Bıçak Sanatı - Forum

BIM de Heifer dremel

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
BIM de Heifer dremel
« : 26 Eylül 2014, 20:08:26 »
BIM e Heifer marka el motoru gelmiş, 60TL. Bir sürü aksesuar ve esnek mili var. Motorun yalpası ve ses seviyesi fena değil, esnek mil biraz fazla yalpalı. Malzeme kalitesi, eh fiyatına göre. Parmak oyuğu açmak, kenar köşe yuvarlatmak için hırpalamaktan yakmaktan çekinmeyeceğiniz dremel isteyenler bakabilir.

Bir soru bununla polisaj yapılır mı bıçağa ?

http://kampanyabul.org/kampanyalar/magaza-market-kampanyalari/bim-aktuel-cuma/bim-aktuel-26-eylul-2014-heifer-mini-taslama-ve-gravur-seti-59-tl.html

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: BIM de Heifer dremel
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2014, 20:15:45 »
abi bu bimde ne zaman ne olacağıda hiç belli olmuyor biz daha o aşamalara gelemedik geldiğimde alırım inşallah  :-\
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2014, 20:24:07 »
abi bu bimde ne zaman ne olacağıda hiç belli olmuyor biz daha o aşamalara gelemedik geldiğimde alırım inşallah  :-\

Bu zımbırtı ara ara geliyor BIM e fiyatı da hep bu civardı. Gerçi dolar kımıldamaya başladı, değişebilir biraz. Bir de yine aynı marka cırcırlı bits tornavida seti gördüm 15TL ye. 40 çeşit uç vardı galiba.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2014, 20:25:19 »

Bu zımbırtı ara ara geliyor BIM e fiyatı da hep bu civardı. Gerçi dolar kımıldamaya başladı, değişebilir biraz. Bir de yine aynı marka cırcırlı bits tornavida seti gördüm 15TL ye. 40 çeşit uç vardı galiba.
abi iyi de 40 tane ucu 15 liraya alırsan ondan bi hayır gelmez gibime geldi şimdi
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2014, 20:34:16 »
Polisajda işe yaramaz ancak küçük çaplı kenar köşe düzeltmede kullanılabilir..
YUCELMORE

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2014, 20:48:10 »
Haftaya perşembe cuma da hem A101 hem de BIM e 90-100 TL ye tilki kuyruğu, ~ 50TL ye de 150W ~ 170W lık  taşlama motoru geliyormuş. Şöyle 500W lık induksiyon motorlu birşey olsa 75tl gibi bozar, modifiye eder iki diskli bant zımpara yaparsın grizzyler gibi.

Dremel bıçak imalinde ne işe yarıyor görmek için aşağıdaki videonun 2. dk sından itibaren bakabilirsiniz.

http://youtu.be/wXhLE8xy5MM
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2014, 20:54:21 Gönderen: a.yuce »

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2014, 22:09:27 »
Aldım çok da güzel oldu aksesuarlarını daha kalitelilerini alacam çok daha güzel olacak.  ^-^
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2014, 22:18:28 »
Alın bence. Sefa üstadta öyle bilindik olmayan bir marka vardı memnundu sanırım.
Bende25 liraya almıştım gecen yıl. Ck67 ye 1500 kum zimparadan sonra dremelle polisaj yaptım hala ayna gibi. Olmaz dememek gerek.
Okinawian

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2014, 22:27:28 »
bim min malları kaliteli  :2up
 bende almaya düşünmüştüm o aleti ancak sonrada vazgectim..

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2014, 07:46:25 »
Okinawian

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2014, 07:48:50 »
Orjinal değiller, aliexpress ten birsej alırken çok büyük ihtimalde orjinal olmayacağını kabullenmek lazım baştan. Onun dışında gelir, kırık dökük çıkarsa da paranızı geri alırsınız. İstediğimi bulabiliyorsam dealextreme i tercih ederim.

http://www.dremeleurope.com/tr/tr/multipro-7359-ocs-c/

http://tr.aliexpress.com/item/New-Hot-220V-DREMEL-Electric-Tool-Adjustable-speed-Mini-Electric-drill-Grinding-Jade-carving-machine-Polished/1890709982.html
http://tr.aliexpress.com/item/Genuine-DREMEL-Electric-Tools-Mini-Grinder-Drill-carving-burnish-with-161pcs-polishing-Accessories-30pcs-Grinding-needle/1289073389.html

alternatif olarak düşünülebilir belki. bunlar orjinal dremel markamı ona tam emin değilim fakat öyle iseler belki bunlarda göz önüne alınabilir. kargo ücreti yok ama süresi uzun.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2014, 13:26:26 »
Dün bime girince bir tane kalmıştı dayanamadım aldım :) özellikle parmak oyuğu yaparken işe yarar gibi duruyor. Birde polisaj yapılabilir ama nasıl yapıldığını anlayamadım polisaj maddesi çok katı sürlümüyor eritmek mi lazım sıvı işe karıştırmak mı bilemedim..
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2014, 13:44:07 »
Keceyi takıp çalışırken macuna sürün.
Okinawian

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2014, 13:45:26 »
Deniz abi dediği gibi yaptım ama fazla zorlamadım çünkü macunu parça parça dışarı atıyordu.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #15 : 28 Eylül 2014, 16:26:14 »
  Ben de aldım dün ,evet polisaj macunu çok sert ,önemli değil başka macun kullanırız .Acaba yedek uçlarını nereden bulabilriz? dremelinkiler uyar mı?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #16 : 28 Eylül 2014, 16:44:21 »
Macunu biraz ısıtıp öyle denemek lazım bir de. Dün 4mm D2'de eğe ile kabaca açılmış bir parmak oyuğunda büyük çaplı zımparayı denedim, tahmin ettiğimden daha iyi iş görüyor. Motor biraz ısınıyor, bir ara dremel 200 yahut 3000 ile karşılaştırırım unutmazsam ısınmayı.

Ben de aldım dün ,evet polisaj macunu çok sert ,önemli değil başka macun kullanırız .Acaba yedek uçlarını nereden bulabilriz? dremelinkiler uyar mı?

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #17 : 28 Eylül 2014, 17:07:21 »
   Çelik üzerine ufak tefek gravür çalışması yapılabilir mi ki?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #18 : 28 Eylül 2014, 19:21:53 »
Polisaj kecesini en düşük devirde kullanmak gerekiyor.
Okinawian

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #19 : 28 Eylül 2014, 22:15:51 »
Bende diyorum kim aldı bu kadar makineyi.  ;D
Bu gün bende sordun bime kalmadı dediler. 6 tane gelmiş ama nanay.
Alet işler, el övünür.