Bıçak Sanatı - Forum

İlkel Görünümlü Bıçak

İlkel Görünümlü Bıçak
« : 09 Haziran 2014, 13:06:06 »
Aklımda böyle bir iş yapmak yoktu. Emin sayesinde denemiş oldum. Emin, benzer bir bıçak fotoğrafı gösterdi, nasıl yapıldığı ile ilgili biraz yorum yaptık. Basit bir sac parçasında denedikten sonra bu bıçağı yaptım. Malzeme civa çeliği, yakınlarda dövdüğüm bir Katana nın uç kısmından bu kadar bir parça kazaya kurban gidip kopmuştu. Parçayı atmayıp saklamıştım, demek ki o parçanın içinde bu iş varmış ;).
Yüzey nitrik asitle dağlanıp ardından basitçe 1500 kum zımparayla geçildi. Yüzey oyukları bant zımparanın ufak tekerlerinde yapıldı. Ağız eğeyle açıldı. Yüzey desenleri eğe ile de yapılabiliyor, denedim oradan biliyorum. Sap ahşabı ceviz.
Toplam boy :245 mm
Namlu         : 130 mm
Genişlik       : 30 mm

Ynt: İlkel Görünümlü Bıçak
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2014, 13:06:57 »

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2014, 13:12:32 »
Sefa Ustam Eline sağlık çok güzel olmuş .
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2014, 13:15:35 »
Sefa Ustam niye zahmet ettin, mahçup oldum şimdi.  :D  >:D  :D
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 09 Haziran 2014, 13:17:24 »
Sefa usta elinize sağlık harika olmuş,benzer bıçağı görmüştüm dövülerek yapıldığını düşünmüştüm hep. Namlu çok güzel; denizdeki ışık yansımaları gibi çok beğendim :2up
Bu tip namludan şiir gibi işler çıkartırsınız eminim, devam serileri olur umarım.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2014, 13:20:49 »
Eline sağlık ustam.Namlu,kabza,kılıf hepsi bir bütün içinde çok uyumlu olmuşlar.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2014, 13:22:57 »
harika olmuş hocam ellerine saglık. görünce birden içimde biçak yapma istegi kabardı
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

haskurt

• 112
  • Zekeriya SÜMER-1978
  • Meslek: dipmen
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2014, 13:27:34 »
harika olmuş sefa usta ellerine sağlık eski çağlardan günümüze ışınlanmış gibi duruyor maaşallah :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 09 Haziran 2014, 13:42:53 »
hocam benim gösterdiğim örneklerden kat kat daha güzel olmuş. himmetin var olsun. ilk başta zahmet verdiğimi düşünmüştüm ama çıkan sonucu görünce, iyi ki de sormuşum dedim :)

sen başkasın vallaha  :2up :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2014, 13:49:07 »
Ben bu tür bıçağı daha öncede görmüştüm nediye yaparlar böyle bişey demiştim :) Tamamiyle zevk ve tercih meselesi. Sonuçta sahibini mutlu ediyorsa bundan güzeli yok.
İşçilik açısından desenler çok güzel verilmiş. Ben böyle biri şeye cesaret edip kalkışmazdım bile. Kabza çok güzel olmuş ama keşke kemik olsaymış bu bıçağa daha çok yakışırmış. Ellerine kollarına sağlık Hocam. Bu bıçak Emin'e yapıldı galiba. Eğer öyle ise Emin güzel günlerde kullan kardeşim.   

« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2014, 14:00:37 »
Arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, sağolun.
Sefa usta elinize sağlık harika olmuş,benzer bıçağı görmüştüm dövülerek yapıldığını düşünmüştüm hep. Namlu çok güzel; denizdeki ışık yansımaları gibi çok beğendim :2up
Bu tip namludan şiir gibi işler çıkartırsınız eminim, devam serileri olur umarım.
Bıçağın görüntüsü benim de hoşuma gitti doğrusu, arada bir benzer işler yaparım sanıyorum.
Ben bu tür bıçağı daha öncede görmüştüm nediye yaparlar böyle bişey demiştim :) Tamamiyle zevk ve tercih meselesi. Sonuçta sahibini mutlu ediyorsa bundan güzeli yok.
İşçilik açısından desenler çok güzel verilmiş. Ben böyle biri şeye cesaret edip kalkışmazdım bile. Kabza çok güzel olmuş ama keşke kemik olsaymış bu bıçağa daha çok yakışırmış. Ellerine kollarına sağlık Hocam. Bu bıçak Emin'e yapıldı galiba. Eğer öyle ise Emin güzel günlerde kullan kardeşim.   
Salim, bıçağı ne yazık ki Emin' e yapmadım  :( doğrusunu istersen kemik değil ama geyik boynuzu kullanıp kullanmama konusunda ikilem yaşadım ama en son ahşap bir tık daha öne çıktı  ;)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2014, 14:12:29 »
Eline sağlık hocam, değişik ve güzel bir bıçak olmuş.
"Knapped Steel Knife" falan diyorlar bu tarza, aslında yongalanmış taş görünümlü bıçak yapmanın bir neticesi.
Her gördüğümde ilgimi çeken bir uygulama ve siz çok güzel bir şekilde sonuca erdirmişsiniz  ;)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #12 : 09 Haziran 2014, 14:17:12 »
Sanat eseri desek daha yerinde olurmuş,sefa hocam ellerine sağlık, çok güzel düşünülmüş,ve  yapılmış.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #13 : 09 Haziran 2014, 14:42:47 »
Hocam elinize saglik ,bende daha önce nette benzer fotolar görmüştüm anlamamistim yapim isini ,heralde döverek yapmislardir demistim .Benim cok hosuma gitti .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #14 : 09 Haziran 2014, 14:56:37 »
Elinize sağlık üstadım.

Bu izler eğe ile nasıl yapılır merak ettim.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #15 : 09 Haziran 2014, 16:16:31 »
Sefa hocam bizde her yaptığınıza sulanıyor veya bir arkadaşımız adına sahiplenmeye kalkıyoruz :) Siz bize bakmayın biz sadece sizi ve yaptığınız işleri sevdiğimiz için bazen böyle şeyler yazıyoruz. Bizim için en güzeli Sizin bu forumda olmanız ve bizler ile tecrübelerinizi paylaşmanız. 

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #16 : 09 Haziran 2014, 16:23:32 »
Sefa hocam bizde her yaptığınıza sulanıyor veya bir arkadaşımız adına sahiplenmeye kalkıyoruz :) Siz bize bakmayın biz sadece sizi ve yaptığınız işleri sevdiğimiz için bazen böyle şeyler yazıyoruz. Bizim için en güzeli Sizin bu forumda olmanız ve bizler ile tecrübelerinizi paylaşmanız.
Hediye denilince aklıma benimde Sefa ustanın mutfak bıçağına sulanmam gelmişti. :D 
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1924.msg40068#msg40068
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #17 : 09 Haziran 2014, 17:21:26 »
Eline fikrine sağlık Sefa abi  :2up :2up

Çok değişik bir o kadar da güzel bir iş olmuş,herşeyiyle bir birine uyumu benim bakış açımdan kusursuz..

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #18 : 09 Haziran 2014, 17:58:29 »
En beğendiğim çalışmalardan biri, bunun yurt dışı versiyonunda sap kısmına alt taraftan yarım giydirilmiş ahşap, kemik vb. materyal kullanmış oldukları bir modeli çok tutuyorum. Elinize sağlık...
YUCELMORE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #19 : 09 Haziran 2014, 19:14:54 »
Harika olmuş Hocam peynir keserkende bıçağa yapışmaz  :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar