Bıçak Sanatı - Forum

metal tozu

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
metal tozu
« : 13 Aralık 2014, 19:00:44 »
Ustadlarim bicagin yuzeyini zimparalarken parmaklarim simsiyah oluyor kendim dert etmiyorum ancak topluma cikinca insan cekiniyor. Eldiven takmayi sevmiyorum. Elimi bulasik deterjani bile temizleyemiyor.ne yapmam lazim. Saygilar.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: metal tozu
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2014, 19:06:12 »
Eldiven+maske+gözlük takmayı sevmeye başlayın!

Metal tozunun tek sakıncası keşke sadece kozmetik olsaydı, ama değil.

Sigara içmek kadar hatta daha bile fazla zararlıdır. :(

Bu her aşaması ile tehlikeli bir uğraştır. Ağaç zımparalarken veya epoksi yapıştırırken dahi tehlikelidir.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2014, 19:06:41 »
elinize yağdanlıktan sıkacağınız az miktar yağ ile oğuşturun sonra sabunla yıkamayı deneyin faydası olacaktır..

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2014, 19:06:56 »
Cif kullanıyorum
Sulandırılmış arap sabunu,talaşlı sabun yada sanayilerde kullanılan özel sabunlar var onlardan alabilirsiniz
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2014, 19:10:08 »
Metal tozu zararli oldugunu bilmiyordum ben sobanin yaninda perdah yapiyorum cocuklarda benim yanimda beni izliyorlar . Bunu ogrendigm iyi oldu saol.

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2014, 19:11:22 »
Cifde gecirmiyor parmaktaki catlaklar sim siyah

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #6 : 13 Aralık 2014, 19:12:38 »
Çocukların yanında mı? Aman aman. "Güvenlik" alt bölümündeki mesajları bir okuyun hocam.
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2014, 19:25:52 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #7 : 13 Aralık 2014, 19:26:04 »
Valla dogru soyluyorsunuz ama yanimdan ayiramiyorum agliyorlar. Onlarda benim gibi bicak sever.  :2up . Is guvenligini iyi okuyacam.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #8 : 13 Aralık 2014, 19:27:48 »
Önce güvenlik düşüncesiyle eldiven takmayı düşünelim.

Eğer eldiven takılamıyorsa, istemeseniz de eller kirlenecektir ama sigaradan kötü olduğunu algılayamadım.

Kirlenmiş eller birinci olarak aşırı kimyasallar yerine arap sabunu talaş karışımı uygundur.

Daha temiz olmasını düşünüyorsanız; el fırçası veya plastik halı yıkama fırçası alıp, ellerinizi temizlersiniz.

Fırça en zor temizlenen tırnak dipleri ve aralarını iyi temizler

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #9 : 13 Aralık 2014, 19:30:01 »
Aycicek yagiyla elimi ovaladim ustune camasir suyu katkili cif ustunede bulasik deterjani  ise yaradi . Catlakkar gecmiyor. Iligime kadar islemis.  Fircayida deneyecem.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 13 Aralık 2014, 21:27:05 »
Arapsabunu+talaş en etkin yöntemlerden biri. Bir başka öneride çalışmadan önce elleri ballistol lemekmiş ama ben denemedim doğrusu.
Talaşları mıknatıs ile toplayabilirsin. Böylece etrafa yayılması önlenir. Çok ince kumlarda da zaten sulu çalışırsın, sorun olmaz.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #12 : 13 Aralık 2014, 21:35:30 »
Çok ince kumlarda da zaten sulu çalışırsın, sorun olmaz.

+1 Bu işe yarar. Ama yine de eldiven+gözlük takmayı alışkanlık haline getirin. Ayrıca çocuk sorununu da uygun şekilde çözmeniz gerekir.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #13 : 13 Aralık 2014, 21:42:55 »
çuval kullanın. bulaşık deterjanını köpürtüp bir parça odun-kömür çuvalı parçasıyla sürtün tertemiz olur. tahriş olmuşlarsa, ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra hafif nemli kalacak şekilde kurulayın. yarım limon suyunu sıkıp ovuşturun. 15 dk bekleyin. yine ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra, nemlendirici bir krem sürün. bebek eli gibi olur
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 13 Aralık 2014, 22:01:02 »
Arap sabunu konusunda benim de olumlu tecrübem var. ikinci bıçağımı da yaptığım stajımda yağ ve metal tozu da dahil kirden dolayı el yıkamak gerektiğinde ustaların kullandığı arap sabunu ve ovalarken kullanılan endüstriyel keçelerin çok faydasını görmüştüm. Bu keçelere en yakın olarak scotchbrite tipi keçeleri görüyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #15 : 13 Aralık 2014, 22:12:00 »
Benim hiç öyle derdim olmadı. Hep eldiven giydim. O yüzden ne çıkartır, bilmiyorum.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #16 : 13 Aralık 2014, 23:31:00 »
Sanayi tipi sabunlar var diye biliyorum hatta benim tornacı Ustada vardı, koyu kıvamlı partiküllü bir yapısı vardı. Cidden siyahlık kalmıyordu. 5'lik tenekelerde satılıyormuş. Yanına gidersem sorayım. Metal tozu konusu çok ciddi, eğeleme yaparken dahi yüzünüz gözünüz hep simsiyah ayrıca işiniz bitti lavaboda temizleniyorsunuz affedersiniz ama çıkan pislik simsiyah. Bant zımpara kullananları düşünemiyorum bile. Tam koruma bir maske en azından makine kullanan arkadaşlar için şart.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #17 : 13 Aralık 2014, 23:36:11 »
Bi ara osmanlı çelikten malzeme almaya gitmiştim elyıkama vs ürünleri satan iki arkadaş geldi bi amcanın yaglı elleri üstunde penbe bi elyıkama sabunu denediler(sıvı)sonuç şaşırtıcıydı

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #18 : 13 Aralık 2014, 23:39:22 »

« Yanıtla #19 : 13 Aralık 2014, 23:58:30 »
Kesin çözüm istiyorsanız gerçekten bundan daha iyisi yok http://www.kaynarhirdavat.com/HENKEL%20Loctite%207850%20Ponza%20ta%C5%9Fl%C4%B1%20do%C4%9Fal%20el%20temizleyici%203%20lt
Elinize sürüp susuz bile ovuştursanız ne kir ne de yağ, hiç bir şey kalmıyor, portakal kokusu da cabası.