Bıçak Sanatı - Forum

Ağız ağıza karşılaştırma.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Ağız ağıza karşılaştırma.
« Yanıtla #140 : 29 Aralık 2014, 15:40:59 »
Safa abinin bende bi bıçagı var bende bi çivi testi yapim bari
 :D

« Yanıtla #141 : 29 Aralık 2014, 18:44:03 »
Yap valla.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #142 : 29 Aralık 2014, 19:50:51 »
Yap valla.

Sefa hocam acıacımadan kullan demiştin ben karışmam hem bişey olursa yenisini yaparsın :D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #143 : 29 Aralık 2014, 19:57:24 »
Ondan sonra gazeteden okuruz SÇ bıçağına kötü davranan MD'ye 5 kılıçla saldırdı saldırıda kimse yaralamazken etraftaki izleyicileri polis biber gazıyla dağıttı. :D
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2014, 20:08:32 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #144 : 29 Aralık 2014, 20:34:37 »
Yap valla.

Sefa hocam acıacımadan kullan demiştin ben karışmam hem bişey olursa yenisini yaparsın :D
Elbette  >:D

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #145 : 29 Aralık 2014, 22:52:41 »
Ağız ağıza karşılaştırmada hala bi gelisme yokmu yaa? çatlayacam meraktan artik.. gerçi sonuç bellide, yine de merak ediyo insan..

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #146 : 30 Aralık 2014, 08:59:35 »
Ağız ağıza karşılaştırmada hala bi gelisme yokmu yaa? çatlayacam meraktan artik.. gerçi sonuç bellide, yine de merak ediyo insan..
bende merakla bekliyorum...

bansheee

• 6
  • Meslek: Müh.
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #147 : 29 Ocak 2015, 00:05:53 »
Nasıl bıçak olmaz ya. D2 (Böhler K11)2379 den gayet güzel kesici takım bıçak vs yapılır.Isıl işlem sırasında bir hata yapılmamışsa tokluğu da iyidir.Öyle yere düşmekle falan kırılmaz ,yok aklım almıyor hele hele normal bıçak gibi ağırlığı az bir parça.Kütük gibi şekilli(20 kg) bir parça olur da bir tarafı narindir onun üzerine düşer........hadi beelki

ben bu metalden yapılan kesme kalıplarının 15 000 kere bilemesiz parça kestiğini bilirim (plastik ektruzyon 3 aylık süreç)
Geçtim plastiği düşük mukavemetli ve ince sacları işleyen kalıplarda bile kullanılabilir/kullanılır
Isıl işlemde yamulmasına gelince. Eğer kullanılacak yerde tolerans düşükse atıyorum mmnin % 5 i(0,05 mm) sizin için problem olacaksa anlarım ama bu örnekte(mutfak bıçağı vs) o da yok

Senin elindeki bıçak her koşulda o arkadaşınınkiyle yapılacak karşılaştırmadan iyi çıkacaktır.Yalnız bundan standart çakı/bıçak vs üretmek zor olmuyor mu?

O mühendisle senin arkadaş arasında bir yanlış anlaşma olmuş bence.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #148 : 29 Ocak 2015, 00:12:15 »
Çakı, bıçak yapmakta sıkıntı yok. Sadece ısıl işlem sonrasında perdahı biraz zahmetli olabiliyor.

Süleyman Daşkın

• *
  • 51
  • Gazi İşletme
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #149 : 04 Mart 2015, 09:46:35 »
Hocam iş yalan oldu herhalde.. 8 sayfayı da üşenmeden okudum son sayfada sonucu görürüm ümidiyle.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #150 : 04 Mart 2015, 09:57:30 »
Kış çetin geçince, alet edevat da köyde olduğu için, Mustafa Bey çalışamadı .Fakat şimdi karlar eridi yollar açıldı. Sonuç çok yakında belli olur  :D
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #151 : 04 Mart 2015, 10:07:17 »
Heeee 2379  ısıl işlem sonrası Salim abinin dediği gibi. Perdahi cçok zor oluyor.
Birde bilemesi superr zor oluyor ama çok zevkli
İlk yaptığım bıçağını geçenlerde baya bir hirpaladim karşıdan kuru kütüklere aattım saplandı saplanmadi duvara vurdu olmadıyere attim olmadı köye kahvede sandalye ayağındaki kare profile vurdum.
Sonuç ne yere düşünce kırılma nede dağılma sadece duvara geldiği için bide profile vurdugum için
Kagitti kesemedi takıldı bu arada sertlik 60 hrc
Bu 2379 bir harika 8)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #152 : 04 Mart 2015, 10:14:55 »
Heeee 2379  ısıl işlem sonrası Salim abinin dediği gibi. Perdahi cçok zor oluyor.
Birde bilemesi superr zor oluyor ama çok zevkli
İlk yaptığım bıçağını geçenlerde baya bir hirpaladim karşıdan kuru kütüklere aattım saplandı saplanmadi duvara vurdu olmadıyere attim olmadı köye kahvede sandalye ayağındaki kare profile vurdum.
Sonuç ne yere düşünce kırılma nede dağılma sadece duvara geldiği için bide profile vurdugum için
Kagitti kesemedi takıldı bu arada sertlik 60 hrc
Bu 2379 bir harika 8)
Heyyy heyyy boşuna tavsiye etmedik.  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #153 : 04 Mart 2015, 11:38:11 »
Büyük ustamm Osman kardesimmm :2up

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #154 : 04 Mart 2015, 15:13:27 »
Arkadaşlar, profil hazır sayılır. Önce çoruma, çelik tüccarı akrabaya ısıl işlemciye versin diye gönderdim. Sonra ısıl işlemciye aslında hiç gitmediği ortaya çıktı ve geri aldım. :D

Vaktim tükenince hızlıca ısıl işlem görsün diye mehmet&renas Ustaya gönderdim. Bu seferde Mehmet Usta'nın atölyeyi yeniden düzenleyeceği tuttu. Ve hemen ardından benim de diş operasyonum çıktı! :D :D Yani Mehmet Usta hemen anında ısıl işlem yapsaydı bile erteleme kaçınılmazdı...

Profilin başına gelmedik şey kalmadı, kazazede profil mehmet&renas Ustada şu anda. Elime geçer geçmez bilenecek ve tokuşturmaya girecek.

Diş operasyonum salı günü bu arada. Genel anestezi ile diş çektiren çok talihli(!) birisiyim... :(
« Son Düzenleme: 04 Mart 2015, 15:18:26 Gönderen: egeleme_rampasi »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #155 : 04 Mart 2015, 15:17:24 »
Diş operasyonum salı günü bu arada. Genel anestezi ile diş çektiren çok talihli(!) birisiyim... :(

Gömülü 20 lik var herhalde, geçmiş olsun şimdiden.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #156 : 04 Mart 2015, 15:21:13 »

Gömülü 20 lik var herhalde, geçmiş olsun şimdiden.

Hayır serebral palsi var. İstemsiz şekilde kafamı ha bire kımıldattığım için genel anesteziye karar verdiler. Kaldı ki çekilecek çok diş var.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #157 : 04 Mart 2015, 15:24:51 »
Arkadaşlar, profil hazır sayılır. Önce çoruma, çelik tüccarı akrabaya ısıl işlemciye versin diye gönderdim. Sonra ısıl işlemciye aslında hiç gitmediği ortaya çıktı ve geri aldım. :D

Vaktim tükenince hızlıca ısıl işlem görsün diye mehmet&renas Ustaya gönderdim. Bu seferde Mehmet Usta'nın atölyeyi yeniden düzenleyeceği tuttu. Ve hemen ardından benim de diş operasyonum çıktı! :D :D Yani Mehmet Usta hemen anında ısıl işlem yapsaydı bile erteleme kaçınılmazdı...

Profilin başına gelmedik şey kalmadı, kazazede profil mehmet&renas Ustada şu anda. Elime geçer geçmez bilenecek ve tokuşturmaya girecek.

Geçmiş olsun Mustafa Bey. Bu arada profili görmüş biri olarak beğendiğimi söylemeliyim.  :2up

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #158 : 04 Mart 2015, 15:29:02 »
geçmiş olsun mustafa bey.İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #159 : 04 Mart 2015, 15:43:03 »
Boşver bıçağı. Bir şekilde olur. Gelmiş geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin