Selâm ün aleykum arkadaslar
Adim Muhammed çoğu ustanın köyünde bu isi yaptigini fark ettim. Bu benim ilk konum bunu pota çeliği için yapilan bir ocak dan esinlenerek tasarladim çizimleri en yakin zamanda paylasacagim.
Simdilik sadece anlatacagim inşallah bir ustama faydam olur da su mükemmel zanaatini konuşturur ken bana da bi hayir dua eder...
Ben köyde yasamadim ama köyde yasayan bir aileye bundan 2 sene önce biyogaz kurmustum basit bir usulde yapmıştim
En basit şekilde ihtiyacimiz bir çukur ve hayvan dışkı sı ve dışkı miktarinin 3 te biri kadar su. Bu çukurda bu ikisi karistirilip agzi muhurlenir. Kapagin ortasına tüp borusu sağlamca yerleştirilir . borunun diğer ucuna bir demir boru takilir.
İsi tuglalarindan geniş ocak yapilir. Yalniz öncelikle ocagi yaptigimiz yerin 1 metre gerisinden biyogaz üretimi yaptigimiz çukurdan çektiğimiz hortumu yerin aletinden tam ocagin alt kismina getirirsek daha iyi olacagi düşüncesindeyim.
Ocak tasarimini ustalariniza birakiyorum çünkü onun erbabi onlar pota çeliği için uygun bir ocak yapilacagi dusuncesindetim