Bıçak Sanatı - Forum

Sonunda Biten Av Bıçağı (1070+KökCeviz)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Sonunda Biten Av Bıçağı (1070+KökCeviz)
« Yanıtla #20 : 14 Aralık 2014, 20:15:49 »
Osman ellerine sağlık perdah falan çok güzel olmuş. Pimlere havşa aç yağla bitir bence.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 14 Aralık 2014, 20:31:44 »
Osman ellerine sağlık perdah falan çok güzel olmuş. Pimlere havşa aç yağla bitir bence.
Teşekkürler abi.Daha fazla uğraşmamak en iyisi diyorsun.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #22 : 14 Aralık 2014, 20:47:53 »
Gayet güzel olmuş kardeşim, umarım sonuc seni tatmin etmez de daha iyilerini yapmak için kolları sıvarsın. ;D
Alet işler, el övünür.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #23 : 14 Aralık 2014, 20:50:23 »
Aynen Osman. Bitmiş işte, kurcaladıkça biyerler bozuluyor :) Sen en iyisi havşa aç kullanmaya başla. Birde sen kullanmak için bıçak yapıyorsun. Bu formdaki bıçakta zaten bol bol kullanılır. Kullandıkça zaten biryerleri çizilecek bozulacak.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #24 : 14 Aralık 2014, 20:58:59 »
Gayet güzel olmuş kardeşim, umarım sonuc seni tatmin etmez de daha iyilerini yapmak için kolları sıvarsın. ;D
:D Etmedi zati daha iyileri yolda  :2up

Aynen Osman. Bitmiş işte, kurcaladıkça biyerler bozuluyor :) Sen en iyisi havşa aç kullanmaya başla. Birde sen kullanmak için bıçak yapıyorsun. Bu formdaki bıçakta zaten bol bol kullanılır. Kullandıkça zaten biryerleri çizilecek bozulacak.
Teşekkürler abi.Bunuda sık kullanacaklarımın arasına koydum.Acımak yok. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #25 : 14 Aralık 2014, 21:14:05 »
eline sağlık osman çok güzel olmuş
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #26 : 14 Aralık 2014, 21:15:59 »
eline sağlık osman çok güzel olmuş
Teşekkürler abi.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 14 Aralık 2014, 21:17:10 »
Osmanım ellerine sağlık çok klas ve kavisleri çok güzel bir çalışma olmuş   :2up :2up. Perdahı ve sapıda güzel olmuş darısı bize olsun , ben çok beğendim bir tanede tavsiye ben vereyim kabul edersen  ^-^ bence bakır çubuk ile pim deliklerinin içini doldur daha güzel duracak öndeki delik en ince yere atılmış ve serkan beyin söylediği gibi orayı zayıflatmış gibi. Ağır iş görmeyecek kemik odun kırmayacan bir sıkıntı olmaz ama göz illaha bir hata arıyor ne yaparsın ,kıskandım mı ne  ^-^.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #28 : 14 Aralık 2014, 21:26:25 »
Osmanım ellerine sağlık çok klas ve kavisleri çok güzel bir çalışma olmuş   :2up :2up. Perdahı ve sapıda güzel olmuş darısı bize olsun , ben çok beğendim bir tanede tavsiye ben vereyim kabul edersen  ^-^ bence bakır çubuk ile pim deliklerinin içini doldur daha güzel duracak öndeki delik en ince yere atılmış ve serkan beyin söylediği gibi orayı zayıflatmış gibi. Ağır iş görmeyecek kemik odun kırmayacan bir sıkıntı olmaz ama göz illaha bir hata arıyor ne yaparsın ,kıskandım mı ne  ^-^.
Teşekkürler abi.İçlerini doldurmak için aluminyum ve çelik çubuk var.Bakır çubuk bulabilirsem doldururum. Bende ön deliğin yerleşim yerinden memnun değilim ağır iş pek görmez ufak tefek kırma işleri yapacak ama.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 21:30:21 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 14 Aralık 2014, 22:27:02 »
profıl benden gıttığınden ergonomısını az çok bılıyorum. bıraz moralını bozayım Osman  >:D   
sırttan bır resım olsaydı daha ıyı yorumlayabılırdık.  ama genel olarak temız çalışmışsın.  kök cevız yada urlu; hanı desenı ön plana çıkaracağımız kabzelerde mümkün olduğunca ınce pimleri kullanmalıyızki o güzelim çevizin desenleri heba olmasın.
hatta böyle ahşaplara sahıpsek, bıçaklarımızı gızlı kuyruk yapıp kabze üzerinde göze batan pim vs gibı şeyleri yok etmelıyız.
 yakından baktığımızda kabzenın alt tarafında derın çızıkler var .korucu yağ vs kullandığında bunlar olanca haşmetıyle ortaya çıkacaklar.   kabze gerısındekı pimin etrafında hafıf olmakla beraber ya  açıklık yada kararma var. ahşapları delerken mümkün olan en yuksek devırde ve yenı bır matkap ucu ıle delersek bu gıbı göruntulerden kurtuluruz.  dıkkat ettı ısen yenı matkap ucu dedım, elde bılenmış matkap uçları ahşap gevşek olduğundan eksenden kaçar ve deliği büyütür.

