Bıçak Sanatı - Forum

bu model scandi olurmu

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bu model scandi olurmu
« Yanıtla #20 : 26 Kasım 2014, 13:45:13 »
Aynen Osman'ın dediği gibi scandi ağız aslında daha zor bilenir. Hele kesici ağız zarar gördüyse onu düzeltmek işkence bile olabilir. Yüksek taşlama ikinci bir ağız bileme çok daha pratik. Hele az biraz el alışkanlığınız olursa bardak, tabakla bile bileme yaparsın.

fatihaydın

• 780
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #21 : 26 Kasım 2014, 15:24:22 »
neeeee ince eğe ile çalışıyorsun ???
bir yılda anca biter o! kaba dişli 3 no prepert eğe al bence,veya ceta form var bende şimdilik, onlarda fena değil ama ne alırsa al kaliteli eğe almalısın,kem aletle kemalat olmuyor efendim,ben onu tecrube etmiştim hindistan malı ilk eğem ile ceta formları alıncaya  neler çekmişim ben demiştim ilk bıçağımda büyük kamp bıçağı eğele eğele bitmiyor şimdilerde küçük bıçaklar ilgi alanımda ;D ufak bıçaklar candır eğe ile çalışıyorsanız,fırsat bulursam yarım kalan projelerimi toparlamaya başlayacağım.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 26 Kasım 2014, 15:35:08 »
Elimde kalın diş hint malı eğe var hiç memnun değilim kaliteli eğe kesinlikle çok önemli  :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #23 : 26 Kasım 2014, 15:59:30 »
Elimde kalın diş hint malı eğe var hiç memnun değilim kaliteli eğe kesinlikle çok önemli  :)

+1

Eğe ile çalışılacaksa kaliteli set çok önemli. Bir de, kalın dişli eğe gereken yerde ince dişli eğe ile çalışarak kendini helak etmemeli insan. Elimde büyük boy esaşlar var ve gayet memnunum.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #24 : 26 Kasım 2014, 16:08:35 »
Birde kalın diş eğe alırken en büyük boyu almamak lazım ufak eğenin hakimiyeti daha kolay özellikle kalın dişle yapılan hata genişçe oyuklar açarak işi perişan edebiliyor.
Ben tek eğe hakkımı en büyük boy ve dişten yana kullanarak büyük bir hata yaptım. :D
Şimdiki planım satılmaya değer bir bıçak bitirip eğe seti almak.Ersin abi konunu böldüm kusura bakma. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #25 : 26 Kasım 2014, 16:22:32 »
Olurmu Osmanim neden bolesin sikinti yok. Benim içinoönemli bur konu ege konusu. Bende ceta form var ama galiba orta kalinlik . Egeleme rampasi için bitane büyük kalin diş alayim diyorum. Hem daha cabuk taslama yapar diye düşünüyorum

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #26 : 26 Kasım 2014, 21:01:51 »
Benim eğe
Ceta form j64-219 h

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #28 : 24 Aralık 2014, 22:53:53 »
Ustalarım merhaba.
yukarıda linekleri verdiğim bıçağı başlık her ne kadar scandi ile alakalı gibi görünsede Scandi uağızdan vazgeçip normal ağız açtım.
Biçağı bitirdim ama nedense 5 akşamdır işten geldikten sonra üzerinde çalışıyorum ama ağızını bileylemeyi bir türlü başaramadım. ilk resimlerde göründüğü gibi ağız açma işini zımpara ile yapıyorum sonra Salim abinin önerisi üzerinde 800 kum zımparadan sonra yeni aldığım Grit taşı ile yağda bileme yapıyorum. Fakat sonuç hüsran. ilk bıçağımı hatırlarsanız eğeleme rampasınında 4 saat gibi bir zamanda bayabir uğraşarak 80 - 1500 kuma kadar çıkarak ve sonra mavi polisaj macunu sürülmiş deri masat ile kılası alındaıktan sonra gayet güzel kesim sağladı. kollarımdaki kılla kesiminden gazete kesimine kadar başarılı bir kesim yapıyor. Ama bu bıçağı kollarıma sürüyorum kesme yok gazete kağıdını aynı şekilde. Sizce ben nerde hata yapıyorum
 :'( :'( :'( :-X :-X :-[ :-[ ??? ??? :-[ :'(

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #29 : 24 Aralık 2014, 22:58:26 »
D2 ise hiç uğraşmayıp Kaya Beyden Elmas Bileme Taşı sipariş etseydiniz?

Bence sorun sizin girit taşında tecrübesiz olmanız. Bilen birinden uygulamalı öğrenmenizde fayda var sanırım.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 24 Aralık 2014, 23:00:00 »
Kesici ağız yeterince açılmadı belki de 400 kumla iyice bir bileme yap abi sonra daha inceleriyle devam edip bilersin.

400 yavaş gelirse 220 gibi birşeyler başlarsın abi.
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2014, 23:02:04 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #31 : 24 Aralık 2014, 23:02:40 »
Her bileme adımını kılağının olduğunu görene kadar sürdürmek gerek. Yarım bırakmamalı...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #32 : 24 Aralık 2014, 23:09:38 »
Kesici ağız yeterince açılmadı belki de 400 kumla iyice bir bileme yap abi sonra daha inceleriyle devam edip bilersin.

400 yavaş gelirse 220 gibi birşeyler başlarsın abi.
Osmanım kardeşim elimi ağıza sürttüğümde keskin olduğu anlaşılıyor. İlk 100 kumdan başladım -800 kadar cıktım olmadı sonra. bu akşam tekrar 220 den başladım 800 e kadar cıktım sonra girit taşı ile devam ettim acaba açımı problem..?

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #33 : 24 Aralık 2014, 23:11:52 »
Her bileme adımını kılağının olduğunu görene kadar sürdürmek gerek. Yarım bırakmamalı...
Eylem abi ;
Kılağı zımparada hissediyorum özlelile kalın kumlarda daha belirgin oluyor. Grit taşında bileme yaparken 10 sürtmeden başlıyorum her iki yüzede aynı şekilde sonra 10-9-8-7----3-2-1 diyee iniyorum . Açaba acıyı tam ölçmedim ölçemedim daha doğrudu açı ölçerim yok. Ondan mı sıkıntı yaşıyorum

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #34 : 25 Aralık 2014, 00:12:58 »
Al kardeş sana açı:

yazıcıdan çıkar, bir plakaya yapıştır. üçgeni kesip çıkar, kullan
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #35 : 25 Aralık 2014, 10:27:02 »
Eylem abi çok tesekkur ederim.
Bu şablona göre tekrar bileme aparatimi revize edeyim.
12 dereceyimi kullanayim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
« Yanıtla #36 : 25 Aralık 2014, 11:56:39 »
Bu ikisi örnek. Hangi bıçağında hangi açıyı kullanacağını kendin seçmelisin. 24 ve 30 derece çok anıldığından bunları koydum. herhangi bir resim programıyla bu dosyaları değiştirebilirsin de..
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ersin Özdemir

• 2462
« Yanıtla #37 : 25 Aralık 2014, 15:06:44 »
Benim  bicaklar belli Eylem abi av ve doğa için simdilik.
Ancak bu güneyhirdavattan girit tasi aldim galiba bbeklediğimiz gibi cikmadi.
Belki de ben gözümde çok buyuttum. Sanki zimpara ile 1500 ve 2000 kuma kadar agizini acip bileyledigim bicak daha iyi kesme yapiyor