Bıçak Sanatı - Forum

Sonunda Biten Av Bıçağı (1070+KökCeviz)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Sonunda Biten Av Bıçağı (1070+KökCeviz)
« : 14 Aralık 2014, 18:35:46 »
Profil 2013 yazında Taner ustanın gönderdiği profil tasarım Emre Kipmen av bıçağı.Bu bıçağın ilk yaptığım 3(düz ceviz,blackwood,kök ceviz) sapı çöp olmuştu.4. olarak yine kök ceviz kullandım.Kabza işçiliğinde oldukça geri kalmış olduğumu gördüm üzerinde hala çalışılabilir kabzanın yorumlarınızla daha iyi bir şekle getireceğim.Eleştirilerinizi bekliyor vede eleştirini beni daha ileriye taşıyacağına inanıyorum.Şimdiden teşekkürler.Resim kalitesi yüzünden  özür dilerim.

Çelik: 4mm 1070
Kabza : Kök ceviz
Pinler : 8mm pirinç boru
Toplam boy :23,5 cm
Namlu : 11,5 cm

« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 18:38:44 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
Ynt: Sonunda Biten Av Bıçağı (1070+KökCeviz)
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2014, 18:48:11 »
osman ellerine sağlık keşke mozaik pin projesi gerçekleşseymiş daha güzel olurmuş
kabzeye cila birşey sürmedin mi
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2014, 18:53:21 »
bıçagını güzel olmuş elinize kolunuza saglık güle güle kullanın yapıcı olmak adına soylemek istedim sadece  vernik ile ahsabı parlatsanız ve pimlerin içine havşa açmanız veya kenarlarını sisirseniz bence daha hoş bir görüntü elde edeceginizi düsünüyorum boylede hoş çalışma olmuş tebrikler :)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2014, 18:53:37 »
Ellerine sağlık Osman,
Namlu gayet iyiyken kabzadaki ilk boğum kısmı çok ince geldi bir de tam ordan 8mm prinç boru kullanman sanki o kısmı zayıflatmış gibi bir izlenim yaratıyor yatay kuvvet uygulandığında , bence 2 cm daha yana alabilirdin yada 3-4 mm'lik pim yapabilirdin o kısmı, neyse ağır eleştiri gibi birşey var diye düşünme sakın, fena gözüme çarptı dile getireyim dedim. yoksa benim çalışmaların hallerini biliyorsun  ;)
Tekrardan ellerine sağlık  :2up
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2014, 18:55:45 »
Otur, sıfır! :)

Şaka şaka, gayet iyi olmuş. Sapı da beğendim. Aslında özellikle sapı beğendim.

Ben kusur bulamadım, çünkü usta değilim. Müşkülpesent Ustam Salim Türk gelsin bir hele... :)

Eline sağlık!

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2014, 19:01:15 »
osman ellerine sağlık keşke mozaik pin projesi gerçekleşseymiş daha güzel olurmuş
kabzeye cila birşey sürmedin mi
Teşekkürler abi,
Mozaik pin projesi gerçekleşti ama epoksiye kattığım boya ele bulaşıyordu.Kabzaya birşey sürmedim daha.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10423932_574755165969579_6062947997276646672_n.jpg?oh=3838eede0fa47127cb6d7b358bb5153e&oe=5547EA5A&__gda__=1426738480_df74d70f1100f8938a09497879f0eae3

bıçagını güzel olmuş elinize kolunuza saglık güle güle kullanın yapıcı olmak adına soylemek istedim sadece  vernik ile ahsabı parlatsanız ve pimlerin içine havşa açmanız veya kenarlarını sisirseniz bence daha hoş bir görüntü elde edeceginizi düsünüyorum boylede hoş çalışma olmuş tebrikler :)
Teşekkürler abi,
Desenleri belirginleştirmek için  elimde kabzaya sürecek birşey yok.Haftaiçi ayakkabı cilası temin edip süreceğim.Havşa konusu aklımda.

