Bıçak Sanatı - Forum

TİRKEŞ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: TİRKEŞ
« Yanıtla #20 : 14 Temmuz 2014, 10:29:48 »
Elinize sağlık, güle güle kullanın. (baştan demem lazımdı ama bende hatlar karıştı.)

Bu tirkeşin kullanımdaki halinin fotoğrafını da paylaşabilir misiniz? Ney nereye konuyor, nasıl taşınıyor aydınlatması açısından faydası dokunacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #21 : 14 Temmuz 2014, 10:51:45 »
Teşekkürler Eylem Bey  . Bende ok yok  bu nedenle  fotoğraflar eksik sayılır .Ok ile olan fotoğrafları Mehmet Bey müsait olduğunda paylaşır umarım ben de merek ediyorum

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2014, 14:05:22 »
Elinize sağlık, güle güle kullanın. (baştan demem lazımdı ama bende hatlar karıştı.)

Bu tirkeşin kullanımdaki halinin fotoğrafını da paylaşabilir misiniz? Ney nereye konuyor, nasıl taşınıyor aydınlatması açısından faydası dokunacaktır.
Teşekkür ederim Eylem usta. Bana ulaştığında ,içinde ok varken kullanım halini resimler buradan paylaşırım.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2014, 17:59:01 »
çok güzel bir tirkeş olmuş, ellerinize sağlık. ve Mehmet içimde ukde olarak kalan şu geleneksel okçuluk işinde umarım güzel bir noktaya ulaşırsın. bu sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili de bizi bilgilendir ki bir başlık altında, biz de gelecek günlerde nelerle karşılaşacağımızı görelim.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #24 : 14 Temmuz 2014, 21:43:25 »
çok güzel bir tirkeş olmuş, ellerinize sağlık. ve Mehmet içimde ukde olarak kalan şu geleneksel okçuluk işinde umarım güzel bir noktaya ulaşırsın. bu sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili de bizi bilgilendir ki bir başlık altında, biz de gelecek günlerde nelerle karşılaşacağımızı görelim.

Emin bende düşündüğün kadar bilgili değilim kendi çapımda uğraşıyorum . Bir kaç denemeden sonra tecrübelerimi paylaşıcaz . Selamlar , hayırlı Ramazanlar .
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

Gürkan TEKİN

• 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #25 : 22 Temmuz 2014, 09:35:13 »
Elinize sağlık Armağan Bey. Çok hoş bir çalışma olmuş....
Deriyi Balıkesir'den mi temin ettiniz?

armagan baran

• 659
« Yanıtla #26 : 22 Temmuz 2014, 12:40:16 »
Teşekkürler Gürkan Bey  . Ankara da Gürcan ticaret var  tel 0312 311 36 08 sahibi Oğuz Bey görüşürseniz yardımcı olacaktır .

Gürkan TEKİN

• 74
« Yanıtla #27 : 22 Temmuz 2014, 13:54:29 »
Balıkesir'den aldım deseniz çok ama çok  şaşırırdım  zaten  ;D  aramadığım sormadığım derici saraç kalmamıştı ama istediğim gibi deri bulamamıştım.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
« Yanıtla #28 : 22 Temmuz 2014, 16:01:33 »
toplu taşımanın karşısında eski caminin yanındaki saraciyeci okul zamanı getirtiyoruz demişti
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Gürkan TEKİN

• 74
« Yanıtla #29 : 23 Temmuz 2014, 21:20:21 »
toplu taşımanın karşısında eski caminin yanındaki saraciyeci okul zamanı getirtiyoruz demişti

Bilgi için teşekkür ederim. Aklımda bulunsun Balıkesir'e dönünce gider sorarım.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #30 : 03 Ağustos 2014, 13:29:43 »
abi Maşaallah çok güzel bir tirkeş olmuş fakat 3 tane ok yeterli midir bilemedim.  bu arada Salim ustam Osmanlı yayında boynuz, akça ağaç, hayvanın ayağındaki tendomlar, balık tutkalı olmazsa hayvan tutkalı, bide kaplama için deri kullanılıyor yapımıda en az 2 yıl sürüyor o süre kimi usta için 15 yıl oluyor yapmak isterseniz bir tane daha yapın benim için 2 yıl sonra kesinlikle alırım ben onu nası olsa askerlik yaşıda 21e uzadı mutlaka alırım.
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #31 : 03 Ağustos 2014, 14:33:02 »

abi Maşaallah çok güzel bir tirkeş olmuş fakat 3 tane ok yeterli midir bilemedim.  bu arada Salim ustam Osmanlı yayında boynuz, akça ağaç, hayvanın ayağındaki tendomlar, balık tutkalı olmazsa hayvan tutkalı, bide kaplama için deri kullanılıyor yapımıda en az 2 yıl sürüyor o süre kimi usta için 15 yıl oluyor yapmak isterseniz bir tane daha yapın benim için 2 yıl sonra kesinlikle alırım ben onu nası olsa askerlik yaşıda 21e uzadı mutlaka alırım.
:)Devrim o zaman sen antrenmanlara basla hemen bende hoyt matrix gövde,44lbs win win kanatlar var simdilik sadece bakabiliyorum .Türk yaylarinda 44 libre ölçü bile değil 70 okka falan deniliyorki daha çok antrenman yapman lazim yani yutuptan göründüğü gibi değil ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #32 : 03 Ağustos 2014, 15:40:19 »
:)Devrim o zaman sen antrenmanlara basla hemen bende hoyt matrix gövde,44lbs win win kanatlar var simdilik sadece bakabiliyorum .Türk yaylarinda 44 libre ölçü bile değil 70 okka falan deniliyorki daha çok antrenman yapman lazim yani yutuptan göründüğü gibi değil ;)
ustam zaten 50 libre bi yayla atış yapmışlığım vardı ve bu 1 sene önceydi  şimdi birazcık para biriktirip ok ve yay almam lazım bide antreman yapcak alanıda bulursam tamam zaten artık yeni hayallere uzandım okla avlanmak çok zevkli olur herhalde  ;D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

armagan baran

• 659
« Yanıtla #33 : 03 Ağustos 2014, 16:11:19 »
Devrim . Tirkesin ic kismi var cep gibi dusun On yuzunde gordugun uclu kolon fiseklik gibi dusunebilirsin

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #34 : 03 Ağustos 2014, 17:39:15 »
Antreman yeri olarak Maltepe stadında pazar günleri ok çalışmaları oluyordu diye biliyorum, hala devam ediyorlardır belki.

ustam zaten 50 libre bi yayla atış yapmışlığım vardı ve bu 1 sene önceydi  şimdi birazcık para biriktirip ok ve yay almam lazım bide antreman yapcak alanıda bulursam tamam zaten artık yeni hayallere uzandım okla avlanmak çok zevkli olur herhalde  ;D
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

K.Mahir

• *
  • 23
  • Meslek: Deri Mühendisi
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #35 : 29 Ekim 2014, 15:34:09 »
Mehmet Turan' a mı yaptınız bunu?

Elinize sağlık çok güzel olmuş, diğer iletilerinize yazamamış olabilirim ama çalışmalarınız hepsi çok güzel.
Saygılarımla