Bıçak Sanatı - Forum

ŞERİT ZIMPARA MAKİNESİ İÇİN YARDIM

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: ŞERİT ZIMPARA MAKİNESİ İÇİN YARDIM
« Yanıtla #40 : 22 Aralık 2010, 08:48:58 »
beyler biliyorum çok yavaş iş yapan bir insanım. aylardır bir zımpara makinesini yapamadım. herşey hazır ama bir türlü toparlayamıyorum.  :'( bitti bitecek çok az kaldı. son hali aşağıda görünmekte. resimleri görünce benimle alay etmezsiniz umarım. bu arada makine için hangi marka ve kaç kuma kadar zımpara alayım, öneriniz nedir?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #41 : 22 Aralık 2010, 10:55:11 »
En çok kullandıklarım sırasıyla 40, 120, 220. Bendeki 40, 80 ve 120 mavi (zirkonyum ) daha yukarı numaralar ise mecburiyetten dolayı alüminyum oksit.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #42 : 22 Aralık 2010, 17:23:58 »
resimlere  bakınca    bir teknik hata görüyorum sanki... o kırmızı  ve beyaz  tekerin bulunduğu  bölüm   profilin ana  gövdesine değil de   arka  tarafta  gözüken   daha  kçük ebatlı  iç  kısma  giren profile  monte  edilecek sanırım    rulman  yatakları  da  birbirine çok yakın   milin boyu  uzun olduğu için  titreşim  yapabilir   hadi kolay  gelsin  bitir   bakalım   belkide  hiç problem çıkmayacak inşallah

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #43 : 22 Aralık 2010, 17:40:44 »
Murat, Bence bu yataklı rulmanları birbirinden uzaklaştırmalısın, yani motora bağlu tekerin millerinin içinden geçtiği rulmanları....

Zımpara olarak son zamanlarda sadece 60 kum ve 120 kum kullanıyorum, çok nadiren 220 ve 400 kum kullanırım, genelde 120'den sonrasını elde bitiriyorum artık....

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 22 Aralık 2010, 17:59:25 »
Zımpara makinesi yaparken dikkat etmek gereken önemli şeylerden biri kasnakların doğrultularının olabildiğince paralel olması ve her birinin yine olabildiğince aynı hizada olmasıdır. Ara sıra gidişatı bunun için kontrol etmekte fayda var.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2010, 21:53:50 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 22 Aralık 2010, 20:38:31 »
Murat bey  yakınıyorsunuz ama bıtmıs sayılır benım görduğum Emre ustanında dedığı gıbı yataklı rulmanların arasını acabıldığınız kadar açın .benım yaptığım makınada acıkça nasıl yapıldığı gözukuyor.

bant zımpara olarak 60  , 120 kum seramık zımpara kullanıyorum .  hanı tereyağı be bıçak durumu :2up

gayet memnunum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #46 : 22 Aralık 2010, 21:11:55 »
Taner bey, seramik zımparaları nereden alıyorsunuz?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #47 : 22 Aralık 2010, 23:14:36 »
Seramik zımpara olayı müthiş, hele doğru hızlarda çalıştırırsanız. Bir tane 60 kum ile onlarca bıçak çıkarmışlığım vardır, ama seramik zımparanın tam performans çalışması için çok yüksek hızlarda çalışmak gerekiyor, bu hızlarda bıçağa hakim olmak ve eli kaptırmamak ciddi konsantrasyon gerektiriyor. Ama değiyor en baba çeliğin zımparada bir tereyağ gibi eridiğini görmek...

Soytürk bendekileri yurtdışından getirttim... (usaknifemaker.com)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #48 : 23 Aralık 2010, 00:02:52 »
be
Taner bey, seramik zımparaları nereden alıyorsunuz?

benım alısverıs yaptığım hırdavatcıya sıparıs uzerıne yaptırdım bıraz adetlı olunca fıyatını dusurdum.

Emrenınde dedığı gıbı enyuksek devırde calısılınca performans verıyor. hatta benım devır yetersız bıle denılebılınır..
ancak söyle bırsey daha var  seramık kullandıktan sonra dıger zımparaları kullanamıyorsunuz kötu tarafı bu  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #49 : 23 Aralık 2010, 00:06:15 »
Aslında birbirine yakın ebat ölçüler toplaşıp ortak bir sipariş versek nasıl olur, çünkü kimse bir kaç tane imalata yanaşmıyor haklı olarak.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #50 : 23 Aralık 2010, 00:11:11 »
Sefa ustam istersen ayrı kumlardan numune yollayayım. ıyı dersenız benım hırdavatcıya nazım gecıyor fıyat ıcın asılabıldığım kadar asılırım..

« Yanıtla #51 : 23 Aralık 2010, 00:19:20 »
Sağolasın Taner, seramik zımparadan daha önce Durukan Usta göndermişti sağolsun, çok memnun kaldım onlardan ama her güzel şey gibi o da bitti :D Sen alacağında haberleşirsek siparişe bende dahil olmak isterim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #52 : 23 Aralık 2010, 00:23:49 »
tamamdır  ;)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #53 : 23 Aralık 2010, 10:09:37 »
resimlere  bakınca    bir teknik hata görüyorum sanki... o kırmızı  ve beyaz  tekerin bulunduğu  bölüm   profilin ana  gövdesine değil de   arka  tarafta  gözüken   daha  kçük ebatlı  iç  kısma  giren profile  monte  edilecek sanırım    rulman  yatakları  da  birbirine çok yakın   milin boyu  uzun olduğu için  titreşim  yapabilir   hadi kolay  gelsin  bitir   bakalım   belkide  hiç problem çıkmayacak inşallah
önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. halis bey resim biraz yanıltıcı geldi galiba sarı- kırmızı tekerlerin bulunduğu sac 50x50 profilin içinde bulunan 45x45 profile bağlı. rulmanların arasından geçen mil çok uzun onu kısaltmam gerekiyor. rulmanlar arasındaki mesafeyi de açayım. bir de 2 metrelik şerit zımpara alıp makineyi ona göre ayarlasam iyi olacak.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #54 : 23 Aralık 2010, 10:17:29 »
Nordell'de 3M 977F cubitron bantlar var...

Kipmen Sanat web sitesi

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #55 : 23 Aralık 2010, 19:56:50 »
Alıntı
Soytürk bendekileri yurtdışından getirttim... (usaknifemaker.com)
:D herkesin yurtdışından getirtme imkanı olmuyor Emre usta :-\m , bence Sefa ustamın teklifi mantıklı aslında burada birkaç üreticiyle görüştüm, bence ilk önce adette karar kılalım ebat olarak 2000*50 herkese uygundur sanırım, adeti belirledikten sonra herkes fiyat alsın ve ortaklaşa yaptıralım O:-)
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2010, 20:24:44 Gönderen: deserteagle »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #56 : 23 Aralık 2010, 21:09:57 »
fıyat uygunluğunun yanında zımparanın dayanıklı olmasıda  bence cok önemlı ıkı üç bıçakta körelen ucuz zımpara bana yaramaz.. ;) mesela.

ama iş gören fiyatta da uygun olana kımse hayır dıyemez sanırım ;D

istenılen kumlar nelerdır  sızın ıçın fıyat alırım. ben katılamayacağım , 20 adet yaptırmıstım kendıme..

adet arttıkça fıyat orantılı olarak dusuyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #57 : 23 Aralık 2010, 21:32:30 »
Bildiğim kadarıyla zaten seramikte ve zirkonyumda fazla bir kum seçeneği yok, bu konuda ustalarımızın seçeceği kumlar banada uyar, ama ilk tercihim 40 kumdan yana , birde hangi firmanın malı ?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #58 : 23 Aralık 2010, 21:52:06 »
40 kum zirkonyum ben kullaniyorum. Daha dogrusu kullaniyor-dum. Evet hizli ve soguk calisiyor , taslama cizgisini sirta kadar cikaracaksaniz , ege kadar talas kaldiriyor. Ama yan yuzde tam taslama yapmayacaksaniz , isi de bilmiyorsaniz, sadece 40 kumu 120 kuma getirene kadar taslama cigileri yukari kayiyor, istediginiz yerde olmuyor. Bence makinede yeni baslayan adam ilk 80 den buyuk kumla calismamali. 60 le cikarilan taslama cizgileri 120 ile o kadar bozulmuyor.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #59 : 23 Aralık 2010, 22:08:09 »
zirkonyumda 320 kuma kadar var  ama fiyatları nasıldır bilmiyorum
bir zımparacıda 3,5 lira tane gibi bir fiyat almıştım sert kumaştan olduğunu söylemişti
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