Ellerine sağlık Osman,
Namlu gayet iyiyken kabzadaki ilk boğum kısmı çok ince geldi bir de tam ordan 8mm prinç boru kullanman sanki o kısmı zayıflatmış gibi bir izlenim yaratıyor yatay kuvvet uygulandığında , bence 2 cm daha yana alabilirdin yada 3-4 mm'lik pim yapabilirdin o kısmı, neyse ağır eleştiri gibi birşey var diye düşünme sakın, fena gözüme çarptı dile getireyim dedim. yoksa benim çalışmaların hallerini biliyorsun  ;)
Tekrardan ellerine sağlık  :2up
Teşekkürler abi,
Kabza delikleri aslında 5mm idi mozaik pinin hayaline kapılıp 8le büyüttüm dediğin gibi abi yan yüzeyden gelecek kuvvetlere karşı güçsüz oldu.

Otur, sıfır! :)

Şaka şaka, gayet iyi olmuş. Sapı da beğendim. Aslında özellikle sapı beğendim.

Ben kusur bulamadım, çünkü usta değilim. Müşkülpesent Ustam Salim Türk gelsin bir hele... :)

Eline sağlık!
Teşekkürler.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2014, 19:05:17 »
Ellerinize saglik guzel olmus. Bicak yuzune yakin yerde kullandiginiz delikli pim degisik ve guzel durmus.

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2014, 19:07:02 »
aslında mozaik pin de güzel olmuş
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2014, 19:08:07 »
Perdahlamanin ne kadar zor bir is oldunu bu gun anladigim icin sizin bicagin perdahini begendim elinize saglik guzel olmus :2up

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2014, 19:12:10 »
Ellerinize saglik guzel olmus. Bicak yuzune yakin yerde kullandiginiz delikli pim degisik ve guzel durmus.
Teşekkür ederim.

aslında mozaik pin de güzel olmuş
Güzelliğine birşey yokta ben boya olarak kurumuş guaj boya tüpünü kullandım biraz boya bırakıyordu ele.Hala mozaik yapabilirim bıçağın üzerindeki pinleri dert değil.

Perdahlamanin ne kadar zor bir is oldunu bu gun anladigim icin sizin bicagin perdahini begendim elinize saglik guzel olmus :2up
Teşekkürler,
Evet perdah konusunda iyiyimdir bu resimlerde pek güzel çıkmamış kabza takmadan önceki namlu resmini ekliyorum.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 19:19:18 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2014, 19:27:42 »
Kardeşim ellerine sağlık oldukça güzel görünüyor.Forumda millete yardım etmekten fırsat bulup nihayet bıçağını bitirebilmişsin.Devamını bekliyoruz  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2014, 19:29:45 »
Forumda millete yardım etmekten fırsat bulup nihayet bıçağını bitirebilmişsin.Devamını bekliyoruz  :)

+1

Daha az yardım, daha çok bıçak! ( Aslında bu latife kendime aynı zamanda. Eski eve gitmem gerek bir ara... :( )
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 19:34:15 Gönderen: egeleme_rampasi »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2014, 19:30:51 »
Kardeşim ellerine sağlık oldukça güzel görünüyor.Forumda millete yardım etmekten fırsat bulup nihayet bıçağını bitirebilmişsin.Devamını bekliyoruz  :)
Bu sabah 11den aksam 5e kadar uğraşıp bitirdim.Zor oldu sadece zımpara ve bıçakla kazıyarak işledim kabzayı.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2014, 19:43:38 »
Kabzayı şekillendirirken raspa çok kaba gelir belki ama en dandiğinden, ucuzundan orta dişli bir yarım yuvarlak eğe de epey işe yarayabilir. Kabza hakkında cila sonrası yorum yapmak lazım, pim şişirme/havşalama ve ilk boğumun inceliği konusundaki görüşlerine katılıyorum. İki vida ve bir mengene ile havşalama + şişirme videosu göndermişti bir arkadaş, forumu araştırısan denk gelir, ona bir bakabilirsin.

Bu sabah 11den aksam 5e kadar uğraşıp bitirdim.Zor oldu sadece zımpara ve bıçakla kazıyarak işledim kabzayı.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 19:50:17 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #14 : 14 Aralık 2014, 19:47:52 »
Güzel çalışma olmuş.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #15 : 14 Aralık 2014, 19:48:51 »
Kabzayı şekillendirirken raspa çok kaba gelir belki ama en andiğinden, ucuzundan orta dişli bir yarım yuvarlak eğe de epey işe yarayabilir. Kabza hakkında cila sonrası yorum yapmak lazım, pim şişirme/havşalama ve ilk boğumun inceliği konusundaki görüşlerine katılıyorum. İki vida ve bir mengene ile havşalama + şişirme videosu göndermişti bir arkadaş, ona bakabilirsin.  :P
Teşekkürler abi,
Kalın dişli eğem var ama hiç iş görmüyor
Vida başları hazır mengene olan bir yere uğrayıp 10saniyede halledicem forumda paylaşılmış demek ben hiç anlamıyorum araştırma işlerinden hay Allah  :D
Aslında bugün paylaşmayacaktım ama geçenlerde bir abiyle konuşup gaza geldim hemen bitirip paylaşayım dedim.

Güzel çalışma olmuş.
Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2014, 19:55:11 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2014, 19:55:13 »
Ellerine sağlık Osman. Gayet güzel olmuş. Kabzayı bitmiş saymıyorum.O yüzden eleştiri hakkımı ciladan sonra kullanacağım. Tek bir sıkıntı var o da keşke kabzanın namluya bakan tarafını montajdan önce bitirseydin. Aksi halde zımpara yaparken namlunun perdahı da bozuluyor.

Bir sonraki daha iyi olacak. (Kendime de söylüyorum)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2014, 19:57:28 »
Ellerine sağlık Osman. Gayet güzel olmuş. Kabzayı bitmiş saymıyorum.O yüzden eleştiri hakkımı ciladan sonra kullanacağım. Tek bir sıkıntı var o da keşke kabzanın namluya bakan tarafını montajdan önce bitirseydin. Aksi halde zımpara yaparken namlunun perdahı da bozuluyor.

Bir sonraki daha iyi olacak. (Kendime de söylüyorum)
Teşekkürler,
O kısmı zaten 1000kuma kadar zımparaladım takmadan önce.Kabza taktığım 4 yada 5.bıçak daha iyisini yapmaya çalışacağız.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2014, 19:58:16 »
Allah allaaah, o abi sana gaza gelme kimseyle yarışmıyorsun demiştir belki de ?  Nereden aldığımı hatırlamadığım iki eğe vardı takım çantasında, muhtemelen (şimdi kapanmış olan) praktiker yahut koçtaştandır. Pferdleri alınca bunları ahşap şekillendirmeye ayırdım, kaba şekillendirmede çok iyi iş görüyorlar. Stanley'in sureform diye rende kılıklı bir raspa serisi var, değişik şekilli. Onlardan alsam mı diye düşünürken bu iki eğe nedeni ile vazgeçtim. Bıcak ile ahşap yontarken kazara liflere ters yönde gidersen elindeki malzeme çöp olabilir.

Kabzayı şekillendirirken raspa çok kaba gelir belki ama en andiğinden, ucuzundan orta dişli bir yarım yuvarlak eğe de epey işe yarayabilir. Kabza hakkında cila sonrası yorum yapmak lazım, pim şişirme/havşalama ve ilk boğumun inceliği konusundaki görüşlerine katılıyorum. İki vida ve bir mengene ile havşalama + şişirme videosu göndermişti bir arkadaş, ona bakabilirsin.  :P
Teşekkürler abi,
Kalın dişli eğem var ama hiç iş görmüyor
O arkadaşı tanırım vida başları hazır mengene olan bir yere uğrayıp 10saniyede halledicem aslında bugün paylaşmayacaktım ama geçenlerde bir abiyle konuşup gaza geldim hemen bitirip paylaşayım dedim :P

Güzel çalışma olmuş.
Teşekkürler.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #19 : 14 Aralık 2014, 20:03:44 »
Evet o abi öyle demişti.Ama yine dayanamadım. :-[
Yapıştırma sonrası işleri 6 saatte halledebildik.Belki de ben eğeyi kullanmayı çözemedim bence çıkardığı talaş önemsiz miktarda.Bu bıçak için 3 kabzayı zaten çöp ettim abi yukarda yazıyor.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram