Bıçak Sanatı - Forum

gümrükte el konan çakılar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: gümrükte el konan çakılar
« Yanıtla #20 : 12 Haziran 2014, 12:43:24 »
Ankara da 2 yıl önce Gençlik parkında ramazanda kurulan standlarda bir büyük bavul dolusu bıçağın satılmakta olduğunu gördüğümde aklım yerinden çıkıyordu:))Ramazanın 30. günüydü ve bavulun içinde 2 cm kalınlıkta yer kaplayacak kadar bıçak kalmıştı. O kalanlar arasından 3 tl ye 5 adet orjinal Fransız ve Alman çakı aldım kolleksiyonluk ve kendime hala küfrederim Ramazanın 30. cu  günü değil de 10. cu gününde filan bu bavulla tanışamadığım için...Sorduğumda gümrükte el konulan çakılar demişti satıcı...Victorinox filan diyor ya arkadaşlar hepsinden ayrıca vardı  onlar 5 tl idi ve pahalı ve orjinaldi:)) Beğenmediğim için almamıştım:) Bunlar da dış hatlarda el konulanlardan ise kolleksiyonluk düşünen arkadaşlar hiç beklemesinler...
YUCELMORE

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 12 Haziran 2014, 12:47:06 »
adres net adres lazım  ::) orda biçok işmerkezi var ve benim zamanım malesef cok kısıtlı

deniga

• 18
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Karamürsel
« Yanıtla #22 : 12 Haziran 2014, 13:37:28 »
Net adres veriyorum.
Avcılar metrobüs  durağında inin(üniversite kampüsü)trafiğe kapalı caddededen aşağıya doğru yürüyün, sağınızdaki burger kingi geçin biraz daha yürüyün ÇAĞATAY iş hanındadır. Hanın giriş kapısının sağında döviz bürosu var.
Not.Bu çakılar dükkanın önündedir. tanesi 5-10 gibi. Dükkanın içinde hakiki viktorinax var fiyat pazarlığa tabi.
Bilginiz olsun
Selamlar
Türk insanı para gibidir. Işık tut. ATATÜRK yoksa sahtedir.

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 12 Haziran 2014, 13:48:38 »
orjinal victorinox satan bir dükkanın önünde duruyosalar içinden orjinal bir parça bulma olasılı çok düşük diye düşünüyorum ama insanın aklı kalmıyoda değil hani :)

deniga

• 18
« Yanıtla #24 : 12 Haziran 2014, 14:04:25 »
Dükkan aynı dükkan hem içerde var hem dışarıda, benim fazla bilgim yok. Ustalar her halde doğru seçim yaparlar.
Selamlar
Dükkan GÜMRÜK MALLARI satışı
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2014, 14:11:38 Gönderen: deniga »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #25 : 12 Haziran 2014, 14:35:21 »
ok tesekkur ederiz en kısa zamanda bi gidip bakıcam

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #26 : 12 Haziran 2014, 21:56:18 »
Mümkün olursa bir kaçtanede benim için alırmısınız?
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

vergilius

• *
  • 14
  • Meslek: KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ
  • Yer: İstanbul/KARAGÜMRÜK
« Yanıtla #27 : 09 Temmuz 2014, 08:52:11 »
Arkadaşlar hiç buraya gidipte ürün alan oldu mu acaba memnun musunuz ?

sven gustavsson

• *
  • 3
  • Meslek: tasarım
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #28 : 14 Temmuz 2014, 18:26:30 »
Atatürk Hava Limanı '' Dış Hatlar'' kapı girişinde çakınız bavulunuzda olsa bile el konuluyor(kanunsuz bir biçimde),uçuş güvenliği açısından bagajda çakı,bıçak ve kesici alet taşımak uluslar arası ve Türkiye kanunlarına göre yasal bir durumdur.İşin komik tarafı içeri girdiğinizde dergi,kitap,gazete,kitap satan dükkanda ''victorinox'' standı olması.İçeride satın alıp bagajınıza koyarsanız sorun yok,işte ülkemizdeki güvenlik anlayışı!

dolch

• **
  • 159
  • Meslek: nakliye
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #29 : 14 Temmuz 2014, 19:45:39 »
Gitmedigim ulke kalmadi el koyma olayi bitek turkiyede yasadim gecenlerde gazipasa havaalaninda el koymak isdedi guvenlikci bagaj valizinde olmasina ragmen sarili bir sekilde polis geldi inceledi guzel bicaklar dedi ve birakti belki baska bir polis el koyacakci isin ilginc yani ucuz olmasi guzel ama insanlarin malina el konulupta carsida pazarda insanlarin eline gecipsatilmasi tuaf demekki gumruklerdede bir ufakta olsa rant donuyo

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #30 : 15 Temmuz 2014, 01:00:33 »
Takiptayiz orjinal varsa bizde almak isteriz
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #31 : 15 Temmuz 2014, 09:53:19 »
Haziran ayında İstanbuldaydım. Bahsi geçen yere gittim. Ancak kaliteli  ve orjinal bıçaklar yok.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

deniga

• 18
« Yanıtla #32 : 16 Temmuz 2014, 21:37:21 »
Haziran ayında İstanbuldaydım. Bahsi geçen yere gittim. Ancak kaliteli  ve orjinal bıçaklar yok.

Haklısınız 5 tl.den üç-dört tane aldım. Eşe dosta verdim. Geçen gün tahtakalede aynı çakıları 7 tl.den satılıyor gördüm. Pazarlık etsem kesinlikle 5 tl.den alırdım. Hemde kullanılmamış.
Saygılar

vergilius

• *
  • 14
  • Meslek: KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİSİ
  • Yer: İstanbul/KARAGÜMRÜK
« Yanıtla #33 : 18 Temmuz 2014, 09:13:02 »
deniga üstad tahtakalenın tam olarak neresınde bu bıçaklar hanı meydandan gelıyorsun soldan unının kapısının onunden mesela yurumeye devam edıyorsun alt gecıt otoparkın dıger cıkısına dogru oralardamı acaba :)

deniga

• 18
« Yanıtla #34 : 19 Temmuz 2014, 23:37:59 »
Şu anda tam olarak hatırlayamıyorum. Tam tarif edemiyeceğim. Yakında tekrar gideceğim, o zaman teferruatlı adres yazarım.
Bu arada iki gün evvel Zeytinburnu metrobüs köprüsünün üstünde bir seyyar satıcı aynı çakıları 5 tl.den satıyordu. Gençler çok rağbet ediyordu. Özellikle kelebek denen aletlere yöneliyorlar. Bu durumun hoşuma gittiğini söyleyemem doğrusu.
Selamlar

Not: Resim yükleyemiyorum. Her halde mod.lar forum şişmesin diye düşünüyorlar.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #35 : 14 Ağustos 2014, 16:35:20 »
Üstad adres alabilirmiyiz.
Ünye