Bıçak Sanatı - Forum

Film ve kitap önerileri

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: Film ve kitap önerileri
« Yanıtla #20 : 01 Eylül 2014, 22:52:55 »
Evet guzel kitap gerilim sevdiysen ayagını gazdan çekme Dan Brown kiyaplarına başla bayılıcaksın ben butun seriyi okdum şimdi son kitabı cehennemi okuyorum tavsiye ederim
abi valla öyle çok kitap okuyan bir insan değilim birkaç sayfa okuduktan sonra olaylar hala gelişmemiş olursa kenara bırakıyorum kitabı bu olasılıksız kitabının yazarının birde ikiz bedenler diye bir kitabı varmış şimdi arkadaştan onu alıcam  8) takas yapıyoruz siyasi kitaplarla romanları herkes mutlu oluyo  :D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #21 : 12 Ekim 2014, 00:21:18 »
merhaba,
eski bir film olan "kaybedenler kulübü"nü birkaç kez izleme şansım oldu fakat ben dün izledim çünkü ismini sevmemiştim fakat bu filmin çok ayrı bir yeri oldu kalbimde beynimde ;D film resmen sistemden nefret eden marjinal adamlarla dolu bu filmde 2 tane başrol var nejat işler biri diğerininin adını bilmiyorum o da çok iyi bir aktör , insanlar bu iki adamı çok samimi bulduğu için radyo programlarını dinliyorlar adamlar ya sex muhabbeti yapıyor ya da kimsenin ne söylediklerini anlamadığı abzürt muhabbetler yapıyorlar  ^-^ ama samimiler bu yüzden insanlar bu adamları dinliyor acayip bir film insanı gerçek hayatla bir kez daha baş başa düşünmeye zorluyor  :-\
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 12 Ekim 2014, 01:59:45 »
Zamanında o saatlerde radyoda Kaybedenler Kulübü programını dinlemeden o filmi anlamak zor ile imkansız arası. Çünkü filmi anlamak için dinleyeni de anlamak gerek...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #23 : 12 Ekim 2014, 05:41:11 »
Ahmet Ümit in kitablarını öneririm.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 12 Ekim 2014, 08:29:02 »
George Orwell ın "1984" okumanizi ve izlemenizi tavsiye ederim.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #25 : 12 Ekim 2014, 14:54:46 »
Zamanında o saatlerde radyoda Kaybedenler Kulübü programını dinlemeden o filmi anlamak zor ile imkansız arası. Çünkü filmi anlamak için dinleyeni de anlamak gerek...
vallaha eylem ustam radyoyu dinlemedim ama filmi anladığımı düşünüyorum ama çok beğendim :2up

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #26 : 12 Ekim 2014, 16:10:02 »
George Orwell ın "1984" okumanizi ve izlemenizi tavsiye ederim.
+ animal farm diyeyim
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

hüseyinzümrüt

• *
  • 28
  • Saygılarımla...
  • Meslek: satış pazarlama
  • Yer: İzmir/Çamdibi
« Yanıtla #27 : 13 Ekim 2014, 21:50:12 »
Ne tarz film ve kitap önerisi istersiniz ?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #28 : 13 Ekim 2014, 23:30:41 »
Ne tarz film ve kitap önerisi istersiniz ?
abi doğa ile alakalı özellikle film iyi olur biliyorsanız tabi, bunun dışında her türlü film ve kitabı türünü felan da bildirerek paylaşabilirsiniz ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #29 : 13 Ekim 2014, 23:40:27 »
Doğada kendi başına yaşayan bir çocuğun hikayesi için benim en başlardaki mesajıma bak. Kesinlikle tavsiye ederim. Kızan, kışı dağda büyük bir ağaç gövdesinin içini eve çevirerek geçiriyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #30 : 13 Ekim 2014, 23:48:06 »
Doğada kendi başına yaşayan bir çocuğun hikayesi için benim en başlardaki mesajıma bak. Kesinlikle tavsiye ederim. Kızan, kışı dağda büyük bir ağaç gövdesinin içini eve çevirerek geçiriyor.
o filmi de izlenecekler listesine almışım zaten ustam ^-^

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #31 : 17 Ekim 2014, 16:55:32 »
Devrim Kon-Tiki ve Thor Heyedahl gerçek bir hikayedir.Yolculuk daha sonra kitaplaştırıldı.İlk çeviri baskısı var.Thor Heyedahl deneysel arkeolojinin belki de mucididir.Hikaye  47 de geçse de Thor Heyedahl sonrasında bundan sonra benzer çokça sefer yaptı.Kitapta ve filmde fazla anlatılmasa da Thor Heyedahl ikinci dünya savaşında Norveç işgalinden sonra gönüllü komando birliklerine katılmış ve pek çok görev icra etmiş madalyalı bir askerdir.Kurduğu ekip eski komandolardan kurulu.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kon-Tiki

http://tr.wikipedia.org/wiki/Thor_Heyerdahl

Adamın şöyle çevirebileceğim bir sözü var :"Sınırlar.Birini bile görmedim ama bazı insanların kafasında var olduğunu duydum."

White squall.Ridley Scott'un 1996 yapımı filmini öneririm.Sanırım Türkçesi beyaz fırtına gibi bir şeydi.Bir de basımı olmayan bir kitap var.İsmi aklıma gelince yazarım.Doksanlarda kışın dağda oğluyla Türkiye'de kaybolan bir İngiliz SAS komandosunun hikayesini anlatıyor.

memento audere semper

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #32 : 17 Ekim 2014, 18:01:13 »
Devrim Kon-Tiki ve Thor Heyedahl gerçek bir hikayedir.Yolculuk daha sonra kitaplaştırıldı.İlk çeviri baskısı var.Thor Heyedahl deneysel arkeolojinin belki de mucididir.Hikaye  47 de geçse de Thor Heyedahl sonrasında bundan sonra benzer çokça sefer yaptı.Kitapta ve filmde fazla anlatılmasa da Thor Heyedahl ikinci dünya savaşında Norveç işgalinden sonra gönüllü komando birliklerine katılmış ve pek çok görev icra etmiş madalyalı bir askerdir.Kurduğu ekip eski komandolardan kurulu.

Adamın şöyle çevirebileceğim bir sözü var :"Sınırlar.Birini bile görmedim ama bazı insanların kafasında var olduğunu duydum."

White squall.Ridley Scott'un 1996 yapımı filmini öneririm.Sanırım Türkçesi beyaz fırtına gibi bir şeydi.Bir de basımı olmayan bir kitap var.İsmi aklıma gelince yazarım.Doksanlarda kışın dağda oğluyla Türkiye'de kaybolan bir İngiliz SAS komandosunun hikayesini anlatıyor.
bahsettiğiniz şeylerin çoğuna hakimdim am teşekkürler bu komanda olaylarını bilmiyordum o sas komandosu da uludağda kaybolmuştu sanırım serdar kılıçta onun gittiği yollardan gitmişti felan o tarz bir durumda neler yapabileceğimizi anlatmıştı allah herkesi survivaldan korusun...

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #33 : 20 Ekim 2014, 10:40:16 »
Kitapta ( bende Türkçe ilk basım var ) ara ara bilgi veriyor.Yüzbaşı olduğunu savaşta paraşüt atlayışları ve sızmalar yaptığı barışta ise terhis olarak gerçek mesleği arkeologluğa döndüğünü yazıyor.

Norwegian Commandos in ww2 diye aratırsanız epey bilgi çıkar.Bizim çocukluğumuzda commandos diye oyunu yapılmıştı.
memento audere semper

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 20 Ekim 2014, 10:49:48 »

bahsettiğiniz şeylerin çoğuna hakimdim am teşekkürler bu komanda olaylarını bilmiyordum o sas komandosu da uludağda kaybolmuştu sanırım serdar kılıçta onun gittiği yollardan gitmişti felan o tarz bir durumda neler yapabileceğimizi anlatmıştı allah herkesi survivaldan korusun...

Allah herkese öyle bir durumda kaldığında bilinçli hareket etmeyi nasip etsin. Bazen elimizde olmadan sürükleniyoruz.
Okinawian

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #35 : 20 Ekim 2014, 11:39:34 »
Distopik ve fantastik romanları seviyorsanız James Dashner'ın "Labirent" serisini tavsiye ederim.
bu alandaki favorim olan Suzanne Collins'in "Açlık Oyunları" serisiyle kapışabilecek kadar güzel.  ;)

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #36 : 20 Ekim 2014, 19:27:05 »

Allah herkese öyle bir durumda kaldığında bilinçli hareket etmeyi nasip etsin. Bazen elimizde olmadan sürükleniyoruz.
amin... ::)

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #37 : 28 Haziran 2015, 22:54:36 »
Lizbon'a Gece Treni

Az önce izledim. Öyle vakit geçirmek için öylesine bir film açıyım dedim. Ama o kadar güzel çıkacağını beklemezdim.
Film Portekiz de  bir grup gencin bir zamanlar yaptıkları direniş planları üzerine kurulmuş. Bir yandan direniş, bir yandan arkadaşlık, bir yandan aşk çok güzel işlenmiş.
Oyunculuklar çok iyi. Araya serpiştirilmiş edebiyat ta mükemmel bir lezzet vermiş filme
Film o kadar etkiledi ki beni en kısa zamanda kitabını da temin edecem.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #38 : 28 Haziran 2015, 23:21:14 »
Doğanın tam ortasından bir film
Apocalypto.
Kitap derseniz, tarihi romanları çok sevdiğim için ilk önerim H. Nihal Atsız romanları
Gerilim için Tess Gerritsen
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...