :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #36 : 16 Aralık 2014, 23:51:28 »
mehmet MAŞALLAH eline saglik  çok güzel gözüküyor  :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #37 : 17 Aralık 2014, 00:04:00 »
çok güzel olmuş özellikle taşlama izi.eline sağlık

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #38 : 17 Aralık 2014, 00:23:04 »
tüm begenen arkadaşlara yürekten teşekkür ederim

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #39 : 17 Aralık 2014, 03:21:15 »
Üstat eline sağlık, ben böyle yarı ham yarı işlenmiş çelik malzemeyi seviyorum nesmuk formuna çok yakın olmasam da malzemenin karşıtlığı çok dengeli olmuş eline sağlık. :2up
Kydex ve Dekota ile ilgili bir iki şey söyleyeceğim ama ayrı bir başlığa koyayım en iyisi. :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.