Bıçak Sanatı - Forum

420 HC celiğe nasıl su verilir

tarpoon

• 4739
Ynt: 420 HC celiğe nasıl su verilir
« Yanıtla #20 : 12 Mayıs 2014, 12:09:43 »
deneme için az mıktarda gönderebılırsen sevınırım. hiç olmaz ise işimize yarayıp  yaramıyacağı ortaya çıkar  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 12 Mayıs 2014, 12:32:20 »
Sonucu merakla bekliyorum buarada yanancı forumlarada bi goz gezdirmek lazım acaba kullanan varmı

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22 : 12 Mayıs 2014, 13:03:13 »
Hem Taner Ustama hem Mehmet Ustama göndermeye çalışacağım İzmirden bana benden size gelecek. Umarım işe yarar.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #23 : 12 Mayıs 2014, 13:13:42 »
Revetman ı kıracaksınız ve bıçağı çıkaracaksınız, tutup soğutma sıvısına daldıracaksınız. Bunların hepsini en fazla 10 saniyede yapmalısınız, yoksa yeterli sertliğe ulaşamayabilirsiniz.
   Ustam bıçak profili bir kağıda sarılıp bahsedilen ürünle kaplansa, ısıl işleme bu şekilde başlanarak hem içerde kalan oksijen yakılıp hemde profille ürün arasında bir boşluk oluşturularak kolayca kırılıp çıkarılması sağlanarak profile su verilebilir mi acaba ?
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #24 : 12 Mayıs 2014, 13:49:33 »
Revetmanı kırmak o kadar kolay olmayabilir?

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #25 : 12 Mayıs 2014, 14:08:44 »
Revetmanı kırmak o kadar kolay olmayabilir?
  Ne sertlikte bir ürün olduğunu bilmem ama arada boşluk olursa, profili direkt kaplaya göre nispeten çok daha kolay kırılacaktır.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 12 Mayıs 2014, 15:19:44 »
Revetmanın fırça ile sürülebilmesi diye bir şeyler okudum. Eğer bozulmadan kalabilecekse fırına fırça ile sürülen ince bir katla kaplı olarak atılabilir. Sonra da yağa atılabilir. Eğer yağa sokulunca revetman dağılıyorsa tadından yenmez. Düzgün dağılmıyorsa da sonucu ne kadar etkilediğine bakılır. Eğer dağılmıyorsa revetman hamon işlerinde kullanılmak üzere kenara ayrılır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tatenkof

• 1326
  • Alper Çırpar
« Yanıtla #27 : 12 Mayıs 2014, 15:39:08 »
Fırca ile sürülebilir Eylem Ustam, sıvı halde hazırlanır kalıba dökülür ve sertleşirken ısınan bir yapısı vardır. Suya veyahut yağa girdikten sonra dağılma ihtimali yüksek fakat net bi kanıya varamadım denemek gerek.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 12 Mayıs 2014, 15:41:43 »
Revetmanın hangi çeşidini seçmeli? Alçı, fosfat, silika bağlı?
Namık Kemal
Instagram'da ben

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #29 : 12 Mayıs 2014, 16:12:58 »
Eylem bey, öyle cok pahalısını almanın bir anlamı yok.laboratuvarcı arkadaşların dış ve iç revetman olarak kullandıkları revetmanlar vardır.Sanıyorum bizim için dış revetman fazlasıyla yeterli olur.revetmanlarda ısı karşısında gösterdikleri stabilite fiyatlarını belirler ama zaten biz bir şeyin kalıbını dökmeyeceğiz nihayetinde sadece var olan bir şeyin havayla temasını kesmek için kullanacağız.Dolayısıyla ucuz yollu bir şey işimizi görecektir.
   İnşaallah eğer ağız açma işini bir parca tamamlarsam su verme sırasında revetmana alma ve su verme işlemlerini kayda alacağım buradan yayınlarım nasipse....

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #30 : 12 Mayıs 2014, 18:47:56 »
Mehmet marangozun internet sitesinde dağ bayır profiline rastlamıştım acaba 440hc çelik bushcraft bıçağı karşılayabilir mi?Bir de paslanmaz çelik değil demi?

Ahmet Çetinel

• *
  • 35
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #31 : 13 Mayıs 2014, 10:19:03 »
Mehmet marangozun internet sitesinde dağ bayır profiline rastlamıştım acaba 440hc çelik bushcraft bıçağı karşılayabilir mi?Bir de paslanmaz çelik değil demi?
.

Pardon 420hc yazacaktım yanlış olmuş

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 13 Mayıs 2014, 11:21:29 »
Eylem bey, öyle cok pahalısını almanın bir anlamı yok.laboratuvarcı arkadaşların dış ve iç revetman olarak kullandıkları revetmanlar vardır.Sanıyorum bizim için dış revetman fazlasıyla yeterli olur.revetmanlarda ısı karşısında gösterdikleri stabilite fiyatlarını belirler ama zaten biz bir şeyin kalıbını dökmeyeceğiz nihayetinde sadece var olan bir şeyin havayla temasını kesmek için kullanacağız.Dolayısıyla ucuz yollu bir şey işimizi görecektir.
   İnşaallah eğer ağız açma işini bir parca tamamlarsam su verme sırasında revetmana alma ve su verme işlemlerini kayda alacağım buradan yayınlarım nasipse....

Yani çelikle etkileşim yönünden, çeliğe karbon vs. elementleri katkılama yönünden birbirinden farkları yoksa en ucuzundan gidilir tabi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #33 : 13 Mayıs 2014, 20:44:54 »
Ben profilleri göremedim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #35 : 13 Mayıs 2014, 21:24:09 »
Osman ordaysa problem yoktur. Okulu bitir sonra bana cv gönder.   :D
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #36 : 13 Mayıs 2014, 21:27:10 »
Osman ordaysa problem yoktur. Okulu bitir sonra bana cv gönder.   :D
Bu devirde bulunmaz fırsat her işyerine bir Osman  :2up  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #37 : 13 Mayıs 2014, 21:44:46 »
Bizde iki tane var ama senin gibi cevvali yok.
Okinawian

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #38 : 14 Mayıs 2014, 01:48:58 »
Her iş yerine olur mu bilmem ama her foruma lazım Osman.

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #39 : 19 Mayıs 2014, 00:47:27 »
        Eveeet! Arkadaşlar,420HC çeliğe acemice de olsa şekil verdik.Kabza ayarladık vs.Sıra geldi su vermeye.Yarın vakit bulursam su vermeyi deneyeceğim.Bir hata yapmamak için tekrar bilgilerimi teyyit edeyim.Çeliği oksijensiz ortamda 1050 dercede 20-30 dk. bekletip yağa daldıracağım.buraya kadar tamam.Burdan sonrası için birkaç sorum olacak.Acaba yağ ne cins bir yağ olacak.Yağın ısısı kaç derce olacak.Çeliği yağa daldırınca ne kadar yağda tutacağım.Yağdan cıkarınca önce ağızmı açacağım yoksa menevişmi yapacağım.Meneviş yapacaksam nasıl olacak. .....
       Son olarak bir arkadaşım çeliği aldığım yerden kendisininde çelik aldığını ve çeliğin 420 HC değil 4116 çelik çıktığını maille bildirdi.Acaba elimdeki çelik 420HC değilde 4116 çelikse yapacağım su verme işleminde bir değişiklik yapmam gerekir mi.....