Bıçak Sanatı - Forum

Süper arkansas

Doğaç

• 68
  • Meslek: Öğrenci (Veteriner Hekimliği)
  • Yer: İzmir
Süper arkansas
« : 10 Mart 2014, 18:56:40 »
Merhabalar. Takımmarketinden süper arkansas taşı sipariş etmiştim bu gün geldi fakat silicium carbid yazıyor. Kutuyu açsam silicium carbid ile mi karşılaşırım yoksa süper arkansasla mı? Aramak için bekleyemedim yarını sizce ne yapmalıyım?

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: Süper arkansas
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2014, 19:01:08 »
Yanlış göndermişler bence. Paketi açma yarın ararsın. Internet üzerinden yapılan alışverişlerde kanun gereği yedi gün ( ondört gün?) içinde hiçbir neden belirtmeden iade edip kargo bedeli dahil geri alabiliyorsun. En kötü ihtimal iade edersin.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Doğaç

• 68
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2014, 19:10:08 »
Neyse bakalım uğraştırmasa bari. Hep beni buluyor sanırım bu yanlış gönderiler. UYS iş güvenliği de 2 defa yanlış ürün gönderip beni bir ay uğraştırmıştı sonunda da yaklaşık 15tl zarara soktular artık lanet edip bıraktım uğraşmayı.  :(

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2014, 19:12:47 »
Yarın firmayı arayarak durumu bildirin. Belki bu sefer uğraşmazsınız. Olmadı yeni sipariş verin. Bu elinizdekinin parasını ödeyin önceki aldığınız ürünü göndersinler. Bu taşı da zaten kullanırsınız. 

Doğaç

• 68
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2014, 19:15:40 »
İşin tuhafı benim aldığım taş daha ucuzdu. Fotoğraflarda silicium carbid yazısı taşın üstünde de görünüyor. Bu yazı acaba kabartma, çökertme tipi bir yazı mı yoksa mürekkep mi kullanan oldu mu hiç? Daha önce bir alu oksit taş almıştım çin malı, üzerinde çökertme ile yazı yazmışlardı. İleri doğru sürterken bıçağın ağzını mahfediyordu.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2014, 19:38:46 »
Aynı firmadan forumdan pek çok kişi taşlardan almıştı. Alan arkadaşlarda yorumlarını yazarlar.

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2014, 20:01:13 »
Taş Silisyum karbid doğrudur, kombine bir taştır bir tarafı 800 kum diğer tarafı 220 kuma denk gelen kalınlıkta, gayet güzel bir taştır aslında, eğer ekonomik sorun yoksa ve taşları kullanmak gibi bir niyetiniz varsa iade etmeyin derim mutlaka çok işinize yarayacaktır. Kişisel olarak aynı taşı sürekli kullanıyorum ve çok memnunum, çok hızlı aşındırma yapar. taşın yüzeyi düzdür, yani öyle kabartma harf vs yoktur.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2014, 20:12:17 »
Firma yurtdışından tedarik ediyor diye biliyorum bunları stoğunda kalmadıysa size bunu yollamış olabilirler kendilerinden süper arkansası alana kadar bu ürünü kargoya geri vermeyin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Doğaç

• 68
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2014, 20:13:45 »
Peki silisyum karbürü süper arkansasla karşılaştırırsak artıları eksileri nelerdir bu konuda da bilgi verir misiniz?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2014, 20:22:18 »
Peki silisyum karbürü süper arkansasla karşılaştırırsak artıları eksileri nelerdir bu konuda da bilgi verir misiniz?
Daha kaba bileme yapar SiC 800 kum iken süper arkansas 2000kum civarı
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Doğaç

• 68
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2014, 21:12:39 »
Aslında 800 kum bana gayet makul geldi. Hatta düşük kumda bileme yapıp üstüne birazcık masat (polisajlı deri) çektiğimde et ve tahta gibi işlerde daha iyi sonuç verdiğini ve uzun ömürlü olduğunu görüyorum (belki de bana öyle geliyor?). Keşke maddi sıkıntı olmasa da çeşit çeşit alabilsem  ::)

« Yanıtla #11 : 10 Mart 2014, 22:34:06 »
Aslında 800 kum bana gayet makul geldi. Hatta düşük kumda bileme yapıp üstüne birazcık masat (polisajlı deri) çektiğimde et ve tahta gibi işlerde daha iyi sonuç verdiğini ve uzun ömürlü olduğunu görüyorum (belki de bana öyle geliyor?).
Aynen söylediğiniz gibi  :2up Taşı suyla kullanmayı unutmayın.

Doğaç

• 68
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2014, 22:37:15 »
Süper arkansası boş verip bununla mı yoluma devam etsem acaba :D

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #13 : 11 Mart 2014, 01:22:36 »

bende süper arkansas almıştım doğru gelmişti.bence süper arkansas kesinlikle olmalı ,bu taşın işini işportadan aldığın taşlarda görür
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

« Yanıtla #14 : 11 Mart 2014, 01:28:52 »

bende süper arkansas almıştım doğru gelmişti.bence süper arkansas kesinlikle olmalı ,bu taşın işini işportadan aldığın taşlarda görür
Açık söylemek gerekirse bu taş Arkansas taştan daha agresif ve işi çok hızlı bitiriyor. Örneğin kakma işinde kullandığım tüm kalemleri bu taşın aynısıyla biliyorum ve ardından sadece deri masata sürüyorum.  İşporta hiç bir taş bu taşın yaptığı işin çeyreğini bile yapamıyor ( işportadan kastım Bauhaus, Koçtaş, Tekzen vs yerlerde satılan 5-10 TL arasındaki taşlar)

Doğaç

• 68
« Yanıtla #15 : 11 Mart 2014, 08:14:53 »
Peki victorinoxu görmüşsünüzdür. Sizce fabrikada ağzı kaç kum ile açılmıştır? Aslında kararsızım bu bileme konusunda. Bistüri uçlarının dokuda travma yaratmadan kesmesi için dümdüz olduğunu söylemişti hoca. Bistüriler de karbon çeliğinden yapılıyor bir kenarda açık unutursam paslanmış bir şekilde buluyorum. Belki dr inoxlar için bu derece bileme zararlıdır? Bu yüzden meraklıyım gerçekten 2000 kum bir taşa ihtiyacım var mı?

« Yanıtla #16 : 11 Mart 2014, 09:36:09 »
Bistüri ve benzeri kesiciler için 800 kum yeterli değil gerçekten, bu tür bilemeler için yine aynı yerde satılan "Doğal Arkansas" taşı doyurucu sonuç verecektir. Bunun dışında özellikle ustura bilemelerinde kullanılan 4000-6000-8000 ve üzeri taşlarda yeterli sonuca ulaştırır. Victorinx ve Wenger i sıfırdan alıp kullanmışlığım var, bunların ağızlarının 1000 kum civarında bilendiği yorumunu yapabilirim, ama bu sadece bir gözlem.

Doğaç

• 68
« Yanıtla #17 : 12 Mart 2014, 15:07:59 »
Peki victorinox veya edc çakıların bu kumda bilenip masatlanması sizce yeterli midir?

« Yanıtla #18 : 12 Mart 2014, 20:14:07 »
Olağandışı bir beklentiniz yoksa yeter de artar bile.

Doğaç

• 68
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2014, 20:45:02 »
Günler süren tartışmanın ardından taşı açtım ;D Sabrınız için teşekkürler.  O:-) Keşke "fine" olan kısmı daha kalın olsaydı.