Bıçak Sanatı - Forum

yeni mengenem

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: yeni mengenem
« Yanıtla #40 : 07 Haziran 2014, 16:21:19 »
 :2up :2up :2up
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 07 Haziran 2014, 16:29:59 »
Son mesajda "bu mengenede ben çalışmam" derken konudaki ilk mesajınızda "derhal değiştir" şeklinde emir kipleri kullanıyorsunuz bu ne perhiz bune lahana turşusu
Tevazu göstermesenizde daha önceden sorularınıza verilen cevaplar için teşekkür edebilirdiniz ama yüksekten bakıp elbette cevap verecekler tavrını öncelikle bırakmalısınız siz kendinizi olduğunuz yerde görün bana yeter.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #42 : 07 Haziran 2014, 19:31:50 »
Gerilimi düşürüp şöyle bir orta yol düşünüyorum !!! Beyefendi hakikaten şahsına münhasır bir zat ; yani düşündüğünü bodoslama söylüyor ,hatta dikine traşı seviyor "inadına perdah çekiyo yani  >:D .Tarzı çoğumuzu rahatsız ediyor eminim ,ama en azından elestiriye açık :) ben bayağı yüklendim :) ters bir söz etmedi sağolsun ,olumlu tarafından bakıyorum ,sayesinde degisik acilardan bakip elestirirken konuyu derinine konuşuyoruz .Beyefendinin tarzi hosuma gitmesede alışıyorum galiba  :D son iletisi gülümsetti beni .bence Ender beyin iletilerine abanalım,kıyasıya elestirelim ,orta nokta bulabiliriz bence ...
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #43 : 07 Haziran 2014, 19:41:07 »
Hadi öyle olsun ama Gökhan abinin konusunu alakasız bir mevzu baltalamış olduk bence hayata bakış açılarımızı genel muhabbet altında yeni konu açarak paylaşmalıydık.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mustafa

• 306
« Yanıtla #44 : 07 Haziran 2014, 19:56:59 »
Aynen katılıyorum :) onun için bir önceki iletimde konuyu dağıtmamak adına sustum aslında Gökhan kardesim insaallah kusurumuza bakmaz ,olumlu düşüncelerim değişmedi güle güle kullansın .

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #45 : 07 Haziran 2014, 20:03:38 »
Buradaki tartışmadan Ender bey hariç herkesin bu mengeneyi tamir edip kullanacağını öğrendik uzun uzun yazı yazıp klavyeyi eskittiğimize değdi mi derseniz bence hayır. :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #46 : 07 Haziran 2014, 20:05:30 »
Farkındaysanız aslında biz mengeneyi değil de , mengene üzerinden hayatı konuştuk . Tamam işte, doğrusu da buydu . İki nedenden dolayı doğrusu buydu : 1-)  Konu başlıklarına bakın , en son ne tartışılmış ?  O2 , D2 , krom , 1200 grid ....  Eeee  sonra ?  Yani demem o ki , tepki gösterdiniz , biraz gerildiniz ama bakın mengene derken hayat düsturunu konuştuk . Ne kadar farklı yaşadığımızı gördük. Ne güzel işte !!!  Aslında tam da  Hisarönü'nde  kahve içme vakti bence .   2-)  İlk gün sayfaya bodoslama girince bir arkadaşım bana ''lütfen önce kendinizi tanıtın '' demişti. Elbette haklıydı , en azından üsul icabı böyle olmalıydı . Fakat benden ne kadar zor bir şey istediğini farketmedi . Ya da bizatihi benim için çok zordu kendimi tanıtmak . Ne diyebilirdim ki... Ben kerameti kendinden menkul biriyim. Birşeyler yazıp , zamanla tanışırız diye cevap verdim. Tanışmanın en iyi , en ideal yolu bu: Tartışmak  . Üslubumdan dolayı bir arkadaş beni ---  mealen--- tevazudan yoksun biri olarak gördüğünü yazmış.  Tevazu ne demek ?   Kendini olduğundan aşağı göstermek tevazu değil , budalalıktır. Ben olduğum gibi gösteriyorum. Tevazudan bunu anlıyorum. Ben o mengene ile çalışmam derken , belki de anlattığım mengene değil bizatihi benim dir. Şimdi bunu son derece içten böyle söylersem , mengenenin sahibi kendini kötü  hissetmemeli ; zira böyle söyleyip bırakmadım , akıllıca sebeplendirdim. Nedenlerini yazdım. Hatta bunu savunan hocayı eleştirdim , çocuklar da bununla çalışmamalı diye . Bu bir anlayış , bir  tarz . Sen öylesin , ben böyleyim . Bu kadar basit !
Mengene konuşuyoruz Beyefendi, mengene... Konuştuğumuz şey hayatın düsturu filan değil. Mengeneyle ilgili, söylediklerinizden başka söyleyecekleriniz varsa dinleriz. Yoksa, mengene üzerinden sizin yaşam anlayışınızın ne olduğunu ben merak etmiyorum.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #47 : 07 Haziran 2014, 20:06:31 »
mesajları yeni gördüm, konunun uzayıp buralara geleceğini bilseydim mengenemi kendime saklardım :(  Bir mengeneye ihtiyacım vardı aldım. Gayette memnunum işimide görüyor.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #48 : 07 Haziran 2014, 20:54:33 »
isteyen mengene beş para etmez de diyebilir. İsteyen bedavaya almışsın çok güzel de diyebilir. Görüşlerin farklı olması normal. Her ne olursa olsun, alan ve kullanacak arkadaşa hayırlı olsun.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #49 : 08 Haziran 2014, 09:26:46 »
Eskiciler...
Geçen sene Samanpazarını can sıkıntısı içinde dolaşırken, bu mengene ve bunun gibi onlarcası orada yatıyordu...Çin malı akranlarına kıyasla çok iyi olan çeliği, fiyatı ve sağlamlığı tartışmasız tercih edilme sebebi olabilirdi ancak ben almadım...
İhtiyacım var mı? idi? yoktu. Uğraşıp tamir edilebilir mi? Evet ancak zaman ve biraz daha para ister...Türk muadili var mı? Evet hem de sağlam cinsinden hemen hemen aynı paralara...
Almanya daki akrabalarım bunu bana getirebilirler mi arabada? Getirilen Milkalar arasında hayır...Bana Milka lazım mı? :)Mengene lazım olabilir ama Milkalar ezilir.
Arkadaşımızın mengenesini ben satın almadım. O beğendi aldı, işini göreceğini düşündü aldı.Gördüğünü de beyan ediyor... İş bitti, güle güle kullansın, tamir edebileceğini düşünmüş ki biz kendi yaptığımız işlerden ayrıca hoşlanır, birbirimizi bu konuda destekleriz.
Ben hastane yöneticisiyim ve "standartların gücüne inanır, uygularım" bunun sonucunda çalıştığım hastane Almanlar tarafından değil, Amerikalılar tarafından akredite edildi, hepsinin standardı farklıdır.
Mevcut koşullar altında arkadaşımızın standardı buraya kadar elvermiş, bana yetiyor diyor. Ne diyor? Benim işimi fazlasıyla görür.Amaca ulaşmış mı? Evet. Milka yemek istemiyor, kendi tamir ettiği veya ettirdiği mengene ile çalışmak istiyor ve mutlu oluyor...Ürünü satma amacı yok.Dolayısıyla kalite standartlarına ihtiyaç duymuyor şu aşamada, belki de bu konuda hayatı boyunca da duymayacak...Olaya bir de bu açıdan bakıp değerlendirmek lazım.
Not: 15tl lik çin malı mengene benim işimi görüyor ve ayrıca sağ-sol hareket etmiyor, bu konuda epoksinin gücüne ayrıca inananlardanım:)) ve bu beni mutlu ediyor...
STANDARTLARI KENDİNİZ OLUŞTURDUĞUNUZ SÜRECE MUTLU OLURSUNUZ, BU BİR HOBİ.

YUCELMORE

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #50 : 08 Haziran 2014, 11:35:08 »
Aslında ilk baktığımda ben de Mehmet pptroko gibi az daha para konup orta halli bir kanca mengene alınabilir diye düşünmüştüm. Sonra yazılanlardan anladığım bu biraz daha ağır bir alet. Bu konu altındaki fuzuli tartışma mesajlarını bir kenara bırakırsak kendi hesabıma iki şey öğrendim :

- Hareketli mil kısmı yuvarlak olan mengeneler daha hassas, sağlam oluyormuş
- Mengene çenesi tamir edilebilen birşey

sağolunuz.
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 12:06:16 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #51 : 08 Haziran 2014, 12:17:49 »
Kanca'nın 180mm ağızlı bir mengenesinin ağırlığına baktım, 26kg. Fiyatına baktım. 435 lira.

« Son Düzenleme: 08 Haziran 2014, 12:20:25 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #52 : 08 Haziran 2014, 12:35:01 »
mengeneye mutlaka bir iki takim cene yapmadan kullanmamali cok yazik olur bir takim 1045 gibi bir celik ikincisi aluminyum veya bakir cene olabilir bir ucuncu herhangi bir imalat celigi uzerine deri yapistirarak kullanilirsa bir cogunda olmayan bir lükse sahip olursun  ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

gokhand

• 1137
« Yanıtla #53 : 09 Haziran 2014, 13:16:35 »
Almanların arasında yani Almanyada yaşıyorum !

ebay almanya da  http://r.ebay.com/hFbYLe  aynısını buldum. Satıcı 100 euro istiyor.

bu arada mustafa abi, alttaki kuyruklu mengenelerden birsuru var keske alma imkanımız olsa. ama kargosu dünya para tutar heralde :(

mustafa

• 306
« Yanıtla #54 : 09 Haziran 2014, 14:19:02 »
Haklısın Gökhan burada zebil bunlar ama kargo masrafı maliyeti çok arttırır .

mustafa

• 306
« Yanıtla #55 : 09 Haziran 2014, 14:36:03 »
Bunlarda benimkiler mavi olan elime yeni geçti ,bilabedel :)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #56 : 09 Haziran 2014, 16:10:57 »
abi seninkilerde hüngür hüngür ağlıyormuş :)   :))  şaka bi yana üzerinde "made in germany" yazan herşeye hastayım :)  Eski genel müdürüm Mr. Sorgenfrey hariç . gerçi onun üzerinde yazmıyordu :))

mustafa

• 306
« Yanıtla #57 : 09 Haziran 2014, 16:51:42 »
Benimkiler ölmüşde ağlayanı yok :) o derece :)

gokhand

• 1137
« Yanıtla #58 : 24 Haziran 2014, 10:57:24 »

hurdacıda bunu buldum KANCA marka. gayet saglam. SAtıcı 200 istiyoor . ben 150 teklif etmeyi dusunuyorum. Goruslerinizi almak istedim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #59 : 24 Haziran 2014, 13:06:37 »

Gökhan bey kardeşim, yanlız bu fotodaki mengenede eksik parça var !!! Mengenenin önüne doğru tezgaha sabitlemek için 3 delikli tezgaha yatay bir parçası eksik aman dikkat !!!