Bıçak Sanatı - Forum

Ailenin yeni üyeleri

simyaci

• *
  • 24
  • Meslek: Talebe
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ailenin yeni üyeleri
« Yanıtla #20 : 18 Kasım 2010, 17:28:14 »
abi sonuç olarak karambit bir bıçak ve silah kavgasında bıçak bir işe yaramaz...

(askeri olarak düşünürsek)
Mutluluk Paylaştıkca Güzeldir..

« Yanıtla #21 : 18 Kasım 2010, 18:07:01 »
Sn.Simyacı, olayı kişisel savunmadan askeri alana çekersek 20 santimden küçük namlusu olan, PDW sınıfı altı kalibre ve mühimmata sahip bütün ateşli silahları da kullanmanın bir anlamı yok. Üstelik silahlardan kim bahsetti ki?  ???
Konuları karıştırmayalım lütfen. :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 18 Kasım 2010, 18:49:26 »
Ben bıçakları hep belli meslek ve sanatlara yönelik yapan biri olarak birer üretim aracı olarak görmeye alıştım. Bu bıçak kavgası filan düşüncesi bile tüylerimi ürpertiyor....

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #23 : 18 Kasım 2010, 19:17:12 »
abi sonuç olarak karambit bir bıçak ve silah kavgasında bıçak bir işe yaramaz...

(askeri olarak düşünürsek)
Açık sözlü olmak gerekirse, bu forumda konuşulan ve paylaşılan konular, bıçak-kılıç üretimi ve bu üretime yönelik teknik paylaşımlardır. Forumun kuruluş amacı da budur. Döğüş/savunma/saldırı teknikleri ya da bıçakların-kılıçların bu amaca yönelik kullanımları veya kıyaslanmaları genel olarak bu forumun amaçları içerisine girmez. Üstelik bunları konuşur tartışır hale gelmemiz bu forumu ileriye değil geriye ve sıradanlığa götürür. Kişisel olarak bu tür konuşmalardan rahatsız oluyorum, zaman içerisinde sadece benim rahatsız olmamla kalmayacak süreçler yaşayabilme olasılığımızın da akıldan çıkarılmaması gerektiğini de ayrıca hatırlatmak istiyorum. Lütfen bu yazıyı bir "uyarı " gibi algılamayalım, kimseyi uyarmak haddim değil. Ama forum hepimizin ve biz ne denli özen gösterirsek kalitenin geriye dönüşü de o oranda olacaktır. Saygılarımla

« Yanıtla #24 : 18 Kasım 2010, 21:16:11 »
Sefa hocam, biliyorsunuz Gezenbilir'deki yazışmamızı, orada dahi detaya dahi girmek istememiştim ama herkesin özel amacı dediğiniz gibi bu konuda detaylı şekilde forumda belirtilmemeli. Bu nedenle baştan beri, hatta kendi forumumuzda dahi bunun bir tarım aleti olduğu konusunda fikir beyan etmiştim :)
Üretici olan siz sanatkar üyelerin tepkisini almak dahi istemezdim ama Kali, Silat aldı başını yürüdü, konuyu başlattığım için kusuruma bakmayın.
Saygılar,
TT
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2010, 21:18:35 Gönderen: turan tactical »

« Yanıtla #25 : 18 Kasım 2010, 23:38:54 »
Kusura bakacak bir durum yok canım, bıçaklarla ilgili açıklamalar, ne olduğu, orijini, kesme yeteneği, ne amaçla kullanıldığı vs vs vs özelliklerini paylaşmanın hiç bir sakıncası olduğunu söylemedim zaten. Tersine bunları paylaşmamızın doğru olduğunu sanıyorum. Benim karşı çıktığım durum, silahların öldürme yeteneklerinin ayrıntılılı inceleme eksenine doğru kayma eğilimiydi. Ya da daha doğrusu Simyacı arkadaşımızın işin bu kısmını kaşıma eğilimiydi, böyle durumlarda herkesin söyleyeceği deneyimleri, bilgileri... vardır ve konuya o tarafından devam ettiğimizde, zaten yasal olarak düzenlemesi hala yapılmamış ( dolayısıyla hala yürürlükte olan yasa geçerlidir) bir konuda üretim yapmakta ve deneyimleri kendi arasında paylaşmakta olan bir topluluk olarak sıkıntı yaşayabilme olasılığımıza dikkat çekmek istedim. Yoksa kişisel olarak ne sana ne de bir başkasına tepki gösterme amacım yoktu, böyle bir algı varsa özür dilerim.

