Ve de sorunlar silsilesi önüme kondu.
Özgür Ulus kardeşimizden 420HC profil aldım. Eğer becerebilirsem kampta, dağda ovadaki keski ihtiyacımı kendi yaptığım bıçakla karşılamak istiyorum. haftalardır, tekrar tekrar siteyi, üyelerin bloglarını, video kayıtlarını link verilen ecnebi sitelerini dolaştım, notlar aldım. Fakat profile dokunmaktan kaçındım. Sürekli daha birşey bilmiyorum, dedim. Dedim de, hanım da dedi ki "sen o koltukta otururken o bıçak olmaz".
Pek alet edevatım yok. 3-5 işkence, birer tane orta kalınlıkta? düz, yuvarlak ve balık sırtı eğem var(esaş) bolca zımpara kağıdı mevcut.(60....3000 arası)
Profili aldım. Kabzadaki parmak oyuğu hoşuma gitmediği için keskin kısmını törpüleyip düzelttim. Elimdeki pirinç pimler 4 mm olduğundan 3mm'lik delikleri el matkabıyla büyüttüm. 6 mm uç ile kenarlarını kırdım. Düz bir zemin üzerinde 60 kum zımparaya ileri geri sürterek zımparaladım. bıçağın ucuna doğru sırtında sanırım bir eğrilik var ve kağıda temas etmiyor. düz bir zeminde kontrol ettim. Çok hafif bir aralık var. Burada durup bir şey yapmadan önce ustalara danışmak istediğim şeyler var.
1- İkinci fotoğrafta görülen hata nasıl düzeltilir? Sağdan soldan işkencelesem nasıl olur?
2- Hatalı bölgeye yalancı ağız açılabilir mi?
3- Kabza için 8 mm morgül aldım. 1 mm linerle beraber kalınlık yeterli olur mu?
4- Liner olarak klindrik levha kullanacağım sorun olmaz değil mi?
Şimdilik bu kadar yeter. Sanırım bu yolun hikayesi uzun olacak.