Merhaba
Forumda baya eski olmama rağmen pek bişey yapamadım şimdiye kadar. Ben de bu hale bakıp utandım ve işe başlamaya karar verdim.

Malzeme eğe. Profili çıkartırken aslında Gökhan ustanın yaptığı gibi küçük bir bıçak çıkartmaktı amacım. Ama sonra hani yapıyorken bir işe yarasın mantığı ile kabza küçük namlusu büyük bişey ortaya çıktı.
Ele fena oturmuyor ama çokta iyi sayılmaz.
Sap malzemesi olarak limon ağacı seçtim. Pinler de bakır(veya pirinç) lavabo vidasının ssütun matkapta eğeyle inceltilmesinden oluşturuldu.
Arka taraf eğe ve tam düzgün olmadığından ahşap çelik birleşme yerleri kötü oldu araları japonla doldurdum ama daha da kötü oldu.
Perdah 600 e kadar atılmıştı ama bileyleme sırasında çizildi bende 220 zımpara ile biraz üstünden geçtim sonra temizlerim uygun olduğum bir zamanda.
Aslına bakarsanız bu bıçak benim için bir hayal kırıklığı oldu. Çok fazla emek verip daha güzel bişey olacağını hayal etmiştim ama ortaya böyle eçiş bücüş bişey çıkınca hevesim kırıldı.
Sanırım hurda çelikleri bırakıp hazır çeliklere başlamam gerek. (hakkaten hazır çeliklerle hiç çalışmadım)