Bıçak Sanatı - Forum

yeni mengenem

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: yeni mengenem
« Yanıtla #20 : 06 Haziran 2014, 22:44:30 »
Örnek gösterdiğiniz Alman forumlarında 30 euroya alınmış sıkma gücünden hiçbir şey kaybetmemiş bu mengenenin resimlerini koysaydınız size gülmek yerine buradaki ustalarımızın dediği gibi tamir edip kullanın derlerdi şüpheniz olmasın. Bence müzelik olan mengene değil hobi kullanımına uygun olan bu ürüne kötü diyen düşünce tarzı.
Sizin deyiminizle mengene ağlamıyor, gülüyor çünkü yeni sahibinin onu gerektiği gibi kullanacağını biliyor.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2014, 22:55:27 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 06 Haziran 2014, 22:47:25 »
Ender Bey, sizin perspektif bir hayli farklı. Anlamanız için şöyle söyleyeyim. Ben kendi mengeneme 2009'da ancak 45 lira verebilmiştim. Benim o zaman aldığım mengene sıfır km Willys ise bu mengene eski M1A1. Şimdi burada siz ise niye sıfır M1A2 almıyorsunuz ki deme noktasındasınız. Bu durumda denilebilecek şey, inşallah ve kısmetse...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #22 : 06 Haziran 2014, 22:54:41 »
 Maalesef insan her zaman her istediğine kavuşamıyor. Almanlar kavuşuyorsa onu bilemem.

« Yanıtla #23 : 06 Haziran 2014, 23:24:49 »
Öncelikle söylemek isterim ki, teknik konularda deneyim ve bilgi sahibi olmadan, kesin yargılar oluşturan sözcüklerden kurulu cümlelerden kaçınmak iyidir.
Mengenenin ne olduğunu çeşitlerini, işe yarayıp yaramadığını anlamaya yetecek kadar ( çok olmasa da) bilgi ve deneyimim var. Belirtmek isterim, bundan bir önceki söylediklerimin canlı tanığıyım, yani nostaljik duyguları değil kullanıcı deneyimini aktarıyorum. Sözünü ettiğimiz mengenenin aynıları, haftada beş gün ve günde en az sekiz saat olmak üzere 15-18 yaş aralığındaki gençlerin, her türlü acemilik ve hatalarıyla birlikte kullanımlarının etkisi altında. Aşağıdaki eklediğim videolarda görünen mengeneler söz ettiğim mengenelerdir ve yaşları söylediğim gbidir. Arkadaşımız, aldığı aldığı ağlayan mengeneye birer yeni çene takıp bir de boya atsa bu yorumların ne denli "göreceli" olduğunu o zaman daha iyi anlardık.

http://www.youtube.com/watch?v=x2_Vf9lyAKQ
http://vimeo.com/26295276
http://vimeo.com/26298569

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #24 : 06 Haziran 2014, 23:56:35 »

Ah ahhhh, Sefa ustam hastayım sizin şu sınıflardaki alet edavata  >:D  >:D  >:D

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #25 : 07 Haziran 2014, 00:12:39 »
          Sefa ustamın anlatım şekline de ben hasta oldum. Öğrencileriniz çok şanslı.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 07 Haziran 2014, 00:14:07 »
Fırsat buldukça ben de Ankara da Samanpazarı civarında eski nalburları vs.'leri dolaşırım bi denk gelemedim böylesine,
Ama şunu bilirim ki sanayi de de eski avrupa menşeli alet edevat her zaman el üstünde tutulur. Kullanan da der evladiyeliktir bunlar bu kalitede benzeri yoktur diye, misal rahmetli dedemden kalma demir testeresi bile hala kullanırken favorimdir  ;)
Sizde güle güle kullanın, basit bir çene eklentisi ile 50 sene götürür sizi  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #27 : 07 Haziran 2014, 00:22:28 »
Bedava bu iyi denk gelmiş yumruk kadar çin malı mengenelere 90 tl istiyorlar   :2up

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #28 : 07 Haziran 2014, 02:15:25 »
Bakarmısınız :)
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

mustafa

• 306
« Yanıtla #29 : 07 Haziran 2014, 02:21:57 »
Yukarda paylastigim fotoyu Alman ebayden aldim ,benzer ayarda bir mengene ,kondüsyonu çok daha kötü ve ilginc olan dıştaki çenenin tamir edilmis olması !!! Alman müzeye vermemis 60€ satıyor ,manidar :)

