Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği (2. Levha) Eylül Sonu Teslim

Süreçten biraz uzak kaldım ama bu arada gelişmeler olmuş. Gökhan, ilgili firmaya benim e-postamı vermiş. Fatura taranmış olarak bendedir. Kişisel/Kurumsal bilgi içerdiğinden faturayı burada yayınlamayacağım. Faturada ödenmiş toplam tutar: 5.299.62 TL dir
28 Kg X 160 TL üzerinden hesaplanmıştır.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Artık ismim temize çıktığına göre rahat bir uyku uyuyabilirim. Burada üye olan duyan duymayan kim varsa araştırsın daha ucuz hangi firmada m390 çelik varsa oradan alalım, daha kendime bile bir parça m390 çelik alamadım. Gelmeden bu kadar başımızı ağrıttıysa geldikten sonra ne kadar ağrıtacak siz düşünün. Sefa ustam bu organizasyonun taliplisi varsa ben devredeyim zira çok sıkıntısı var ve benim bu işlere ayıracak vaktim yok, ben misyonumu tamamladım isteyen arkadaşa bayrağı devredeyim. Ben adımız temize çıksın diye kimsenin aklında birşey kalmasın diye bekledim ortağımı da düşünerek.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Arkadaşlar görüldüğü üzere insanları karşı karşıya getirmek konuda bir suçlu bulmaya hevesli fazlaca arkadaşlarımız  var burada bize düşen insanları barıştırmak kırgınlığı ortadan kaldırmak olmalıdır.Ben burayı ,yabancı bir memlekette herşeyden kaçıp biraz huzur bulup hayatın zorluklarını unuttuğum bir ARKADAŞ VE DOST bir taraftan da bilgi öğrenebilme paylaşma noktası olarak görüyorum.Kendimizi ne kadar da çabuk kibir ve egolarımıza kaptırıyoruz ,en ufak sorunları çanak çömlek çalarak bir eğlenti haline getiriyoruz çok yazık arkadaşlar ben bu malzemenin yurtdışı ,yurtiçi, toptan ve parakende fiyatlarının hepsini biliyorum konu o kadar saçma yerlere gitmişki iki dost birbirine mahçup hale gelmiş .İki dostta da hata bulmak veya hatayı ona yada buna taksim etmek ::) sanki kendimiz çok ....buna başta ben dahilim .Ben bugüne kadar bu sitede insanlar bir takım çelikleri görebilsin ellerine alabilsin diyerek kendini yırtan insanları şahsen tek tek tanıyorum .Burada birçok kişi  yurdum insanı bir şeyler öğrenebilsin bir şeyler yapabilsin diyerek elinden geleni yapmış halâ da yapmaya çalışıyor. Bu dostlar barışmaz,barıştırılmaz ise çok yazık olur .Polemik seyretmek isteyen insanlar için televizyon yeteri derece kafi gelmiyormu.Bir soru işaretinin iki kişinin arasında küçük bir izahat veya küçük bir mail ile çözülebilmesi mümkünken insanların alkışı eleştirisini almaya bu kadar meraklı olmamamız lazım gelir.Hepimiz en az hayat tecrübesi olan insanlarız olan şeyler çok yazık olmuşçekilen bukadar emekler sıkıntılara olduğu gibi Gerçekten hemde çok yazık olmuş...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
Arkadaşlar görüldüğü üzere insanları karşı karşıya getirmek konuda bir suçlu bulmaya hevesli fazlaca arkadaşlarımız  var burada bize düşen insanları barıştırmak kırgınlığı ortadan kaldırmak olmalıdır.Ben burayı ,yabancı bir memlekette herşeyden kaçıp biraz huzur bulup hayatın zorluklarını unuttuğum bir ARKADAŞ VE DOST bir taraftan da bilgi öğrenebilme paylaşma noktası olarak görüyorum.Kendimizi ne kadar da çabuk kibir ve egolarımıza kaptırıyoruz ,en ufak sorunları çanak çömlek çalarak bir eğlenti haline getiriyoruz çok yazık arkadaşlar ben bu malzemenin yurtdışı ,yurtiçi, toptan ve parakende fiyatlarının hepsini biliyorum konu o kadar saçma yerlere gitmişki iki dost birbirine mahçup hale gelmiş .İki dostta da hata bulmak veya hatayı ona yada buna taksim etmek ::) sanki kendimiz çok ....buna başta ben dahilim .Ben bugüne kadar bu sitede insanlar bir takım çelikleri görebilsin ellerine alabilsin diyerek kendini yırtan insanları şahsen tek tek tanıyorum .Burada birçok kişi  yurdum insanı bir şeyler öğrenebilsin bir şeyler yapabilsin diyerek elinden geleni yapmış halâ da yapmaya çalışıyor. Bu dostlar barışmaz,barıştırılmaz ise çok yazık olur .Polemik seyretmek isteyen insanlar için televizyon yeteri derece kafi gelmiyormu.Bir soru işaretinin iki kişinin arasında küçük bir izahat veya küçük bir mail ile çözülebilmesi mümkünken insanların alkışı eleştirisini almaya bu kadar meraklı olmamamız lazım gelir.Hepimiz en az hayat tecrübesi olan insanlarız olan şeyler çok yazık olmuşçekilen bukadar emekler sıkıntılara olduğu gibi Gerçekten hemde çok yazık olmuş...
+1
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Bu forumu farklılaştıran, hiç bir platformda görmediğim, rastlamadığım kemikleşmiş durum, dayanışma, paylaşım hiçbir zaman bozulmasın; birbirimizi  "ayrı dilleri" konuşsak ta daha iyi anlamalı, hep empati ile yaklaşmalı, üslup dilin giysisi olmamalı. Hepimiz öyle veya böyle üreterek ya da bunun için katkı sağlayarak, yol göstererek, deneyerek, araştırarak, en önemlisi de bunları giderek gelişen yapıya bir taş, bir tuğla daha koyarak muhabbetle yapıyor olmamızdır; muhabbet aynanın başka bir ayna karşısında görüntünün çoğalması gibidir, bunu kaybetmeyelim,koparmayalım ve her anlamda dağılmayalım. Gökhan hocam sen de dağılma; bence senin  hakkıyla sonlayacağın 2.levhadan beklentisi olan çok arkadaşımız var, sen bize lazımsın Gökhan hocam. İyi niyetinden kuşkumuzun olmadığı Mehmet üstadım sen de bize lazımsın, her seferinde bizi şaşırtan ürünlerine,emeğine ihtiyacımız var; her ikinizde büyük değer katıyorsunuz. Gelin güzel sohbet edelim, olan bitene gülümseyebilelim; seçimlerimizi olumlayarak yapalım. :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Bu forumu farklılaştıran, hiç bir platformda görmediğim, rastlamadığım kemikleşmiş durum, dayanışma, paylaşım hiçbir zaman bozulmasın; birbirimizi  "ayrı dilleri" konuşsak ta daha iyi anlamalı, hep empati ile yaklaşmalı, üslup dilin giysisi olmamalı. Hepimiz öyle veya böyle üreterek ya da bunun için katkı sağlayarak, yol göstererek, deneyerek, araştırarak, en önemlisi de bunları giderek gelişen yapıya bir taş, bir tuğla daha koyarak muhabbetle yapıyor olmamızdır; muhabbet aynanın başka bir ayna karşısında görüntünün çoğalması gibidir, bunu kaybetmeyelim,koparmayalım ve her anlamda dağılmayalım. Gökhan hocam sen de dağılma; bence senin  hakkıyla sonlayacağın 2.levhadan beklentisi olan çok arkadaşımız var, sen bize lazımsın Gökhan hocam. İyi niyetinden kuşkumuzun olmadığı Mehmet üstadım sen de bize lazımsın, her seferinde bizi şaşırtan ürünlerine,emeğine ihtiyacımız var; her ikinizde büyük değer katıyorsunuz. Gelin güzel sohbet edelim, olan bitene gülümseyebilelim; seçimlerimizi olumlayarak yapalım. :)
Ağzına sağlık, teşekkürler...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
arkadaşlar yapılan işte hiçbi art niyet yoktur tamamen kalite çeligin yanlış ve farklı zamanlarda farklı çelik fiyatları vermesidir telefonda bana söyledigi fiyat farklı 5 dakka sonra yazılı yolladıgı fiyat farklı bana sözlu verdigi fiyat farklı osmanlı alaşımlı çeliklerden aldıgım fiyat biokadar farklı uzerinede gökan beyle kendi aramızda çöze bilicegimiz bi konuyken bunu forum ortamına taşıyıp ajite etmesi biokadar farklı ve acayip bi durumdur  neyse  arkadaşlar hepiniz kendinize iyi bakın esen kalın benim bıçaksanatı forumundaki maceram buraya kadardır

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Hop abi nereye olay çözülmüş art niyet olmadığı anlaşıldı. Sorun farklı fiyatlar veren firmalarda. Gitmen beni üzer.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mehmet, sakin ol biraz, olayı biraz zamana bırak forumdan ayrılmak nereden çıktı. Temeli ikinizden de kaynaklanmayan bir sorundan ötürü gelişen bir gerginlik bizi nerelere getirdi. Şimdi ayrılma kararı kesinlikle doğru bir karar değil, eminim buradaki her arkadaş aynı duyguları paylaşıyordur. Lütfen biraz zamana bırak.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Mehmet konu tatlıya bağlanmıştır arada yağıp esen dostlar yağıp estiklerinle kalmışlardır tabiki ikilemin olduğu bir durumda bende olsam bende fiyat sorar konuyu aydınlatmaya çalışırdım senin konu içindeki niyetinde burada çok açık aşikar olmuştur biz bir Abin olarak bu durumu olmamış gibi kapatman Aynı şekilde Gökhan Hocamızdanda ricamızdır .Olay zaten aydınlanmış ve tatlıya bağlanmış burada özür dilemesi gerekenler bu hadiseye körük tutanlardır
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Kişisel iletide yollanamıyor Mehmet abiye nedendir bilmem.Sakın gitmeyi düşünme abi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Mehmet üstadım n'oluyor... :o
yahu aranızda çözemediniz burada çözdünüz işte...Ne ki, biz tanıklık ettik diye mi? Saçmalamayın. >:(
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Kişisel iletilere kapalı görünüyor.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
Mehmet hocam olayın tatlıya bağlanması sizi suçlu çıkarmışçasına davranmayın lütfen gökhan hocama uğraşıları için minnettar olduğumuz gibi sanada yanlış olduğunu zannettiğin durum karşısında tüm arkadaşlarının hakkını koruma çaban için minnettarız lütfen uzatmayalım artık.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Kaya maalesef haklı arkadaşlar. Gökhan hocamız ile Mehmet kardeşimiz arasında belli ki bir yanlış anlaşılma yaşanmış. Gökhan hocamız o anki ruh hali ile bişeyler yazmış olabilir. Bu tartışmayı körüklemek yerine iyice olanları anlamak ve bu iki arkadaşımızı barıştırmaya çalışmamız gerekiyordu. Mehmet kardeşimi çok iyi tanıdığıma inanarak samimiyetine inanıyorum ve azçok kendisi ile muhabbet edenlerde Mehmet ustamızın nasıl biri olduğunu bilirler. Ayrılma kararına çok üzüldüm umarım kırgınlığından dolayı böyle bir karar almıştır ve geçici bir durumdur. Gökhan hocamla çok fazla muhabbet edemedik ama onunda samimi olduğunu düşünüyorum. En azından bu bizlere ders olsun. İki kişi arasında hallolacak bir meseleyi bu kadar büyüttük. Anlamadan dinlemeden ateşe körükle gitmeyiz bundan sonra inşallah.     

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Bu konuyu yalnış yorumlayan arkadaşlar var,eğer Kaya dediklerinde haklıysa bende ortalığı geren mesaj yazanlardan biriyim,bı sebebten bu mesajı yazıyorum..

Konu iki kişi arasında başlamış ama bütün forumda ki arkadaşları ilglendiren ve iki kişi arasında hiçbir şekilde çözülemediği için buraya taşındı,asıl sorun olaya dahil olan kişilere güven sorunu...

Gökhan'ın M390 org.başından beri aldığı çeliğin fiyatı ortadayken etkinliğe katılan en az 4-5 kişi firmayı arayıp fiyatı teyit etmesine rağmen ""hayır sen o paraya almadın bu paraya aldın sattın"" şeklinde bir suçlama var,bu mesele şimdi M390 alan veya almak niyetinde olan herkezi ilgilendirmez mi??

Ayrıca çelik için söylenilen ucuz fiyatın sadece yüksek üretim miktarı ile olabileceği netleşmişken hala ısrarla fatura istemek dekont istemek neden,bu kadar mı güvensiz bir yapımız var ???

Kaya,Salim  malesef ki bu konuda size katılmıyorum,

benzer olay sizinde başınıza gelse veya başka bir arkadaşımız başına gelse  haklı olduğunu bilirsem  sonuna kadar herkezi  desteklerim,

Bence bunun adı ortalığı germek,insanları birbirine düşürmek değil,lütfen yazılan mesajları ve ithamları dikkatli okuyun atladığınız yerler var,yada benim yaptığım gibi arkadaşları arayın sözlü dinleyin...

Bence burdan çıkan sonuç anlamadan dinlemeden davranmamak,altında kalmayacağımız sözler sarf etmemek,doğru dürüst bildiğimiz arkadaşımızı yerden yere vurup sonrada yalnış yaptıysak yüzüne bakmak zorunda kalacağımızı düşünmek...

Bunu çözersek sorun kalmaz zaten...

tayfunsan

• *
  • 42
  • Meslek: oto yedek parça.
  • Yer: istanbul/ataşehir
Bence senin şu yazdığın sdece kendini aklamaya çalışmaktır,KAYA ve SALİM in yazdıkları sonuna kadar doğrudur insan hatasını kabullenmeli,sen yazdıklarının hepsinde GÖKHAN hocayı aklarken MEHMET USTA yıda yere vurdun,hemde konunun birebir muhatabı değilken.Ve olay bitip hatalar kabul edilmesine rağmen sen halen bu olumsuz tavrını sürdürüyorsun,şu an için foruma gerekli olmayan tek advranış biçimi budur,şu an sakinliğe ihtiyaç var,forumdan ayrılma derecesine gelmiş MEHMET USTA YI BU KARARINDAN VAZGEÇİRMEK EN ÖNEMLİSİDİR!!!!
USTAYA VE SANATA SAYGI...

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Bu konuyu yalnış yorumlayan arkadaşlar var,eğer Kaya dediklerinde haklıysa bende ortalığı geren mesaj yazanlardan biriyim,bı sebebten bu mesajı yazıyorum..

Konu iki kişi arasında başlamış ama bütün forumda ki arkadaşları ilglendiren ve iki kişi arasında hiçbir şekilde çözülemediği için buraya taşındı,asıl sorun olaya dahil olan kişilere güven sorunu...

Gökhan'ın M390 org.başından beri aldığı çeliğin fiyatı ortadayken etkinliğe katılan en az 4-5 kişi firmayı arayıp fiyatı teyit etmesine rağmen ""hayır sen o paraya almadın bu paraya aldın sattın"" şeklinde bir suçlama var,bu mesele şimdi M390 alan veya almak niyetinde olan herkezi ilgilendirmez mi??

Ayrıca çelik için söylenilen ucuz fiyatın sadece yüksek üretim miktarı ile olabileceği netleşmişken hala ısrarla fatura istemek dekont istemek neden,bu kadar mı güvensiz bir yapımız var ???

Kaya,Salim  malesef ki bu konuda size katılmıyorum,

benzer olay sizinde başınıza gelse veya başka bir arkadaşımız başına gelse  haklı olduğunu bilirsem  sonuna kadar herkezi  desteklerim,

Bence bunun adı ortalığı germek,insanları birbirine düşürmek değil,lütfen yazılan mesajları ve ithamları dikkatli okuyun atladığınız yerler var,yada benim yaptığım gibi arkadaşları arayın sözlü dinleyin...

Bence burdan çıkan sonuç anlamadan dinlemeden davranmamak,altında kalmayacağımız sözler sarf etmemek,doğru dürüst bildiğimiz arkadaşımızı yerden yere vurup sonrada yalnış yaptıysak yüzüne bakmak zorunda kalacağımızı düşünmek...

Bunu çözersek sorun kalmaz zaten...

+1

Ne yazmışsam hepsi ortada duruyor. Yazdıklarım ortalığı karıştırmaksa, amenna kabul ediyorum.

Organizatör bulmak çelik bulmaktan zorken, en pahalı malzeme olmayan malzeme iken, organizatöre suçlama yapılacaksa, 999999999999 defa düşünmek gerekir! Üstelik bu kişiyle şahsen tanışıklığınız varsa bayağı bir düşüneceksiniz. Kaldı ki Gökhan Hoca daha kendine çelik alamadı...

Organizatör bulacak kadar talihli iseniz, öpüp başınıza koyacaksınız bu işlerde.

Madem kuşku duyacaktınız, Gökhan Hocayı neden seçtiniz? Ayrıca fiyatta şüphe var ise, neden iş bitince ortalığı ayağa kaldırdınız? Organizasyon sırasında yapsaydınız ya itirazınızı...

İşin yapılmasındaki zorluk ise başka bir tartışma konusu tabii. Merak eden Sayın ecorotti'ye sorabilir!

Tüm bunlar ortadayken, kusura bakmayın ama ben topa sert ve tek yanlı girerim...

Üstelik ben ortada aleni bir özür göremiyorum. Forumu terk edecekse de, geri gelecekse de, çıkıp alenen suçladığı kişiden alenen özür dilemelidir. O zaman ortalık hiç olmadığı kadar sakin olacaktır.

legolas

• 1067
  • Gökhan
arkadaşlar lütfen şu dakikadan sonra burada yorum yazmayalım sizden rica ediyorum, olayın muhatablarından biri yokken arkasından konuşma olmasın.

bu olay ikimizi zaten yeterince gerdi, bide başka arkadaşlarımız da bu olay yüzünden üzülmesin ve daha fazla büyümesin.

sefa ustama rica ettim konu burada kilitlensin diye, organizasyon başka bir organizatörle başka bir sayfada devam edecektir.

bende bu konu hakkında daha fazla kelime sarfetmiyecem.

lütfen birbirimizi kırmayalım şu güzel ortamı bozmayalım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Bence senin şu yazdığın sdece kendini aklamaya çalışmaktır,KAYA ve SALİM in yazdıkları sonuna kadar doğrudur insan hatasını kabullenmeli,sen yazdıklarının hepsinde GÖKHAN hocayı aklarken MEHMET USTA yıda yere vurdun,hemde konunun birebir muhatabı değilken.Ve olay bitip hatalar kabul edilmesine rağmen sen halen bu olumsuz tavrını sürdürüyorsun,şu an için foruma gerekli olmayan tek advranış biçimi budur,şu an sakinliğe ihtiyaç var,forumdan ayrılma derecesine gelmiş MEHMET USTA YI BU KARARINDAN VAZGEÇİRMEK EN ÖNEMLİSİDİR!!!!

Kaya, Salim ve yukarıdaki mesaj üzerine baştan sona konuyu tekrar okudum bir tane ortamı gerici mesaj göremedim.

Herkes konu ile ilgili kendi uslubunca bir şey yazıyor. Bildiklerim bende kalmak kaydıyla ben yaşadığım zorlukları paylaştım.

Fatura yayınlasın özür dileyeceğim diyen Mehmet kardeşimizdir.
Yavuz hırsız ev sahibin bastırır durumları olmamalı.
Hata yapan özrünü dilemelidir.
Okinawian