Bıçak Sanatı - Forum

5Cr15Mov hakkinda

rasior

• *
  • 7
  • Meslek: Teknisyen- Musteri Hizmetleri
  • Yer: Adana
5Cr15Mov hakkinda
« : 05 Mayıs 2014, 02:18:49 »
Herkese merhabalar  :)
Forumla bugun tanistim ve hasta oldum.. yakinda burdan edinecegim bilgilerle kendi bicaklarimi yapabilecek olmanin heyecani ile kesintisiz okuyorum. Foruma uye olmadan once satin almis oldugum bir gerber bg serisi paracord fixed blade'im var ve celiginin 5Cr15Mov oldugu yaziyor. Ben bicagimi kamplarimda ve dogaya ciktigimda her ise bulastiriyorum. Bicak kullanmaktan buyuk haz duyuyorum. Bu belirtilen celik nasil bir yapiya sahiptir cok turkce bilgi bulamadim. Siz ustadlarimdan bu bicakla ilgili degerlendirmelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Adanadan saygi ve sevgilerimle.

Ynt: 5Cr15Mov hakkinda
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2014, 17:48:24 »
Çok üstün özellikleri olan bir çelik değil. Martenzitik paslanmaz çelikler içerisinde karbonu görece düşük olan bir çelik ancak içeriğinde bulunan molibden ve vanadyum ( karbürleri)  sayesinde, sertliğine göre ağız tutuşu fena değildir diye tahmin ediyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2014, 17:54:17 »
Bu bıçak form olarak çok beğendiğim bıçaklar arasında. Güzel günlerde kullanın.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2014, 18:54:56 »
Güzel bıçak iyi günlerde kullanın
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

rasior

• *
  • 7
  • Meslek: Teknisyen- Musteri Hizmetleri
  • Yer: Adana
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2014, 21:53:35 »
Cevaplariniz icin oncelikle tesekkur ederim. Form olarak ve kullanisliligi acisindan cok memnunum. Keskinlemek zor degil ve keskinligini kolay kolay kaybetmiyor. Fiyatida oldukca makul. Tavsiye edebilecegim bir bicak. Tabi bu sitede sizlerin kendi elleriyle yaptiklarinizi gorunce istahim kabardi ve kendi bicaklarimi yapmaya karar verdim :) calismaya baslamak icin gerekli bilgileri forumdan topluyorum ve alet edevat duzenek calismalarima basladim. Umarim yakin zamanda el yapimi ilk bicagimi yapacagim sizlerin katkilariyla :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2014, 09:20:37 »
kesinlikle  kendi yaptıgınız bıcagın anlamı  manevi yanı  banbaskadır

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2014, 09:29:57 »
Ben de bir çok arkadaş gibi bıçak kolleksiyonculuğundan kendi bıçağını yapmaya başlayanlardanım.

Tavsiye ederim bir an önce başlayın.
Okinawian