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #30 : 07 Haziran 2014, 06:44:46 »
Tamam, sırayla kısa kısa cevap vereyim :
1-) Hiç bir batı kafası,ağzı kırık bir mengeneyi tamir et , kullan demez , diyemez . Oluşacak iş kazalarını sigorta ödemez. Avrupa birliği normları böyle . Onlar teknik açıdan bakar konuya.
2-)Asla  M1A2 al demem , bir üst sınıfa geçmeniz yanlış olur ; çünkü mengeneniz sağlam. Yarın 2 üst sınıf çıkar .Nolcak sonra ? Siz aynı üründe kalıp kullanmalısınız , ta ki teknik bir zorunluluk oluşuncaya kadar . Sonra onu emekli edip , kahve sehpası yapabilirsiniz. ben atmaya kıyamama şahsen.
3-)İnsan her ,istediğine kavuşamıyor , doğru bu. Size Aliağa gözlemlerimi analatacağım. Mengenelerin kilosunu 3  liradan satıyorlar. Ve en iyi malların  gemilerden çıktığına dair çok ikna edici bilgiler aldım. Paylaşacağım.
4-)Tüm çocukluğum ve gençliğim atelyede geçti.Bunu söylemek zorunda kalmak bana zıdırap verdi.Bir referansa ihtiyacım varmış gibi oldu.  Bakınız , bu mengenenin  çenesini fotoğraftaki gibi tamir edip kullanmak  , KAMYON LASTİĞİNE KAPLAMA yapmakla aynı şeydir. Hiç farketmez. Bin tane kamyon gidiyor bir şey olmuyor. Sonra bir gün oluyor. Yokluk halidir bu .Özellikle acemi gençlerin , bilhassa onların bu tip revize edilmiş aletleri kulllanması daha da sakıncalı. Ama sonuçta onu kişisel  nedenlerle kullanmak istemek başka bir şey , o resme bakıp '' bu mengeneyi herkes  kullanabilir'' deyip , buna ruhsat vermek başka bir şey. Siz kullanın ama prensip olarak ruhsat vermeyin
5-) Sizin gördüğünüz 60 euroya satılık o mengene ,süs objesi olmak üzere satılır. Orada bu ürünlere çok talep var. Kimse kullanmayı düşünmez .  Almanya'da merdiven basamaklarının standartına uymazsanız , sigorta hastane masraflarını karşılamaz. Almanya konusuna girmeyin isterseniz , ben bu adamları dağlarda yürütüyorum . Kurallar çok çok farklı , bu konuda örnek falan vermeseniz iyi olur , çünkü bu standartlar benim işim.
Son söz : Kalbinizden geçenler  kişiseldir . Bu tür objelerle olan bağlar , sizin duygu yoğunluğunuzdur. Bu sizi daha da fazla insan yapar. Bu başka bir şey , teknik olarak konuya bakmak başka bir şey .

Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

mustafa

• 306
« Yanıtla #31 : 07 Haziran 2014, 09:09:07 »
Ender bey son yirmi yıldır ,o dağlarda yürüttüğünüz Almanların arasında yani Almanyada yaşıyorum !!! Müsaadenizle gireyim yani bu konuya .Her şeyi anladımda bir resme bakıp ne amacla alındığını nasıl anladınız ,onu anlamadım .Hic bir almanın evindede süs mengene görmedim ,belki bana denk gelmemistir emin olmak icin komsulara bi sorayım bugün .Bu pilav daha çokkk su kaldırır ama sonra devam edeyim ,selamlar .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 07 Haziran 2014, 09:34:01 »
..
2-)Asla  M1A2 al demem
...

Orada üstü kapalı mari antuanet göndermesi yapmıştım, illa açık açık söyleteceksiniz.   :)
Namık Kemal
Instagram'da ben

35 Atınpark

• *
  • 65
« Yanıtla #33 : 07 Haziran 2014, 09:55:03 »
Yemeği sulandırırsanız , gene sulandırırsınız . Ben sizin resminize bakmadım bile . Çünkü konum sizin resminiz değil , konu başlığı olan resim. Şimdi bu mengeneyi konuşurken neden olayı bir '' ESKİ MENGENELER '' konusu haline getiriyorsunuz  ?  Eski relativdir . Hangi eski ?
O zaman daha başka resimler de yollayın , hepsini ayrı ayrı konuşalım . öyle mi ? Bana ne başka eskiden ? Ben  spesifik olarak o arkadaşın mengenesine baktım ve tüm yazdıklarım onunla ilgili . Eğer bu mengene Almanya'da satılık olsa , evet muhtemelen bahçe dizayn için kullanılır. Almanya'da yaşamak ve Almanya'yı yaşamak çok farklı şeyler.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #34 : 07 Haziran 2014, 10:43:45 »
..
evet genelde yerde çalışırım dizlerim yere değince rahat ediyorum, belime de yük binmiyor. Acaba dedelerimin dedelerinde Japonluk olabilirmi :) gözlerimde biraz çekik

Yok. Bizde de usul çok farklı değildi. Minyatürde altta, çukurda çalışan bir usta var.

http://www.tuerkenbeute.de/kun/kun_han/OsmanischMetallkunst_de.php
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #35 : 07 Haziran 2014, 10:45:12 »
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #36 : 07 Haziran 2014, 11:17:44 »
Gökhan abi bu mengeye yeni bir çene yaparsa bu mengene torunlarına bile kalır yeterki uygun kullanılsın sizin kaçırdığınız nokta bu mengenenin hobi amacıyla kullanılacağı bu mengeneyle haftada 5 gün, günde 8 saat çalışılmayacak sonuçta.(çalışılsa dahi uzun süre dayanacaktır)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

B.B

• Başıma başlık.
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
« Yanıtla #37 : 07 Haziran 2014, 14:20:36 »
Güle güle kullan.

sen anlarsın bu işlerden birde çok eski bir el yapımı RASPA aldım, çeliğinden bıçak yapmak için. Göz logosu var. Marka hakkında bilgi bulabilirmisin. Çelik bana w2 gibi geliyor ama hayırlısı.

Markası büyük ihtimalle İlluminati.  8)

DÜZELTME: Keşke espiriyi yapmadan önce diğer mesajlarıda okusaymışım...  :(
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

mustafa

• 306
« Yanıtla #38 : 07 Haziran 2014, 14:42:02 »
Ender Beye cevap hakkım doğmasına karşın kullanmayacağım ;konuyu açan ve tüm forum arkadaslarıma olan saygımdan dolayı .Kişisel tartışmaya kaymasın konu diye ,beyenen beyenmeyen fikrini belirtti zaten .

35 Atınpark

• *
  • 65
« Yanıtla #39 : 07 Haziran 2014, 15:42:25 »
Farkındaysanız aslında biz mengeneyi değil de , mengene üzerinden hayatı konuştuk . Tamam işte, doğrusu da buydu . İki nedenden dolayı doğrusu buydu : 1-)  Konu başlıklarına bakın , en son ne tartışılmış ?  O2 , D2 , krom , 1200 grid ....  Eeee  sonra ?  Yani demem o ki , tepki gösterdiniz , biraz gerildiniz ama bakın mengene derken hayat düsturunu konuştuk . Ne kadar farklı yaşadığımızı gördük. Ne güzel işte !!!  Aslında tam da  Hisarönü'nde  kahve içme vakti bence .   2-)  İlk gün sayfaya bodoslama girince bir arkadaşım bana ''lütfen önce kendinizi tanıtın '' demişti. Elbette haklıydı , en azından üsul icabı böyle olmalıydı . Fakat benden ne kadar zor bir şey istediğini farketmedi . Ya da bizatihi benim için çok zordu kendimi tanıtmak . Ne diyebilirdim ki... Ben kerameti kendinden menkul biriyim. Birşeyler yazıp , zamanla tanışırız diye cevap verdim. Tanışmanın en iyi , en ideal yolu bu: Tartışmak  . Üslubumdan dolayı bir arkadaş beni ---  mealen--- tevazudan yoksun biri olarak gördüğünü yazmış.  Tevazu ne demek ?   Kendini olduğundan aşağı göstermek tevazu değil , budalalıktır. Ben olduğum gibi gösteriyorum. Tevazudan bunu anlıyorum. Ben o mengene ile çalışmam derken , belki de anlattığım mengene değil bizatihi benim dir. Şimdi bunu son derece içten böyle söylersem , mengenenin sahibi kendini kötü  hissetmemeli ; zira böyle söyleyip bırakmadım , akıllıca sebeplendirdim. Nedenlerini yazdım. Hatta bunu savunan hocayı eleştirdim , çocuklar da bununla çalışmamalı diye . Bu bir anlayış , bir  tarz . Sen öylesin , ben böyleyim . Bu kadar basit !