boru pim yada bılek ipi için kullandığımız boruların ağızlarını hafıfçe havşalamak çok daha temiz ve güzel gözükmesıne sebep olacaktır..

güzel bıçak olmuş  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 14 Aralık 2014, 22:37:37 »
Teşekkürler Taner ustam.Bu yorumlar önemli bir sonraki ceviz bıçaklı kabzada daha ince pin malzemesi kullanacağım kabzayı Rasim abinin atölyede delmiştim ucun yeni eski ayrımını yapmadımProfili biraz rezil ettim kusuruma bakma .Sırttan bir resim çektim abi iyi çıkmadı ama buyur.
http://i.hizliresim.com/XDB6L3.jpg
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #31 : 14 Aralık 2014, 22:44:01 »
Eline sağlık Osman,

Teknik kusurları Taner ustamış yazmış zaten,aynı fikirdeyim,ahşaba delik delme işi ciddi derecede görseli yukarı taşıyor ve maksimum dikkat gerekiyor..

Sende ki bu azim oldukça Ferhat gibi dağları taşları delip daha iyilerini yaparsın :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #32 : 14 Aralık 2014, 22:50:03 »
Eline sağlık Osman,

Teknik kusurları Taner ustamış yazmış zaten,aynı fikirdeyim,ahşaba delik delme işi ciddi derecede görseli yukarı taşıyor ve maksimum dikkat gerekiyor..

Sende ki bu azim oldukça Ferhat gibi dağları taşları delip daha iyilerini yaparsın :)
Teşekkürler abi.Olabildiğince temiz çalışıyorum ama pratik yapamadığım için sonuç böyle çıkıyor.Birkaç bıçak sonra belki daha iyi olur. ::)
İyi dileğin için tekrardan teşekkürler.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #33 : 14 Aralık 2014, 22:54:28 »
dıkkat ettı ısen yenı matkap ucu dedım, elde bılenmış matkap uçları ahşap gevşek olduğundan eksenden kaçar ve deliği büyütür.

Bize okulda matkap bilemede ilk öğretilen şeyde buydu aslında. İki taraf birbirinden farklı bilenir ise delik çapı normalden daha büyük olur. Aynı şey metal delerken de geçerli. Elde düzgün bilenmiş bir matkapta böyle bir sorun görünmez. 

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #34 : 14 Aralık 2014, 22:56:26 »
Osmanim çok güzel olmuş kardeşim eline saglik.perdahi falan çok güzel olmuş.
Benimde bicakta kabza ceviz buna koruyucu olarak Ayakkabi cilasi denizin olurmu ?
Bende cilada var badem yagida uygulayalim sikinti olurmu

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #35 : 14 Aralık 2014, 23:01:29 »
Osmanim çok güzel olmuş kardeşim eline saglik.perdahi falan çok güzel olmuş.
Benimde bicakta kabza ceviz buna koruyucu olarak Ayakkabi cilasi denizin olurmu ?
Bende cilada var badem yagida uygulayalim sikinti olurmu
Teşekkürler abi.Önceki bıçağımın kabzasında saç waxı kullanmıştım o bitmiş bende yarın markete gidip bir markalara bakacağım silikonlu cila bulursam alacağım ama nuri leflefle eve dönecek gibiyim. :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #36 : 14 Aralık 2014, 23:04:06 »
Bendekide nuri leflef olurmuş gerçekten  ???

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #37 : 14 Aralık 2014, 23:09:05 »
Ustalar güzel yorumlarını yazmış zaten, eline sağlık Osman  :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #38 : 14 Aralık 2014, 23:14:19 »
Ustalar güzel yorumlarını yazmış zaten, eline sağlık Osman  :)
Teşekkürler.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #39 : 14 Aralık 2014, 23:43:34 »
Osman'ın eline sağlık profil zaten senin olmadığı için eleştirmicem Taner Abinin yaptığı eleştirilerde aslında bir bıçakta olması gerek diye düşünüyorum yoksa insan kullanmaya kıyamıyor yahu  :D bence çok hoş ellerine sağlık
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.