Eskiciler...
Geçen sene Samanpazarını can sıkıntısı içinde dolaşırken, bu mengene ve bunun gibi onlarcası orada yatıyordu...Çin malı akranlarına kıyasla çok iyi olan çeliği, fiyatı ve sağlamlığı tartışmasız tercih edilme sebebi olabilirdi ancak ben almadım...
İhtiyacım var mı? idi? yoktu. Uğraşıp tamir edilebilir mi? Evet ancak zaman ve biraz daha para ister...Türk muadili var mı? Evet hem de sağlam cinsinden hemen hemen aynı paralara...
Almanya daki akrabalarım bunu bana getirebilirler mi arabada? Getirilen Milkalar arasında hayır...Bana Milka lazım mı? :)Mengene lazım olabilir ama Milkalar ezilir.
Arkadaşımızın mengenesini ben satın almadım. O beğendi aldı, işini göreceğini düşündü aldı.Gördüğünü de beyan ediyor... İş bitti, güle güle kullansın, tamir edebileceğini düşünmüş ki biz kendi yaptığımız işlerden ayrıca hoşlanır, birbirimizi bu konuda destekleriz.
Ben hastane yöneticisiyim ve "standartların gücüne inanır, uygularım" bunun sonucunda çalıştığım hastane Almanlar tarafından değil, Amerikalılar tarafından akredite edildi, hepsinin standardı farklıdır.
Mevcut koşullar altında arkadaşımızın standardı buraya kadar elvermiş, bana yetiyor diyor. Ne diyor? Benim işimi fazlasıyla görür.Amaca ulaşmış mı? Evet. Milka yemek istemiyor, kendi tamir ettiği veya ettirdiği mengene ile çalışmak istiyor ve mutlu oluyor...Ürünü satma amacı yok.Dolayısıyla kalite standartlarına ihtiyaç duymuyor şu aşamada, belki de bu konuda hayatı boyunca da duymayacak...Olaya bir de bu açıdan bakıp değerlendirmek lazım.
Not: 15tl lik çin malı mengene benim işimi görüyor ve ayrıca sağ-sol hareket etmiyor, bu konuda epoksinin gücüne ayrıca inananlardanım:)) ve bu beni mutlu ediyor...
STANDARTLARI KENDİNİZ OLUŞTURDUĞUNUZ SÜRECE MUTLU OLURSUNUZ, BU BİR HOBİ.