Bıçak Sanatı - Forum

Hz. kelimesinin anlamı

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Hz. kelimesinin anlamı
« Yanıtla #20 : 12 Ekim 2014, 17:58:17 »
Sorun şu ki sadece senin bir kelimenin anlamını bilip doğru kullanman çok zaman yeterli olmuyor. Eğer karşıdaki senin dediğini anlamıyor yahut yanlış anlıyorsa iş karışıyor. O yüzden anlaşılacağından emin olduğun şekilde konuşman en hayırlısı. Yani basit Türkçe ile iletişim kurmak iyidir. :)
zaten insanlar genelde sizin söylemek istediğinizi değil kendi düşündüklerini anlar konuşmanızdan ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #21 : 13 Ekim 2014, 02:06:11 »
Asıl anlamı aparça orijinal olarak hazır bulunan veya ismi ile zikredildiğinde ruhunun hazır bulunduğuna inanılan kişiler için kullanılan bir kelimedir kökü <H-D-R harflerinden gelir batıl bir inanıştan gelen kelimedir cahiliye döneminde de kullanılmıştır ve çok eski bir kelimedir ama Türkçedeki karşılığı sayın demektir bu alamda kullanılmasında söylenmesinde hiçbir sorun yoktur ama tasavvufi manada kullanılması ise tastamam batıl bir inanıştır ve bence ciddi sorundur çünkü ismi ile kullanılan kişiye hitap ve onun o anda ruhunun  orda olması demektir ki asla mümkün olmayan ve Kuranı kerime göre gerçekleşmesinin mümkün olmadığı bildirilen bir durumdur ki batıl bir davranış olur.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 13 Ekim 2014, 12:54:32 »
namaz hakkındaki fikirleri bu videoda var artık top sende

http://www.youtube.com/watch?v=u0mQga_Tpf8

Bence, İslam dini takipçisi modern toplumlar için doğru ve yerinde tespitlerde bulunmuş. Söyledikleri gayet makul ve mantıklı şeyler. Şekilciliğin ve ezberciliğin hiç bir faydası yok.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #23 : 13 Ekim 2014, 14:43:23 »
Hakkı Yılmaz denen arkadaş Arapçadan haberi olmayan kendi kafasından yeni bir din uydurmaya çalışan birisi ona göre bu gün Müslümanların kıldığı namaz yok kendine göre kafadan bir namaz uydurmuş ki isteyen istediği gibi kafadan kılar şekle tabi değildir toplu kılmazsan abdeste de gerek yok diyor tek olarak kılınca abdeste gerek yoksa toplu kılarken neden gerek olsun
Eskiden namaz sadece üç vakittir diyordu şimdi hiç yok diyor hatta cuma namazı bile yok diyor salat kelimesine verdiği mana zihinsel ve mai destek demektir diyor.
salata sadece destek manası verenler Nisa suresi 43 ayeti bir türlü açıklayamamışlardır.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #24 : 13 Ekim 2014, 15:01:10 »
Tercümesi doğrudur, değildir onu bilemem. Benim videoda dikkat ettiğim husus, "ibadette niyet önemlidir" kısmı.

Haberlerde okudum: THY, hac uçuşlarında abdest alınacağını ön görerek, bu durumun elektrik donanıma zarar verebileceğine dikkat çekip, tuvalet kabinlerinin devamlı kuru tutulması ve kabine sıvı taşması yaşanmaması konusunda personeli uyarmış... Havada olduğu müddetçe hacca gidenler abdest almasa ne olur? Tüm uçaktakilerin -personel dahil (ki Müslüman bile olmayabilirler)- hayatını riske edecekse, yine de illa abdest alınması doğru mudur? Kişisel görüşüm; bu şekilcilikten başka bir şey değil.

Dininizi sorgulayınız; bu çok doğal bir süreçtir. Sorgulamak, aklı ve vicdanı hür her insanın en doğal hakkıdır. Baktınız sizin doğrularınızla örtüşüyor, amenna...
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

Molla

• *
  • 27
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 13 Ekim 2014, 15:07:57 »
Takıldığınız yerde hadis ve sünnetlere bakın abi. Efendimiz nasıl yapmışsa bizde öyle yapalım en garanti yol bu.

Ki adem abi bunlar evliya düşmanı abi bazı ilahiyatçı profesörlerde aynı bu kafada.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #26 : 13 Ekim 2014, 15:27:02 »
Su bulamaz isen teyemmüm edilir şartlara uygun zemin mekan bulamaz isen binekli kılınır korku halinde yürürken kılınır can emniyeti varsa tek rekaat kılınır ama emniyete errince namazı tastamam gerektiği gibi kıl diye emreden ayet varken şekilcilikten bahsetmek abesle iştigaldir ve namazın şekli de tastamam Kuranda anlatılır ayrıca tevatüren gelen bir uygulamadır ki Adem as. dan itibaren geldiği de Kuranın açıkladığı bir durumdur bir çok peygamberin ismi ile beraber zikredilir ve onlarında o namazı kıldığı bildirilir ve namaz kelimesi genellikle o namaz şeklinde bahsedilir ki bu da bilinen namazdır sahabe peygambere hangi namaz veya nasıl namaz diye sormamıştır toplumda hanif olarak yaşayan insanların kıldığı mevcut namaz olduğu konusunda sahabe ihtilafsız aynı namazı kılmıştır.
Elbetteki sorgulayın dininizi hocanızı kitaplarınızı hatta Kuranı sorgulayın ama fıtratınıza göre sorgulayın ve fıtratınıza uymayanı din olarak kabul etmeyin çünkü o din değildir ama sorgulamada asıl kaynak hep fıtrat olmalıdır. Çünkü Allah insanları bir fıtrat üzere yarattığını bildirir ve dosdoğru din budur Allahın yarattığının yerini tutacak yoktur der bu durumda doğru olan din insan fıtratına uygun olandır.
Molla kardeş Evliya konusuna hiç girmek istemiyorum ama içim sabretmiyor evliya velinin çoğuludur dost demektir dini anlamda Allah dostu demektir bu durumda bende Veliyim kardeşim hemde en alasından en takvalısından yani senin yazdığın manada evliyayım zira bir Müslüman asla Allahın düşmanı olamaz olsa olsa Allah dostu olur bende en iyi Allah dostuyum gerisi... gerisi beni bağlamaz benim için evliyalık makamı yoktur heleki evliya diye peygamberden üstün kul ile Allah (Allahın dunundan) arasında birileri söz konusu ise düpedüz şirktir benden uzak şeytana yakındır hiç işim olmaz.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #27 : 13 Ekim 2014, 15:48:21 »
Takıldığınız yerde hadis ve sünnetlere bakın abi. Efendimiz nasıl yapmışsa bizde öyle yapalım en garanti yol bu.

Ki adem abi bunlar evliya düşmanı abi bazı ilahiyatçı profesörlerde aynı bu kafada.

Kölelerin efendisi vardır, insanın efendisi olmaz :) Evliyalar sayesinde İslam ülkelerinin geldiği nokta ortada. :D

Molla

• *
  • 27
« Yanıtla #28 : 13 Ekim 2014, 15:50:00 »
Abi zaten kimse peygamberlerden üstün olamaz. Yalnızca Peygamberlerde kul ile Allah arasındadır senin dediğine göre abi. Nasıl ki Usta olmadan çırak yetişmez bu iş böyledir abi.

Efendimizin böyle bir hadiside vardır.

"Ismail Hakki Bursevi -kuddise sirruh- hazretleri Ruh’ul Beyan isimli tefsirinde söyle buyuruyor:
“Peygamber efendimiz Miracda iken Musa aleyhisselam ile görüsür. Hz. Musa, “Ümmetimin alimleri Israil ogullarina gelen peygamberler gibidir” buyuruyorsunuz. Bir alim nasil olur da peygamber gibi olur diyor. Peygamber efendimiz, bir alim çagirir.
Hz. Musa gelen alime sorar:
- Senin adin ne?
- Muhammed bin Muhammed bin Muhammed Gazali…
Hz. Musa sorar:
- Ben sana adin ne dedim, sen ta dedelerinin adini bile söyledin? Böyle söylemek uygun mu? Sadece sorulana cevap vermek gerekmez miydi?
- Efendim Allahü teala, (Ya Musa elindeki ne) diye sordugunda siz, Asa deyip birakmadiniz. (Bu elimdekini yere vurunca su çikar, bununla düsmanlarin oyunlarini bozarim, gerektiginde bu ejderha olur, sihirbazlarin sihirlerini yok ederim, yürürken dayanirim. Bu Asanin bana çok faydalari vardir) demistiniz. Öyle degil mi?
- Evet öyle demistim.
- Maksadiniz Allahü teala ile daha fazla konusmak degil miydi?
- Evet.
- Ben de sizin gibi ulülazm büyük bir peygamberi bulmusken konusmayi uzatmak için dedelerimin de ismini söyledim.
Hz. Musa, Peygamber efendimiz aleyhisselama der ki:
- Simdi anlasildi, gerçekten de senin ümmetinin alimleri Beni Israilin peygamberleri gibi imis.”
(Ruh’ul Beyan: c.2, s. 568)"

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #29 : 13 Ekim 2014, 15:53:01 »
Abi zaten kimse peygamberlerden üstün olamaz. Yalnızca Peygamberlerde kul ile Allah arasındadır senin dediğine göre abi. Nasıl ki Usta olmadan çırak yetişmez bu iş böyledir abi.

Efendimizin böyle bir hadiside vardır.

"Ismail Hakki Bursevi -kuddise sirruh- hazretleri Ruh’ul Beyan isimli tefsirinde söyle buyuruyor:
“Peygamber efendimiz Miracda iken Musa aleyhisselam ile görüsür. Hz. Musa, “Ümmetimin alimleri Israil ogullarina gelen peygamberler gibidir” buyuruyorsunuz. Bir alim nasil olur da peygamber gibi olur diyor. Peygamber efendimiz, bir alim çagirir.
Hz. Musa gelen alime sorar:
- Senin adin ne?
- Muhammed bin Muhammed bin Muhammed Gazali…
Hz. Musa sorar:
- Ben sana adin ne dedim, sen ta dedelerinin adini bile söyledin? Böyle söylemek uygun mu? Sadece sorulana cevap vermek gerekmez miydi?
- Efendim Allahü teala, (Ya Musa elindeki ne) diye sordugunda siz, Asa deyip birakmadiniz. (Bu elimdekini yere vurunca su çikar, bununla düsmanlarin oyunlarini bozarim, gerektiginde bu ejderha olur, sihirbazlarin sihirlerini yok ederim, yürürken dayanirim. Bu Asanin bana çok faydalari vardir) demistiniz. Öyle degil mi?
- Evet öyle demistim.
- Maksadiniz Allahü teala ile daha fazla konusmak degil miydi?
- Evet.
- Ben de sizin gibi ulülazm büyük bir peygamberi bulmusken konusmayi uzatmak için dedelerimin de ismini söyledim.
Hz. Musa, Peygamber efendimiz aleyhisselama der ki:
- Simdi anlasildi, gerçekten de senin ümmetinin alimleri Beni Israilin peygamberleri gibi imis.”
(Ruh’ul Beyan: c.2, s. 568)"

Tevsiri yapana göre bayağı geyik çevirmişler. Güzel Samanyolu TV dizi senaryosu olur. :)
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2014, 16:12:41 Gönderen: nacho_grande »

