Bıçak Sanatı - Forum

opinel carbone

Berkay168

• *
  • 47
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İzmir
opinel carbone
« : 28 Mayıs 2014, 12:58:45 »
arkadaşlar herkese kolay gelsin. elimde uzun zamandır bakımını yapmadığım bir opinel carbone no:8 var. bugun sabah aşka geldim bir bakım yapıyım dedim. fakat nasıl yapacağımı forumda araştırsam da bulamadım(var ise kusura bakmayın=)

gittim wd-40 aldım ve başladım bıçağı temizlemeye. tabiki çok çok fazla umut bağlamıştım fakat sadece üzerindeki paslar gitti karartısı duruyor. ne yapmam gerek misal bir victorinox çakısı gibi parlaması için? teşekkürler =))

http://www.directupload.net/file/d/3636/97tvsj4i_jpg.htm
Berkay Y.

Ynt: opinel carbone
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2014, 13:35:18 »
Eğer aşırı paslı değilse ben öyle yapıyorum temizlemek için, 400 kumda zımparadan başlayıp 2000 kuma kadar gidiyorum gayet güzel de parlıyor yetmezse 800 kum dan 2000 kuma kadar suyla yapın o da yetmezse polisaj atın  :D Saygılarımla.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2014, 13:42:38 »
Parlatmak yerine Gökhan ve Soytürk ustamızın yaptığı gibi asit ile karartın.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6077.msg119710#msg119710

Berkay168

• *
  • 47
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2014, 13:44:37 »
salim bey öneriniz için teşekkür ederim.sanırım aynı yerde yaşıyoruz =D ama ben kesinlikle parlatma taraftarıyım. üstteki öneriyi denicem. yapınca size de fotoğraflar atarım. delikanlının fotoğrafı ilk yazımdaki linkte vardır =))
Berkay Y.

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2014, 19:14:47 »
Dremel tarzı bir cihaziniz ve ucuna takilan parlatma keçeniz varsa.metal parlatma cilasini keçeye sürerek parlatabilirsin. Cihaz yoksa met-par ve kumaş parçasıyla da olabilir. Ama elinizi kesmeyin dikkat edin.

Berkay168

• *
  • 47
« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2014, 23:49:43 »
uzun zaman önce forumlardan bıkmış ve elimi çekmiştim. fakat açtığım ilk konuda bu kadar ilgi görünce içimdeki heycanı canlandırdığınız ve değer verip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hepinize =))
Berkay Y.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 29 Mayıs 2014, 02:15:18 »
Eğer aşırı paslı değilse ben öyle yapıyorum temizlemek için, 400 kumda zımparadan başlayıp 2000 kuma kadar gidiyorum gayet güzel de parlıyor yetmezse 800 kum dan 2000 kuma kadar suyla yapın o da yetmezse polisaj atın  :D Saygılarımla.

İster patina ister asit karartma ne yaparsan yap ama öncelikle yüzeyi güzelce temizlemen gerekli,Özgür abimizin dediği gibi sıralı zımpara yapmalısın hatta başlangıç 400 değilde 80-100 ile başlarsan daha iyi olur çünkü avatardaki opinel ise pas bayağı derinlere gitmiş oyuk oyuk olmuş.Bu gün bende seninki  kadar olmasada paslanmış 8 no  carbon opineli temizledim ,perma color silah boyası ile 4-5 kat boyadım,üstünede wd 40 sıktım namluyu sökmüştüm yarın (bugün) müasit olursam montaj yapıp fotografları paylaşırım
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2014, 03:53:38 »

İster patina ister asit karartma ne yaparsan yap ama öncelikle yüzeyi güzelce temizlemen gerekli,Özgür abimizin dediği gibi sıralı zımpara yapmalısın hatta başlangıç 400 değilde 80-100 ile başlarsan daha iyi olur çünkü avatardaki opinel ise pas bayağı derinlere gitmiş oyuk oyuk olmuş.Bu gün bende seninki  kadar olmasada paslanmış 8 no  carbon opineli temizledim ,perma color silah boyası ile 4-5 kat boyadım,üstünede wd 40 sıktım namluyu sökmüştüm yarın (bugün) müasit olursam montaj yapıp fotografları paylaşırım
Aman üstadım estağfirullah, abi ne haddime sizlerin yanında, bu övgünüz beni onurlandırdı çok teşekkür ederim. Ben sizlerden birşeyler öğrenen ve öğrenmeye devam eden birisiyim. Bu arada ben gerçek olanı yazayım ozaman :) Berkay Asıl Tufan Ustamın dediği gibi yapmalısın omu söylemeyi unutmuşum çok iyi yakalamış abim durumu, eğer bıçakta derin oyuklar paslar varsa kaba kumlardan başla aynen 50-60 kum gibi, ve her neyapacal olursan ol önce yüzeyi güzelce temizle hatta tenindeki yağ bile deymesin :) Saygılarımla Tufan abi.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2014, 15:56:50 »
Opinel karbon, siyah ve paslı kullanılır:)
Opinel ince bir çakı. Bende de bir adet carbon vardı ve patine ettim. Siyahlaştı. Karbon çelik siyahlaşır, özelliği budur ve pastan korumak için patinasyon denenir. O da bir nevi paslandırmadır diye biliyorum ancak iyi pas kabul edilir.. Kırmızı pas ise istemediğimiz bir durumdur. Sonuç: Bıçak ince olduğundan mevcut çukurlar nedeniyle yüzey parlatmasına gitmemenizi, olduğu gibi kullanmanızı öneririm.
YUCELMORE

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2014, 16:02:19 »
Bende Yücel abiye katılıyorum 80-100 kum başlangıç çok düşük kumlar, 400le 600le falan deneyin gittiği kadar her seferinde çukurları yok edene kadar zımpara yaparsanız bıçak jilet gibi incelecek. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2014, 22:46:29 »
Opinel karbon, siyah ve paslı kullanılır:)
Opinel ince bir çakı. Bende de bir adet carbon vardı ve patine ettim. Siyahlaştı. Karbon çelik siyahlaşır, özelliği budur ve pastan korumak için patinasyon denenir. O da bir nevi paslandırmadır diye biliyorum ancak iyi pas kabul edilir.. Kırmızı pas ise istemediğimiz bir durumdur. Sonuç: Bıçak ince olduğundan mevcut çukurlar nedeniyle yüzey parlatmasına gitmemenizi, olduğu gibi kullanmanızı öneririm.
+1

Berkay168

• *
  • 47
« Yanıtla #11 : 01 Haziran 2014, 13:21:07 »
bıçağa pas temizlemesi yapınca mevzu bu oldu. Ayrıca profildeki opinel bana ait degil onu belirtmek isterim  :)

« Son Düzenleme: 01 Haziran 2014, 13:24:03 Gönderen: Berkay168 »
Berkay Y.

sedatkolleksiyon

• 200
  • Meslek: bobinajcı-bıçakcı 1969
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #12 : 03 Haziran 2014, 15:41:08 »
bunu bu şekilde bile polisaj motoruna tutsan parlar ama önceki çukur yerlerde çukur olduğu halde parlar.yandan bakınca önceki izler ve çukurlar daha belli olur.yalnız motorlu polisaj kesinlikle çok dikkat ister.tehlikelidir.
bıçak,çelik,takım gibi vb.birçok konudaki katkı ve dayanışmadan dolayı bıçak sanatı.com'u tebrik ederim.

Berkay168

• *
  • 47
« Yanıtla #13 : 20 Haziran 2014, 14:55:03 »
Ya ben bu Met-Par ı araştırdım da biraz bulamadım internette de satan bi yer. Nereden temin edebilirim ben bunu ? Yoksa sıradan bir metal parlatıcı da işimi görür mü ?
Berkay Y.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #14 : 20 Haziran 2014, 15:18:38 »
Bauhaus,koçtaş,tekzen hepsinde var aslında nalbura sorsan başka marka parlatıcılarda bulabilirsiniz metparın en yakın muadili metylan
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Berkay168

• *
  • 47
« Yanıtla #15 : 21 Haziran 2014, 00:15:02 »
Bu da ilk zımpara ve parlatma deneyimim. yorum yapar beni bilgilendirirseniz çok sevinirim =))

Berkay Y.

« Yanıtla #16 : 21 Haziran 2014, 01:18:59 »
Yorum yapacak bir şey kalmamış, yüzeyi eksiksiz bir hale getirmişsiniz. Ellerinize sağlık ( paslanmaya ön hazırlık olmuş  ^-^ )

« Yanıtla #17 : 21 Haziran 2014, 01:24:09 »
Üstad bıçağı yeni aldınız sandım vallahi  :) Elinize sağlık tam kıvamında olmuş bence de  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Berkay168

• *
  • 47
« Yanıtla #18 : 21 Haziran 2014, 02:06:43 »
valla çok mutlu oldum çok teşekkür ediyorum. =))
Berkay Y.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #19 : 21 Haziran 2014, 14:13:49 »
Yeni gibi olmuş :) Bu arada ballistol ile yağla istersen. Paslanmanın baya bir önüne geçiyor. Temin edemezsen bir ara yanıma gel vereyim sana.