« Yanıtla #26 : 18 Kasım 2010, 23:57:13 »
Estağfurullah hocam, olur mu öyle şey :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #27 : 19 Kasım 2010, 13:43:52 »
genel yoğun istek üzerine aşağıda kestirdiğim 3 tarım aleti modeli gösteriyorum :D

sayın TT, hangisini isterseniz size pazartesi kargo ile yollayacağım, yeter ki "tarımaletiseverler" mahzun olmasın :D :D

Sefa hocamın uyarısı da gayet yerinde ve gerekli bir uyarıydı. ama karambit gibi bir modelin ne amaçla kullanıldığını açıklamak için de bir miktar paylaşım gerekiyordu. çünkü uzaktan bakıldığında gerçekten manasız bir formu var gibi. burada kısaca açıklandı, zihinlerde mana kazandı ve bitti. böyle de güzel oldu bence :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

simyaci

• *
  • 24
« Yanıtla #28 : 19 Kasım 2010, 17:25:58 »
benim bıçak  kavgası falan derken emin abinin olayı üzerine yazdım  >:( ki bundan sonra demir çubuk derim abi bide bıçak veya kılıç ilk savaş aletlerindendir niye bu kadar büyük tepki oldu onu anlamadım ki bu sitede kaç kişi üzerinde çakı taşıyordur yani oyuncak niyetine taşıdıklarını zannetmiyorum ben o niyetle taşımıyorum  hele ki istanbul gibi bir şehirde.... tabi herşeyde de hemen çıkarmıyoruz erzurumda kalırken arbede yaşanmıştı ki biz dayak yiyen taraf olduk hani oyle büyük ölçüde deilde ama ben kendimden başka biliyorum ki iki arkadaşımda daha vardı çakı kimse elini cebine atmadı.. Yanında herkes silah taşır ama o silahı taşımanın bir edebi vardır..

her bıçağın bir  üretim amacı vardır kimisi tarım için kimisi av için kimisi kampçılık için kimisi şehir hayatında kolaylık sağlasın diye kimiside savaş için yapılır siz ne kadar kabul etmeseniz bile...İsterseniz beni siteden atabilirsiniz istediğinizi yapabilirsiniz

Not: Taksimde bir sat komandosunun bir tinerci tarafından öldürüldüğünü unutmayın emin abicim..

« Yanıtla #29 : 19 Kasım 2010, 17:55:12 »
Forumdan atmayı falan nereden çıkardınız. Bizim forum olarak böyle bir yaklaşımımız yok. Durumu kişiselleştirmeyin lütfen, benim neyi kastettiğim, ya da kaygım sanıyorum anlaşılıyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #30 : 19 Kasım 2010, 18:14:24 »
Sefa Ustamız çok doğru ve hassas bir noktaya değinmiş. Bu konu forumun geleceği açısından çok önemli, bir silahın tipolojisi, yapımı ve kullanışı açısından hasar verme konusu işlenebilir, ya da savaş sanatlarındaki yeri tartışılabilir vs. ama bu konunun olabildiğince objektif ve bilimsel işlenmesi gerekli. Yoksa bu forumun asıl amacı olan sanatsal ve teknik paylaşım görevinin dışına çıkıp, internette fazlasıyla mevcut "hattori hanzo" sığlığında laf kalabalığına çekilmeye başlar. Bu hiç istemediğimiz birşey. Bir üretici olarak benim bu forumda yaptıklarımı ve tecrübemi paylaşmak dışında bir gayem yok. Bunun dışında meraklılarımız ve hobi sanatçılarımız, kolleksiyonerlerimiz ve diğer sanatlardan üyelerimiz burada bilgi paylaşımı ve hoş sohbet amacıyla burada bulunuyorlar, bu yüzden lütfen bu forumu barışçı ve üretime dönük bir ortam olarak algılamaya çalışınız, bu konuda yasal düzenleme baskısına rağmen işletilmeye çalışılan bir forumda olduğunuzdan forumun sakinlerinin üstünde büyük bir yükümlülük var. Bu zorlukların bilincinde olarak davranılmasını istemek hepimizin görevi olmalı....

Not:
Bu arada her tür siviri uçlu veya kesici nesne tehlikelidir. Basit bir kahvaltı bıçağı veya bir tükenmez kalem bile saldırıya uğrayan kişi boş bulunduysa ya da savunmasızsa rahatlıkla bir cinayet aleti olabilir. Dünyadaki tüm bıçak yaralanmalarının çok büyük bir oranı ekmek bıçaklarıyla yapılan saldırılardan kaynaklanmaktadır. Bu basit istatistik bile bir bıçağın tipinin veya yapısının, iyi işlenmiş olup olmamasının vs. hiç bir önemi olmadığını göstermektedir eğer amacınız bir insanın hayatına kastetmek ise. Halbu ki iyi işlenmiş bir bıçak bile basit bir karton kutuda zorlanabilir. İnsan cildi ve hayati organları çok hassastır ve yumuşaktır, bu yüzden bu konunun bıçaklar ve bıçak üretimini ilgilendirmemesi lazım, tinerci veya herhangi biri eğer amacı kötüyse herhangi birini, eğitimi, donanımı ne kadar iyi olursa olsun, boş zamanında yakaladığında çok basit bir mutfak bıçağı ile bile çok rahat yaralayabilir veya daha kötüsü...
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2010, 18:26:01 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #31 : 19 Kasım 2010, 18:27:03 »
Haklısınız Emre hocam.
Bu arada minik kardeşim yanaştı, kim bu abi Hido'mu dedi, bilginize sunarım :D
Emin bey, inanın çok müteşekkir olurum. Eğer bir masrafımız, ettiğimiz bir zahmet var ise özel mesajla bildiriniz lütfen.
Saygılar,
TT

simyaci

• *
  • 24
« Yanıtla #32 : 19 Kasım 2010, 18:57:44 »
zati konu çok uzadı.. herkesin kötü bir niyetimin olmadığını anladığını var sayıyorum.. verdiğim rahatsızlıktan dolayıda çok özür dilerim...

selametle