Bıçak Sanatı - Forum

ilk gizli kuyruk denemem..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: ilk gizli kuyruk denemem..
« Yanıtla #20 : 19 Mayıs 2014, 22:01:10 »
Arkadasım harıka olmus ellerine saglık  :2up

Teşekkürler.. :)
"Maksatların anası sabırdır"

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 19 Mayıs 2014, 22:44:01 »
Bıçağınız çok güzel olmuş çok beğendim ellerinize sağlık.

Bende eski testerecilerdenim.  ^-^

İşlemesi sıkıntılıdır, en iyi dostumuzda spiraldir. Bol bol sabır gerektirir o çiziklerden kurtulmak.
İlk çalışmam sonrası '' ee artık D2'ye geçin bakın ne güzel şeyler olucak'' denilmişti. Hakkaten öyle oldu,  ;)
Ara ara gözüm elde ki testerelere kaysada, ona harcayacağım emeği zamanı bu işe hakkını verecek çeliklere harcamakla geçirmeyi yeğler oldum.  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

« Yanıtla #22 : 20 Mayıs 2014, 00:04:06 »
tam benim tarzim bi bicak yapmissin ustam.ellerine sağlık süper olmuş

Teşekkür ederim.. :)

Spiralle şekillendirilmiş bir bıçak olarak çok güzel olmuş. Namlu formuyla biraz daha oynanabilirdi ve formal olarak çok daha ideal olabilirdi. Ancak, sap ve araya kullanılan liner ve Tik ağacının uyumu, balçağın kabzaya alıştırılması gerçekten de nefis olmuş, tebrikler gerçekten göz doldurucu. Ellerine sağlık  :2up  :2up
Teşekkürler hocam..  :)
Namlu testerenin alt parçası.. Aslında üstteki parçayla başlayacaktım ama deneme babından ilk bunu tecrübe edeyim dedim.. Yukarıdaki resimde görünen parçayı da göz önünde bulundurarak sizce nasıl bir form vermeliydim namluya?
Zevkler elbette kişiye göre değişir, bu anlamda bir model empoze etmişim gibi olmasın, ama hani bana desen ki "bu formu nasıl değiştirirdin" aşağıdaki forma sokardım sanırım  ;)
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2014, 00:06:28 Gönderen: sefaçabuk »

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #23 : 20 Mayıs 2014, 08:36:06 »
tam benim tarzim bi bicak yapmissin ustam.ellerine sağlık süper olmuş

Teşekkür ederim.. :)

Spiralle şekillendirilmiş bir bıçak olarak çok güzel olmuş. Namlu formuyla biraz daha oynanabilirdi ve formal olarak çok daha ideal olabilirdi. Ancak, sap ve araya kullanılan liner ve Tik ağacının uyumu, balçağın kabzaya alıştırılması gerçekten de nefis olmuş, tebrikler gerçekten göz doldurucu. Ellerine sağlık  :2up  :2up
Teşekkürler hocam..  :)
Namlu testerenin alt parçası.. Aslında üstteki parçayla başlayacaktım ama deneme babından ilk bunu tecrübe edeyim dedim.. Yukarıdaki resimde görünen parçayı da göz önünde bulundurarak sizce nasıl bir form vermeliydim namluya?
Zevkler elbette kişiye göre değişir, bu anlamda bir model empoze etmişim gibi olmasın, ama hani bana desen ki "bu formu nasıl değiştirirdin" aşağıdaki forma sokardım sanırım  ;)

Hocam sizin verdiğiniz çok güzel bir form ama o taşlama eşiği nasıl açılıyor bir türlü beceremedim

Ben o kadar sert bir çeliği sipralle bu şekilde adam edilmesine şapka çıkarırım

« Yanıtla #24 : 20 Mayıs 2014, 14:21:02 »
Aslında taşlama eşiğini öyle çizmiş olmamın nedeni, spiralle şekil verileceği içindi. Spiral kullanarak o eşiği açmak çok zor değil bence.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #25 : 20 Mayıs 2014, 21:37:21 »
Peki eğe ile bu eşiği açıp perdahta o çizgiyi korumanın bir yöntemi var mı yoksa çok ince mi çalışmak gerek

(bu arada konuyu dağıttığım için Orhan beyden özür dilerim)

« Yanıtla #26 : 20 Mayıs 2014, 22:10:32 »
Eğe kullanarak yine aynı eşik açılabiliyor. Perdahta çizgiyi korumak aslında en kolayı; önce ağızla eğeleme, perdah işleri tamamen bittikten sonra, ağzın üstünde kalan düz kısmı, düz bir yere yapıştırılacak zımparayla perdahlandığında çizgi kitap gibi çıkacaktır.

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #27 : 20 Mayıs 2014, 23:02:10 »
Alıntı
sefacabuk Zevkler elbette kişiye göre değişir, bu anlamda bir model empoze etmişim gibi olmasın, ama hani bana desen ki "bu formu nasıl değiştirirdin" aşağıdaki forma sokardım sanırım 

Hocam örneğini verdiğiniz profil gerçekten harikaymış.. Keşke profili çıkarınca burada paylaşıp görüş, öneri alsaymışım.. Bu saaten sonra yapılabilir belki ama kabzeye o kadar emek sarf etmişken spiralle yapacağım bir hatanın kurbanı olmaktan korkuyorum.. Üstelik kılıfladım da..  ::) bir dahakine önerdiğiniz profili yapamaya çalışağım inşallah..  :2up

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #28 : 20 Mayıs 2014, 23:21:26 »
Aslında taşlama eşiğini öyle çizmiş olmamın nedeni, spiralle şekil verileceği içindi. Spiral kullanarak o eşiği açmak çok zor değil bence.

Hocam spiralin dönüş yönü soldan sağa olduğu için bir yüzde sırttan ağıza doğru, diğer yüzde ağızdan sırta doğru talaş çıkartıyor makine.. Dolayısıyla ağızdan sırta doğru talaş alırken diğer yüzdekinden daha derin talaş alıyor.. Buda merkezin kaçmasına neden olabildiği gibi, kabasını bitirip cırt zımparaya gectiğimde, zımpara süngeri ağıza dalma yapabiliyor.. Buda çok tehlikeli.. Be o yüzden sırttan ağıza doğru yapıyorum taşlamayı da, makinayla zımparayı da..
Ama sizin önerinizi deneyeceğim.. Ben ilk taşlama eşiğini spirali dik tutarak her iki yönden merkeze indiriyor, bir nevi yuvarlak eğe ile taşlama eşiği başlangıcı gib kendimce göz kararı bir taşlama eşiği yapıyordum.. Birde sizin önerinizi deneyerek bu eşiği başlatacağım.. Bakalım becere bilirsek elbette..  :)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #29 : 20 Mayıs 2014, 23:24:24 »

(bu arada konuyu dağıttığım için Orhan beyden özür dilerim)

Estağfurullah olurmu öyle şey.. Hep beraber bir şeyler öğreniyoruz işte ne güzel.. :2up