Bıçak Sanatı - Forum

Mehmet ile ortak çalışmamız.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: Mehmet ile ortak çalışmamız.
« Yanıtla #40 : 11 Ekim 2014, 14:11:26 »
Salim usta benim gördüğüm elmas egeler ufak tefek şeylerdi, ısil işlem görmüş celige ağız açmakta başarılılar mi? Marka model tavsiyesi verebilir misiniz elmas ege için ?

Herkese teşekkürler arkadaşlar. Sırt oluklar frezede açıldı. Pimler paslanmaz. Sonradan üzerindeki çizikler falan giderildi. Bu resimler tamamlanmadan önceki resimler. Allah'dan bitmeden çekmeyi akıl etmişim. Bitmemiş halde olduğu için paylaşmak istememiştim ama olduğu kadar artık.  Bu arada bu bıçağın ağız dayanımı çok iyi. Tam bir zımpara canavarı olmuş. Ufacıcık bıçak perdahta canıma okudu. Ufak bıçak kolayca biter diye yanımda götürmüştüm ama öyle olmadı. Ağzı yine yanımda götürdüğüm elmas eğe ile açtım.

Bu arada D2 paslanır kararır diye endişelenmeyin. İyi bir perdah bu sorunun önüne geçiyor. İlk bıçağım hala ilk günkü gibi. Ne paslanma var ne de kararma. Acaba D2 değil mi diye bende şüpheleniyorum :) Bıçağı günlük kullanımda kullanıyorum. Meyve de kestim, limonda, sulu da kaldı ama değişen birşey yok.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #41 : 11 Ekim 2014, 18:52:02 »
Benim kullandıklarım çok kaliteli değildi. Bıçağın ağzını açarken bir tanesi düzgünleşti bile. Oysa bastırmadan dikkatlice eğeledim. Bilemesi zor bıçaklar için ya zımpara ile açacaksınız. Bazen bu da işkence olabiliyor. Yada Kaya'nın getireceği elmas bileme taşları kullanılacak. Ben en azından bir tane edinmeyi düşünüyorum. Hatta bu taşların kredi kartı büyüklüğünde olanlar ve daha ufaklar var yanınızda taşımak için. 2cm eninde olanlar kılıfa da montaj yapılabilinir. Özellikle s90v M390 gibi çeliklerde bence bir tane edinin derim. Forumda genel olarak DMT bileme taşları beğenilen markalar arasında. Kaya da devamlı kullandığı ve memnun olduğu için ben rahatlıkla istedim bir tane. Eğe sorusuna gelirsek markalı bir eğe de olsa bir ömrü olduğunu unutmamak gerekir. Fakat kaliteli markalarda bağlayıcının yapısından dolayı daha uzun ömürlü kullanılabilinir. Pferd kataloğunda bu eğelerden vardı.

Bu arada fırına bende niyetlendim ama zımpara makinesi biraz daha ağır bastı. Balkonda kullanmayı düşündüğüm için boyutlarından dolayı baya ilgimi çekti. Hatta bende sipariş vermiştim beklemeye aldım. Bıçak çıkarmadan fırını kullanamayacağım nasıl olsa :) İkinci tedarik olarak fırından bende istiyorum.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2014, 18:54:50 Gönderen: Salim Türk »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #42 : 11 Ekim 2014, 19:16:25 »
salim abi seni listenin başına yazdım ok dedigin an fırınını yaptırmaya başlıycam
   bu  arada konu açılmışken söylim bu fırını elektirik muhendisi bi arkadaşım uzerinde aylarca çalıştıktan sonra yaptı kendiside ısı fırın ves yapan bi firmada çalışıyo bana maliyeti 2700 tl oldu fotolarını şimdilik paylaşamıyorum kendisinden musade istemem gerek aslında biraz resistans teli bi piyaydi termokupulla 400 500 tl gibi fiyatlara fırın maledile bilinir ama kesinlikle iş görmuyorlar genelde ısı salınımları çok fazla yada çok geç ısınıyorlar başta benim fırında buşekilde düz mantılkla yapıldı sonra ısı salınımları 50 c yi geçince arkadaşla tekrar görüştum oda epeybi üzerinde çalışıp sagolsun çözdu meseleyi :)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #43 : 12 Ekim 2014, 12:17:09 »
İki ustamızında ellerine sağlık fırınında resimlerini sabırsızlıklı bekliyorum  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #44 : 12 Ekim 2014, 16:58:33 »
salim abi seni listenin başına yazdım ok dedigin an fırınını yaptırmaya başlıycam
   bu  arada konu açılmışken söylim bu fırını elektirik muhendisi bi arkadaşım uzerinde aylarca çalıştıktan sonra yaptı kendiside ısı fırın ves yapan bi firmada çalışıyo bana maliyeti 2700 tl oldu fotolarını şimdilik paylaşamıyorum kendisinden musade istemem gerek aslında biraz resistans teli bi piyaydi termokupulla 400 500 tl gibi fiyatlara fırın maledile bilinir ama kesinlikle iş görmuyorlar genelde ısı salınımları çok fazla yada çok geç ısınıyorlar başta benim fırında buşekilde düz mantılkla yapıldı sonra ısı salınımları 50 c yi geçince arkadaşla tekrar görüştum oda epeybi üzerinde çalışıp sagolsun çözdu meseleyi :)
500 tl yede maledilebilme ihtimali vardır, Mehmet kesinlikle yapılamaz ifadesi kullanmak yanlış olur .Senin şu elekktrik mühendizi arkadaşının da ellerine sağlık  ;) :2up
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #45 : 12 Ekim 2014, 17:35:30 »
Her iki ustamızın da ellerine emeklerine sağlık  :2up :2up :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #46 : 12 Ekim 2014, 17:56:48 »
Çok teşekkürler arkadaşlar. Açıkçası bende fırını çok merak ediyorum. Sadece muhabbet arası konusu geçti. Sonuçlarda tatminkar olunca ilgimi çekti.