Tamam, sırayla kısa kısa cevap vereyim :
1-) Hiç bir batı kafası,ağzı kırık bir mengeneyi tamir et , kullan demez , diyemez . Oluşacak iş kazalarını sigorta ödemez. Avrupa birliği normları böyle . Onlar teknik açıdan bakar konuya.
2-)Asla M1A2 al demem , bir üst sınıfa geçmeniz yanlış olur ; çünkü mengeneniz sağlam. Yarın 2 üst sınıf çıkar .Nolcak sonra ? Siz aynı üründe kalıp kullanmalısınız , ta ki teknik bir zorunluluk oluşuncaya kadar . Sonra onu emekli edip , kahve sehpası yapabilirsiniz. ben atmaya kıyamama şahsen.
3-)İnsan her ,istediğine kavuşamıyor , doğru bu. Size Aliağa gözlemlerimi analatacağım. Mengenelerin kilosunu 3 liradan satıyorlar. Ve en iyi malların gemilerden çıktığına dair çok ikna edici bilgiler aldım. Paylaşacağım.
4-)Tüm çocukluğum ve gençliğim atelyede geçti.Bunu söylemek zorunda kalmak bana zıdırap verdi.Bir referansa ihtiyacım varmış gibi oldu. Bakınız , bu mengenenin çenesini fotoğraftaki gibi tamir edip kullanmak , KAMYON LASTİĞİNE KAPLAMA yapmakla aynı şeydir. Hiç farketmez. Bin tane kamyon gidiyor bir şey olmuyor. Sonra bir gün oluyor. Yokluk halidir bu .Özellikle acemi gençlerin , bilhassa onların bu tip revize edilmiş aletleri kulllanması daha da sakıncalı. Ama sonuçta onu kişisel nedenlerle kullanmak istemek başka bir şey , o resme bakıp '' bu mengeneyi herkes kullanabilir'' deyip , buna ruhsat vermek başka bir şey. Siz kullanın ama prensip olarak ruhsat vermeyin
5-) Sizin gördüğünüz 60 euroya satılık o mengene ,süs objesi olmak üzere satılır. Orada bu ürünlere çok talep var. Kimse kullanmayı düşünmez . Almanya'da merdiven basamaklarının standartına uymazsanız , sigorta hastane masraflarını karşılamaz. Almanya konusuna girmeyin isterseniz , ben bu adamları dağlarda yürütüyorum . Kurallar çok çok farklı , bu konuda örnek falan vermeseniz iyi olur , çünkü bu standartlar benim işim.
Son söz : Kalbinizden geçenler kişiseldir . Bu tür objelerle olan bağlar , sizin duygu yoğunluğunuzdur. Bu sizi daha da fazla insan yapar. Bu başka bir şey , teknik olarak konuya bakmak başka bir şey .