Bıçak Sanatı - Forum

İlk deneyim

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: İlk deneyim
« Yanıtla #20 : 17 Aralık 2014, 19:40:39 »
Bir de delik açma mevzuu var. Sütunlu matkapım yok, normal matkapla denedim ama hedeften sapıyorum, beceremedim. Alternatif yol var mıdır?
Mahir Selim KESKİN

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #21 : 17 Aralık 2014, 19:43:51 »
sanayi esnafında bulunabiliyor, transmisyon mili bulamazsanız esnemeye karşı dirençli, metal bir çubuk da iş görür. yüzeyi biraz pürüzsüz olursa hareket esnasında kolaylık sağlar.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #22 : 17 Aralık 2014, 20:03:30 »
Bir de delik açma mevzuu var. Sütunlu matkapım yok, normal matkapla denedim ama hedeften sapıyorum, beceremedim. Alternatif yol var mıdır?

Sutunlu ile de el matkabı ile de delik delmeden önce deliğin merkezini zımbalayınız. Markalı konik pim zımbalar bile 10tl falandır. 50tl civarı bir fiyata el matkabınıza sehpa alabilirsiniz.

Ufak sütünlular 50cm civarı  boyunda oluyor  180tl civarıdan başlıyordu. Orta halli tiplerden quantum b13 ve b14 e bakabilirsiniz. Motor tipi nedeni ile el matkabına kıyasla çok sessizler, apartmanda gayet rahat kullanılabilirler.
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2014, 20:06:31 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #23 : 17 Aralık 2014, 20:52:14 »

Sayın Mahir Selim Keskin:

Markalama yapmadan işlem olmaz,

Markalama işin planlamasıdır.

İstediğiniz yere delik delmeniz için delinecek yer nokta ile iz yapılır.

Nokta; uç açısı 90 derece olan konik uçlu iz kalemidir. 

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 18 Aralık 2014, 06:49:51 »
Ben bauhaustan aldığım matkap aparatını kullanıyorum. Ne işler yaptık onunla. Ucuz yollu çözüm olarak kesinlikle tavsiye edebilirim. Matkap oturtulan yuvasına 2cm delik çaplı ahşap bir halka yaptım. Böylece proxxon el motorunu da bağlayabiliyorum. Onun freze uçları ile ahşap işlerken freze olarak da kullanıyorum.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #25 : 18 Aralık 2014, 13:18:45 »
Gayet güzel olmuş egede zzorlaniyorsan. Egeden kaynaklanır gibi geliyor bana. Bende de ceta form var memnun değilim esas aldim kalin diş talas kaldirmasi gayet iyi geldi bana . Ben birde markalama isindenn cizimden agiz kalinligini belirledikten sonra  tas motoru ile kademeli bir şekilde aliyorum ama çok abartmadan ozaman çok daha gizli bitiyor taslama hatti

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #26 : 19 Aralık 2014, 19:22:06 »
Bugün zor da olsa delikleri açabildim. Sonrasında kaba bir perdah yaptım. Metalin üzerindeki siyah katman koruyucu gibi bir şey mi acaba? Altına inmek çok zor oldu. Şu anda ağız kalınlığı 2.3 mm, ışıl işleme yollamadan önce 1 mm ye mi indirmem gerekir? Bir de taşlamayı zımpara kağıdı ile ve açıyı bozmadan nasıl yapabilirim? Zımpara kağıtlarını eğeye yapıştırsam ne kadar sağlıklı olur? İş yorucu ama zevkli gidiyor, kazasız belasız bitiririm inşallah :)

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 19:23:45 Gönderen: mhrslm »
Mahir Selim KESKİN

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #27 : 19 Aralık 2014, 19:43:13 »
belki bu konu size biraz fikir verebilir
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5803.0

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #28 : 19 Aralık 2014, 20:09:55 »
Elindeki zımpara makinesi ile çok güzel perdah yapabilirsin. Ters duracak şekilde sabitle makineyi. Birde kırmızı renkli alüminyumoksit zımpara kullan.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #29 : 19 Aralık 2014, 20:35:07 »
Emrah Bey teşekkürler tam merak ettiğim sorular yanıtlanmış gerçekten. Salim Bey bu epey eski bir alet 40 numara siyah zımpara ile denedim hiç randıman alamadım. Son katlar için daha iyi gibi geldi bana ya da siyah koruyucu katmanı kaldıramadığı için bundan vazgeçip eğe ile devam ettim. Ama dediğiniz yöntemi deneyeceğim.
Mahir Selim KESKİN

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 19 Aralık 2014, 20:48:39 »
Uygun zımpara kullanırsan rahat edersin. Bu kullandığın büyük bir ihtimalle zaten hemen dökülüyordur.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #31 : 20 Aralık 2014, 11:36:56 »
Kolay gelsin, elinizdeki zımpara makinesini profili çıkarmadan lama halindeyken kullanabilirsiniz daha etkili olur. Elinize saglık.

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #32 : 20 Aralık 2014, 23:34:49 »
su borusu dogal gaz borusuda olabilir  3 mm kalınlıkları va  alternatıf olarak soyluyorum kolay bulacagınız malzemedir

dikkatimi çekti bıcagı mengene ile sagbitlemişiniz  bıcagın kabze tarafına 2 delik açıp ( ufak)  ahsaba fidalaya bilirsiniz hem mengene boşa cıkar hemde extra takımın  elinizde bosta kalır
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2014, 23:38:30 Gönderen: Emrah kent »

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #33 : 21 Aralık 2014, 20:53:50 »
benim başlayıpta bü türlü sonunu getiremediğim bıçağıma benziyor. Elinize sağlık çok güzel gidiyor. devamını sabırsızlıkla bekliyorum..

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #34 : 21 Aralık 2014, 23:59:46 »
Dün Karaköy'e gidip Pferd eğe aradım, Pferd'i bırakın Esaş'ı bile 15 dükkan gezdikten sonra bulabildim(her yeri Hint malı eğeler sarmış). Bir kalın ve bir de orta diş olmak üzere iki tane lama şeklinde eğem oldu. Bugün deneme fırsatım oldu ve gözlerime inanamadım. Meğer üç gündür boşa kürek çekiyormuşum. Eğer Bauhaus'tan eğe alıp hala kullanan varsa hemen o eğeyi bıçağa çevirebilir, beklemeye gereke yok :) Uygun transmisyon mili de edindim fakat hala taşlama çizgisini düz tutmakta zorlanıyorum. Çok kontrollü gitmek lazım. Şu an ağız kalınlığı 1.2mm gibi, sonraki aşamada taşlama bölgesinin perdahını bitirip, düz bir yüzeye zımpara kağıdı yapıştırarak bıçağı üzerinde gezdirmek suretiyle tüm yanak bölgesini eşit zımparalamayı düşünüyorum(böylece taşlama çizgisi dümdüz olur gibime geliyor).

Mahir Selim KESKİN

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #35 : 22 Aralık 2014, 00:09:55 »
Çok kontrollü gitmek lazım. Şu an ağız kalınlığı 1.2mm gibi, sonraki aşamada taşlama bölgesinin perdahını bitirip, düz bir yüzeye zımpara kağıdı yapıştırarak bıçağı üzerinde gezdirmek suretiyle tüm yanak bölgesini eşit zımparalamayı düşünüyorum(böylece taşlama çizgisi dümdüz olur gibime geliyor)

Evet, kesinlikle çok kontrollü gitmeniz gerek. Kaptırıp giderseniz geçmiş ola! Keşke ince dişli eğe de alsaydınız, asıl o lazım oluyor.

Bundan başka;

a) Kediyi çok sevdim! Adı ne? (Genel olarak kedileri çok severim)
b) Eğe konusunda Ustalarımız haklıymış değil mi? :)
c) Zımpara işini ben tam dediğiniz gibi yapıyorum. Hatta bu iş için eğeleme rampası bile sipariş ettim...
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2014, 00:11:41 Gönderen: egeleme_rampasi »

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #36 : 22 Aralık 2014, 00:39:30 »
Vallahi ben mi bulamadım bilmiyorum ama Karaköy beni hayal kırıklığına uğrattı. Takımmarket ve Dora tekniği de aradım (bu arada bu ikisi aynı şirketmiş) elimizde yok dediler. Kaba ve orta diş Esaş bulduğuma şükrettim.
   A- Kedimin adı Nûri. Çok nurlu bi kedidir :)  çalışırken tepemden inmez.
   B- Kesinlikle haklıymışsınız!  Ben bu derece fark edeceğini düşünmemiştim. Ayrıca oklava yerine mil kullanmak da çok fark yarattı 8)! Önceki hataları kapamaya çalışıyorum şimdi.
   C- Bu yöntemler hep sizlerden kaptım. Ben de işe yarayacağını düşünüyorum (becerebilirsem tabi).
Mahir Selim KESKİN

Emrah kent

• 641
« Yanıtla #37 : 22 Aralık 2014, 19:55:54 »
daha detay için markaj boyası veya keçeli kalem ile taşlama hattını çizebilirsiniz  kırmızı terhimindir :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #38 : 23 Aralık 2014, 09:38:35 »
Benim yapamadığımı yapıyor, prensipli çalışıyorsunuz. Tertip düzen ve çalışma alanınızın temizliği, ilerlemeniz deki hatalarınızı görüp düzeltmeden devam etmemeniz çok imrendirici.

Çok güzel işler çıkaracağınızı umut ediyorum.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #39 : 23 Aralık 2014, 10:02:56 »
Perdah ve ege çizimlerine taslama hhattina dikkat etmen gerekli