Bıçak Sanatı - Forum

deri için tarak delgi

mesenkar

• **
  • 72
  • Meslek: elk tesisatcısı
  • Yer: kırsehir
deri için tarak delgi
« : 07 Eylül 2014, 15:17:35 »
Buda 2.calısmam Bi arkadaş için yaptım derinin deliklerini hem daha düzgünce. Delmemize hem de daha hızlı delmemize yarıyor eski kırık bıçaktan yaptım

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: deri için tarak delgi
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2014, 15:33:21 »
Ellerine sağlık ama bunda hata var. İnce derilerde sorun olmaz ama kalın derilerde düzgün delik açamazsın. Örneğin kesici kısımlar 2mm genişlikte açtıysan yukarı kadar düz bir şekilde gitmeliydi. Bu yapılanda özellikle kenardakilerin genişliği gittikçe büyüyor. 

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2014, 17:46:26 »
Evet ustam ondanda var ama bu sadece 3mm e kadar iş yapacak

« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2014, 18:05:34 »
Yine de tırnakların hepsinin eşit olması gerekmez mi, bu şekilde düzenli delikler dizisi yapmak olanaksız.

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2014, 18:39:01 »
Galiba haklisin ustam baktıkça babada Bi garip geldi oraları egelemek gerek herhal baktıkça babada garip geldi >:(

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2014, 22:01:05 »
  Elinize sağlık .Ustaların değerlendirmelerine katılıyorum. Benimde önerim olacak , uçları çapraz açılı yapmanız mümkünse  deride açılan delik te dikiş yönüne çapraz olacaktır . Buda dikişi sıkıştırmak ipi çektiğinizde derinin yarılmasını engelleyecektir . Bana bir ağabeyimin yaptığının resmini ekliyorum uçlar 1mm zımbadan yapıldı .

http://i.hizliresim.com/BoJXRD.jpg

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2014, 04:33:07 »
elinize sağlık üzerine işlediğiniz imzanın son harfi dikkatimi çekti o harf T harfi mi yoksa J harfi mi ben j ye benzettim eğer t ise onun kuyruğunu ters tarafa atın bence çünkü karıştırılır  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

mesenkar

• **
  • 72
« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2014, 06:53:14 »
  Elinize sağlık .Ustaların değerlendirmelerine katılıyorum. Benimde önerim olacak , uçları çapraz açılı yapmanız mümkünse  deride açılan delik te dikiş yönüne çapraz olacaktır . Buda dikişi sıkıştırmak ipi çektiğinizde derinin yarılmasını engelleyecektir . Bana bir ağabeyimin yaptığının resmini ekliyorum uçlar 1mm zımbadan yapıldı .

:-[ biz bunu düşünduk ama malzeme eksikliğinden mütevellit beceremedim olsa yapabilecek miydim o ayrı bir mevzu gerçi çapraz yapacaktım ama çelik 1mm dönmez diye düşündüm 

elinize sağlık üzerine işlediğiniz imzanın son harfi dikkatimi çekti o harf T harfi mi yoksa J harfi mi ben j ye benzettim eğer t ise onun kuyruğunu ters tarafa atın bence çünkü karıştırılır  ;)

evet hocam t ters taraf derken ? Usttenmi

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2014, 17:49:55 »

:-[ biz bunu düşünduk ama malzeme eksikliğinden mütevellit beceremedim olsa yapabilecek miydim o ayrı bir mevzu gerçi çapraz yapacaktım ama çelik 1mm dönmez diye düşündüm 

evet hocam t ters taraf derken ? Usttenmi
yok ustam sola yatık ya onun kuyruğu sağ tarafa doğru  atın bence  yani küçük t gibi yada kuyruk aynı kalsın ama üst tarafına bir çizgi ekleyin küçük t nin üstü gibi yani
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)