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #30 : 13 Ekim 2014, 15:57:57 »
Benim dediğimden bunu nasıl çıkardın anlamadım ama kul ile Allah arasında hiç kimse olamaz olursa şirk olur Allah ben kişi ile kalbi arasındayım size şah damarınızdan yakınım diyorsa arayao soktuğun her kişi veya şey Allah ile arandaki mesafeyi uzatman ondan uzaklaşman demektir ki Allahın asla kabul etmediği ki yukarda yazdım Allahın dunundan hiç kimse edinmeyin yani aranıza kimseyi koymayın demektir ruhbanlık Kuranın şiddetle karşı çıktığı bir kurumdur ayrıca islamda din adamı diye bir kurum dahi yoktur herkes kendi dininin adamı olmak zorundadır.
Ayrıca yazdığın hadiste tamamen uydurmadır.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #31 : 13 Ekim 2014, 16:00:01 »
Gerçi miraç olayı konuşulması gerekirde  konuya bu başlıkta girersek çıkmak zor olur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 13 Ekim 2014, 16:07:09 »
Arkadaşlar konuya saygım var ve güzelce ele alışınızı takdir etmemek elde değil
ancak bizim forumun konusunun fazlaca dışında olduğunu anlayışınıza sığınarak hatırlatmak durumundayım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Molla

• *
  • 27
« Yanıtla #33 : 13 Ekim 2014, 16:08:52 »
Abi samanyolu bu işlere girmez. ;D

Aynen dediğin gibi abi bu konu uzar gider inşallah bir gün buluşup görüşürsek abilerim veya rasim ustanın yanın geldiğiniz de benim atölyede onun yan sitesinde çay içemeye beklerim.

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
« Yanıtla #34 : 13 Ekim 2014, 16:10:50 »
Evet Eylem usta forumu fazlaca aştık kusura bakma burası yeri değil özür. Benden bu kadar konuya nokta koydum.

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #35 : 13 Ekim 2014, 16:17:02 »
Yok Eylem Ustam, hep benim yüzümden oluyor, sustum ben tamam  :2up

Amacım kimsenin inancını sorgulamak veya küçümsemek değil. Haşa, haddime düşmez; her koyun kendi bacağından asılır. :) Gücüme giden, Hristiyanların Ortaçağ travmasını İslam dünyası bugün yaşamakta. Rönesans ve reformu kısmen de olsa gerçekleştiren tek ülke TC kalmıştı, onu da yok etmek üzereler. Sonsuza kadar karanlığa mahkum edilmiş bir kölelik sistemi Türk halkının fıtratına ters. Olacaklardan korkuyorum...

... ve susuyorum :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 13 Ekim 2014, 16:19:22 »
Bu konuda aslında ben de sabahlara kadar konuşurum ama klayveyle ekranın arkasından iletişim zorken böyle önemli ve insanların hassas olduğu konularda konuşmak zor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #37 : 13 Ekim 2014, 16:25:03 »
Bu konuda aslında ben de sabahlara kadar konuşurum ama klayveyle ekranın arkasından iletişim zorken böyle önemli ve insanların hassas olduğu konularda konuşmak zor.

Katılıyorum.

Molla

• *
  • 27
« Yanıtla #38 : 13 Ekim 2014, 17:24:36 »

Katılıyorum abi..

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
« Yanıtla #39 : 14 Ekim 2014, 10:04:32 »
Sorun şu ki sadece senin bir kelimenin anlamını bilip doğru kullanman çok zaman yeterli olmuyor. Eğer karşıdaki senin dediğini anlamıyor yahut yanlış anlıyorsa iş karışıyor. O yüzden anlaşılacağından emin olduğun şekilde konuşman en hayırlısı. Yani basit Türkçe ile iletişim kurmak iyidir. :)
Eylem bey size  yürekten katılıyorum. sizin  ne söylediğiniz değil  karşıdakinin   nasıl ve nekadar anladığıdır.