Bıçak Sanatı - Forum

sap konusunda büyük sorun yaşıyorum

tzcn23

• **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
sap konusunda büyük sorun yaşıyorum
« : 25 Ağustos 2014, 23:47:42 »
sap yapmak için agaçları nasıl elde ediyorsunuz ben yeni kesilmiş yada ormandan kestiğim ağaçları ;diş budak  çeviz   kestane en cok bunlar var bizim burada  sapa uygun kesip getiriyorum eve ağaçlar yaş oluyor ve ertesi güne cıkmadan ağaç parcasında çatlamalar oluyor ve kullanılmaz hale geliyor bunun yöntemi nedir  ağaç catlatmadan nasıl kurutulur??

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: sap konusunda büyük sorun yaşıyorum
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2014, 09:03:10 »
Kendi kestiğiniz ağaçları, biraz kalınca dilimledikten sonra (veya kütük halinde ?), uç kısımlarını parafin, boya vb. bir madde ile mühürleyip, aralarına çıta koyarak üst üste dizip, en üste de bir ağırlık koyup,  direkt güneş almayan bir yerde bir sene kadar kurutmanız gerekir. Dönme, atma, uçlardan çatlama olabilir. O nedenle biraz paylı kesmek lazım. 

Sap için kurumuş ahşap kullansanız daha iyi olur kısacası.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

tzcn23

• **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2014, 12:51:12 »
Kendi kestiğiniz ağaçları, biraz kalınca dilimledikten sonra (veya kütük halinde ?), uç kısımlarını parafin, boya vb. bir madde ile mühürleyip, aralarına çıta koyarak üst üste dizip, en üste de bir ağırlık koyup,  direkt güneş almayan bir yerde bir sene kadar kurutmanız gerekir. Dönme, atma, uçlardan çatlama olabilir. O nedenle biraz paylı kesmek lazım. 

Sap için kurumuş ahşap kullansanız daha iyi olur kısacası.
çok tesekkur ederim  cok yardımcı oldunuz

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 26 Ağustos 2014, 23:16:30 »
1 senede beklemek istemiyosan www.mehmetmarangoz.com a bi gözat. Çeşit çeşit ağaç var bıçak sapı yapmak için. Benim elimde sapı yapılmamış çok bıçak oldu mehmet marangoz dan almayı düşünüyorum malzemeleri. Kendileri zaten müşteriylede bıçak işiylede ilgililer fazlasıyla yardımcı oluyolar. Tesbih yaparken yılan ağacı v.s. almışlığım var kendilerinden.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre