Bıçak Sanatı - Forum

1 günlük uygulanalı ders

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: 1 günlük uygulanalı ders
« Yanıtla #20 : 05 Ağustos 2014, 23:15:30 »
Osman davetiye  bekliyosan daha cok beklersin atölye senin istedigin zaman gel benim işim olsa bile gecer keyfine bakar istedigini yaparsın sana ufakta olsa bisey katabilirsem ne mutlu bana buraya ilk grldigimde hicbişey bilmiyodum buradaki paylasımlarla enazında ufakta olsa bişeyler yapabiliyorum buradaki paylasım kulturunu geliştirip uzerine koymalıyızki forum ve ulkemizdeki bıçakçılık ugrası belli bi noktaya gelsin bencilik ve bildigini kendine saklamakla ancak yerimizde sayarız

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 05 Ağustos 2014, 23:29:31 »
Osman davetiye  bekliyosan daha cok beklersin atölye senin istedigin zaman gel benim işim olsa bile gecer keyfine bakar istedigini yaparsın sana ufakta olsa bisey katabilirsem ne mutlu bana buraya ilk grldigimde hicbişey bilmiyodum buradaki paylasımlarla enazında ufakta olsa bişeyler yapabiliyorum buradaki paylasım kulturunu geliştirip uzerine koymalıyızki forum ve ulkemizdeki bıçakçılık ugrası belli bi noktaya gelsin bencilik ve bildigini kendine saklamakla ancak yerimizde sayarız
Teşekkürler abi beni az biraz görüp tanımışsındır ben öyle hop ben geldim deyip damdan düşer gibi olaya giremiyorum internet alemi ile gerçek hayat çok başka buraya mesaj yazınca bile 3-5 sefer okuyorum aman yanlış anlaşılma olmasın diye.Sizce yanlış mı düşünüyorum girişken olmaya çalışıyorum ancak bu kadar oluyor.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2014, 23:33:16 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2014, 00:12:41 »
Osman seni az çok tanıdık. Merak etme kimse hakkında kötü düşünmeyecektir. Özellikle Mehmet ustamız. Sen Mehmet ustamızın oraya kapıdan kovsa bile bacadan gir. Ben öyle yapardım  ;D

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2014, 11:16:19 »
Kapıdan kovulunca bacadan gir derkeeen  ;D salim abi sende izmir bucadasın hani  O:-)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2014, 11:20:57 »
Aç kapıyı Salim usta Hasan abi geliyor. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #25 : 06 Ağustos 2014, 11:39:36 »
Gelin tabi herzaman beklerim çayımı içersiniz. Maalesef iş yoğunluğundan bıçak yapamıyorum bu aralar ama en azından muhabbet ederiz  :D 

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #26 : 06 Ağustos 2014, 12:46:12 »
Salim abi iki hafta filan buralardayım kısmet olursa gelir bi çayını içer muhabbet ederiz. Şu sıralarda atölyeye geçecek olursan haber et ;D çeliğimi eğemi kapıp geleyim hemen :))
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #27 : 06 Ağustos 2014, 15:21:16 »
Sorunda burada başlıyor benim atölyem yok. Pek makine kullanmıyorum ve evde balkonda çalışıyorum. Sen geleceğim de yeter ki :) Bana bir gün önceden haber ver yeter. Seve seve ağırlamaya çalışırım. Gelmeye karar verirsen haberleşiriz o zaman.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #28 : 10 Ağustos 2014, 23:24:41 »
Şöyle bi yazayım da maksat konu kapanmasın olurya önce görmeyen vardır belki :)

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 11 Ağustos 2014, 08:08:21 »
Bu arada banada İstanbul içinde yardım edebilecek abilerim ve ustalarım sizlerle tanışmak ve sizlerden bilgi edinmek isterim.Son günlerde düşündüm teorik olarak bildiklerimi pratik etmeyince pekte yol katedemediğimi gördüm uygun ustalarıma duyurulur. :)
Merhaba Üstadlarım,
Dikkat ettiyseniz İstanbuldan kayıt olan tüm arkadaşlara İstanbulun neresindensin diye mesaj atıyorum.Tanışma bölümü güncellenip ikamet ettiği yerin en azından ilçesi yazılsa diye düşünüyorum.Fazla bir bir bilgim yok ama en azından yaşadığımız zorlukları ve fuzuli para harcamalarını anlatabiliriz YÜZ YÜZE.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #30 : 11 Ağustos 2014, 10:45:38 »
Şöyle bi yazayım da maksat konu kapanmasın olurya önce görmeyen vardır belki :)
Salim abinin davetini düşünün atölye olmasa da muhabbet etmek bile çok şey katar. :)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #31 : 11 Ağustos 2014, 11:25:57 »
Salim abiden Allah razı olsun dersten ziyade kısmet olursa gidip tanışmak istiyorum aslında.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #32 : 11 Ağustos 2014, 12:17:34 »
Her zaman beklerim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 12 Ağustos 2014, 16:31:20 »

bu forumda bencıllık yada bılgıyı kendıne saklama gıbı huyları olanlar olsa ıdı " istisnalar hariç . zaten ıkı dakıkada bıçakçı olanlar bellı edıyor kendını "  şu anda hiç birimiz bu seviyede olamazdık Mehmet... 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #34 : 12 Ağustos 2014, 22:03:53 »
Şeytan diyor sür taner abinin atölyeye bir günde bıçağın bütün aşamalarını göstersin sana :)) ama pek uzak ya:) şaka bi yana sizlerden allah razı olsun taner abi hepiniz elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz hatta benim saçma sıkıcı sorularıma bile yanıt veriyorsunuz daha ne olsun. Örneğin taner abi sen olmasan evet bıçak yaptım ama susuz kalacaktı çelikler tekrar teşekkürler taner abiye ve herkese..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #35 : 12 Ağustos 2014, 22:41:00 »
Şeytan diyor sür taner abinin atölyeye bir günde bıçağın bütün aşamalarını göstersin sana :)) ama pek uzak ya:) şaka bi yana sizlerden allah razı olsun taner abi hepiniz elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz hatta benim saçma sıkıcı sorularıma bile yanıt veriyorsunuz daha ne olsun. Örneğin taner abi sen olmasan evet bıçak yaptım ama susuz kalacaktı çelikler tekrar teşekkürler taner abiye ve herkese..

Bir gün yetmiyor. :(

Taner ustanın dükkana postu sermek gerek.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #36 : 12 Ağustos 2014, 23:36:44 »

bu forumda bencıllık yada bılgıyı kendıne saklama gıbı huyları olanlar olsa ıdı " istisnalar hariç . zaten ıkı dakıkada bıçakçı olanlar bellı edıyor kendını "  şu anda hiç birimiz bu seviyede olamazdık Mehmet...

ben forumda bilgisini kendine saklayan bencillik yapan var demiyorum aksine bildigim herşeyi forumdan ogrendigimi ve bukonuda elimden geldigince bişeyler katıp paylaşım kulturunu geliştirmekten bahsediyorum buradan butarzbi sonuca varmarman gerçekten şaşırtıcı..

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #37 : 12 Ağustos 2014, 23:54:44 »
Bence ikinizde aynı şeyi söylüyorsunuz. Alınganlığa gerek yok üstad!  :)

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #38 : 13 Ağustos 2014, 04:24:47 »
Abiler şu küçük kardeşinizin sözlerinden alınmayın lütfen.

Ustalarla geçireceğiniz bir günden elbette tonlarca şey alacaksınız ama sizin o bir güne sığdırmaya çalıştığınız güzel bilgi ve deneyimleri ustalarımız senelerdir bu forumlara yazıyorlar... Ben bu forumun cebehaneden beri takipçisiyim bilen bilir. O zamanlar bu kadar bıçak yapabilen adam bile yoktu forumda doğru düzgün.

Sadede gelecek olursak ustalarla geçireceğiniz bir gün size birşeyler kazandırır ama yeterli olurmu bilemem... Bıçak yapmak istiyorsanız bıçak yapmaya çalışmalısınız. Çelikleri hurdaya döndürdükçe ortaya güzel birşeyler çıkmaya başlayacak. Ortaya güzel birşeyler çıkmaya başladığında ise zor şeyler denemeye başlayacaksınız örneğin kuyruklu kabza gibi. Böylelikle daha çok tecrübe kazanıp ustalaşmaya başlıyacaksınız. Ustalaştıkça yaptığınız her bıçakta ustaların işlerinize yorumları üzerinden birsonraki bıçağı daha detaylı daha temiz işçilikli yapmaya çalışacaksınız. Böyle böyle bir bakmışsınız Emre abiyi geçmişsiniz (Emre abi eline kızılcığı almadan ben kaçayım :D )

Forumun küçüğü olarak çok konuştum sanırım. Alınan varsa hakkını helal etsin benim gözümden durum budur yanlışımız olduysa affola.
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 13 Ağustos 2014, 08:35:35 »
Benimde söylediğim aynı şey Mehmet  8)  bu forumda paylaşım had safada . zaten diğer türlü düşünen pıçakçı arkadaşlar  bır süre sonra herşeyi öğrendiklerini farz ederek kaybolup gıdıyorlar.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)