Bıçak Sanatı - Forum

Emektar satır

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Emektar satır
« : 11 Ağustos 2014, 14:51:14 »
Herkese merhaba öncelikle,
Elimde böyle bir satır var, atıl vaziyette duruyor uzun zamandır bir şekilde değerlendirmek istiyorum
sizce bu satırı nasıl değerlendirebilirim?
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

tayfunsan

  • *
  • 42
  • Meslek: oto yedek parça.
  • Yer: istanbul/ataşehir
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2014, 15:39:13 »
Abi et keserek değerlendir bence :D
USTAYA VE SANATA SAYGI...

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2014, 16:29:54 »
Hani bıçak yapılabilirliği varsa ilköncelik, yoksa da arkadaş bayağı bir kaba (45cm) artık bıçak olma ihtimali yoksa da daha küçük bir et satırı olabilir ki ne kadar kullanılanılabilinir aşikar? (et olmuş 30TL/kilo) bakalım ustalar ne önerir...
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2014, 16:32:16 Gönderen: Bilalariseven »
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

egeleme_rampasi

  • *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2014, 16:36:28 »
Sıcak dövme yapan bir ustaya verin gitsin.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #4 : 11 Ağustos 2014, 17:04:52 »
Manevi değeri varsa temizle sakla yoksa bıçak yapmak için uğraşmana değmez. :) :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #5 : 11 Ağustos 2014, 17:10:30 »
Bence, yüzeyi tel fırçayla vs iyice temizleyip yağlayın ve ağzını da bileyip kullanın, kendi işini yapsın.

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #6 : 11 Ağustos 2014, 17:17:31 »
Sefa Hocam doğru söylüyor .değerlendiremeyecekseniz kıymetini bilecek birine verin,hediye edin çok güzel bir işçiliği var yapan ustanın emeği hayata devam etsin bozarsanız çok yazık olur ... ::)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #7 : 11 Ağustos 2014, 19:15:40 »
eger sertse yumuatıp arka kısmım kesilip suverilip guzelbi kabaza yapıla bilinir çeligide guelse harikabi satır olur bence

a.yuce

  • *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #8 : 11 Ağustos 2014, 22:05:13 »
Kayinpederin koyde halen kullandigimz bunun cok benzeri bir alet var. Yanliz et degil, cali cirpi dal vs kesmek icin kullaniyorlar.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2014, 02:48:12 »
Bence, yüzeyi tel fırçayla vs iyice temizleyip yağlayın ve ağzını da bileyip kullanın, kendi işini yapsın.

+1

Tel fırça ardından bir süre CocaCola'da bekletme önerisini de ekleyerek Sefa ustama aynen katılıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2014, 08:41:14 »
Aslında manevi değerden konu açılmışken, bu satır 40 yıl gibi bir süredir bizde çocukluğumda kullanılırdı sobalık zeytin dalı kesmeden kemikli et kesmeye kadar kullanıldı. Bahçede paslı durmasına içim elvermedi. Acaba birkaç bıçak olurmu diye düşünürdüm, söz dinleyip orjinal haliye saklayacağım. Biraz hasarı var ele alınca restorasyon çalışmalarını da buradan yayınlarım artık...
Edit: Fikrini söyleyen, yorumunu esirgemeyen herkese teşekkürler.
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2014, 10:02:58 »
Başka bir şeye dönüştürmeyip olan halini korursan atan onu onu tutarken ne hissetti, neler yaptı şeklinde daha iyi bağ kurabilirsin. Ama dönüştürürsen hammaddeye dönüşür. Eski yalıyı yıktırıp apartman yaptırmak gibi olur; daha çok işlev daha az ruh...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2014, 10:42:06 »
Başka bir şeye dönüştürmeyip olan halini korursan atan onu onu tutarken ne hissetti, neler yaptı şeklinde daha iyi bağ kurabilirsin. Ama dönüştürürsen hammaddeye dönüşür. Eski yalıyı yıktırıp apartman yaptırmak gibi olur; daha çok işlev daha az ruh...

Tamamen katılıyorum abi söylediklerinize, geçmişte kullanılmış eşyaların bir ruhunun olduğunu da düşünürüm, düşünce olarak satırın sürekli kullanacağım birşey olmamasından kaynaklıydı, daha el altında olan birşey olsun, yoksa böyle ya kaybaolacaktı yada atılacaktı...
 Ama şimdi tamamen kullanılmasa da hakettiği bakımı görsün.
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

Bilalariseven

  • ***
  • 161
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Sultanbeyli
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2014, 13:23:03 »
Forumdaki değerli ustalar, bu satırı hayata döndürmek için izlenilmesi gereken en doğru yol nasıldır? sırtta da darbe ezikleri var onlarıda düzeltmek gerekirmi yoksa yaşanmışlık izleri olarak kalsın mı?
Bilal ARISEVEN - Sultanbeyli

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Emektar satır
« Yanıtla #14 : 20 Ağustos 2014, 01:17:50 »
Temizleyin eğe,el taşıyla,zımpara derken pırıl pırıl olur sonrada sirke ile boyarsınız paslanmasınada kısmen mani olabilirsiniz..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar