Bıçak Sanatı - Forum

izmirde epoxy yapıstırı arayanlar

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
izmirde epoxy yapıstırı arayanlar
« : 10 Mart 2014, 18:02:41 »
bügün biraz vaktim oldu inat ederek :) buldum ayaklarıma kara sular indi resmen acıkcası ama deydi sanırm izmirden epoxi arayan arkdaslar

bu markayı 500ml epoxi yapıstırıcı 250ml componet ile birlikte 35 tl aldım arayıpta bulamayan ve  almak isyen olursa diye paylaşmak istedim
reklam olurmu bilmem ama size bırakıyorum
1202/1 sk no11-13 insaatçılar çarsısı yenisehir izmir 

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
Ynt: izmirde epoxy yapıstırı arayanlar
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2014, 18:32:45 »
Fiyatı gayet uygun gibi geldi. Marketlerdeki ufacık enjektör içindekilere 15-17 tl veriyorum.

« Yanıtla #2 : 10 Mart 2014, 20:03:28 »
Bunun sertleşmesi epeyce bir zaman alır haberiniz olsun, en az 6-7 saat yapış yapış durur.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2014, 20:30:23 »
normalide boylemı hocam hiç kullanmadıgım bir ürün bu gerçi

AliAydın

• 324
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2014, 20:34:04 »
normalide boylemı hocam hiç kullanmadıgım bir ürün bu gerçi

Benim kullandığım 90dk da sertleşiyor. 12 saatte tam kuruma sağlıyor. (en azından paketinde öyle diyor :)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2014, 20:48:47 »
Sefa ustam yavaş kuruyan epoksi daha sağlam olur gibi bir izlenim var bende, doğru mudur?

Bir de pimleri ne zaman takıp ne zaman şişirmek gerekiyor ?  Yapıştırdıktan kısa süre sonra takıp, bir iki saat sonra mı şişirmeli? Yoksa epoksi iyice kuruduktan sonra mı takıp şişirmeli?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2014, 20:59:21 »
5 dk ve 15 dk da kuruyan epoksiler var onları kullanacaksınız. Bundan mikarta olur.
Okinawian

« Yanıtla #7 : 10 Mart 2014, 22:42:21 »
Valla ben aynı marka olmayan ( Era marka) ama aynı özellikteki epoksiyi mikarta yapmakta kullandım bir kaç kez. İzlenimim yazdığım gibi, ben olsam sap yapıştırmakta seçenek olarak düşünmezdim. Pim deliğe tam oturuyorsa hiç başını şişirmeyin derim, zaten pimde epoksiyle yapıştığı için zaten yeterince sağlam olur hiç endişelenmeyin.

AliAydın

• 324
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2014, 22:55:32 »
Pim deliğe tam oturuyorsa hiç başını şişirmeyin derim, zaten pimde epoksiyle yapıştığı için zaten yeterince sağlam olur hiç endişelenmeyin.
Ustamdan benim taktiğe onay gelince sevindim  :2up  Bende şişirmiyorum, hatta ben pimler rahat kaysın ve yerine otursun diye önce bir ucunu hafif konikleştirip, epoksiyi gres gibi kullanıp pimleri yağlıyorum deliğine yerleştirmeden. Epoksi kuruyunca pimleri demir testeresiyle kesiyorum. Geri kalan pimleri zımpara rahat yiyior.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2014, 13:29:35 »
Pimler epoksi ile beraber takılacak, sıkı geçme ise olduğu gibi bırakılıp, biraz oynuyor ise kuruyunca şişirilecek diye anladım.

Valla ben aynı marka olmayan ( Era marka) ama aynı özellikteki epoksiyi mikarta yapmakta kullandım bir kaç kez. İzlenimim yazdığım gibi, ben olsam sap yapıştırmakta seçenek olarak düşünmezdim. Pim deliğe tam oturuyorsa hiç başını şişirmeyin derim, zaten pimde epoksiyle yapıştığı için zaten yeterince sağlam olur hiç endişelenmeyin.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 11 Mart 2014, 15:06:52 »
ben de bu şekilde bir epoksi kullanıyorum bıçak yapmaya başladığımdan beri. başka bir epoksi hiç kullanmadım. Sefa Ustamın dediği gibi kuruması zaman alıyor. ben yapıştırma işlemini yaptıktan sonra bir gün bekletiyorum. genelde yapıştırma işlemini akşam yaptığım için ertesi akşam baktığımda epoksi kurumuş oluyor. dez avantajı, bu geçen sürede epoksi namluya doğru akabiliyor eğer düzgün şekilde kurumaya bırakılmadıysa. ilk başta oldukça akışkan olan epoksiyi daha katı bir kıvama getirmek için mikrofiber toz karıştırıyorum. tozu ekledikçe kıvamı koyulaşıyor. eğer renk vermek istiyorsam ahşap tozu ekliyorum. çok pratik değil belki ama eğer kıvamını katılaştıracak bir çözüm bulmazsanız mikrofiber toz gibi, bu tür eoksileri kabza yapıştırmada sağlıklı bir şekilde kullanmak çok zor.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #11 : 11 Mart 2014, 18:46:38 »
Pimler epoksi ile beraber takılacak, sıkı geçme ise olduğu gibi bırakılıp, biraz oynuyor ise kuruyunca şişirilecek diye anladım.

Hayır hayır, pimler epoksilenip yerine takılacak ve öylece kurumaya bırakılacak. Şişirme filan yok. Şişirilmesi planlanıyorsa sapı yapıştırıp, kuruduktan sonra pim ve şişirme işlemini yapmak en temiz sonucu verir. Ama dediğim gibi epoksi kullanılıyorsa gerçekten gerek kalmıyor.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #12 : 11 Mart 2014, 19:54:41 »
Acaba sap yapıştırmak için hiç poliüretan deniz tutkalı deneyen var mı?
Ben 2 bıçakta kullandım ve daha hiçbiri sorun çıkarmadı. Ahşap yapıştırmada oldukça başarılı bir yapıştırıcı. Metale de iyi yapışıyor ve temizlenmesi oldukça zor oluyor ama uzun vadede ne yapar bilmem.
Aslında uzun bir lamaya  uzunca bir tahta parçası yapıştırıp iki yandan destekleyerek ortadan  ağırlık bağlayıp çeşitli tip ve marka yapıştırıcılarda gözemlemek lazım ne kadar baskıya dayanıyor diye