Bıçak Sanatı - Forum

Çelik tedariği

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
Çelik tedariği
« : 16 Şubat 2014, 10:53:31 »
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 11:16:02 Gönderen: magari »

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
Ynt: Çelik tedariği
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2014, 11:35:22 »
Çok kışkırtıcı duruyorlar, michelangelo'nun yontulmamış mermer bloklarına duyduğu tutku gibi.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2014, 12:40:56 »
Forumdan bu siteden çelik alan olmuşmudur acaba ?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2014, 13:24:47 »
Siteye göz gezdirdim çelikler bilindik güzel çelikler posta ve gümrük ücreti düşünülünce öncelik forumdaki ustalardan tedarik etmek gibi geliyor bana
sitede pek özel çelikte yok gibi geldi  sadece paslanmaz damastlar güzel
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2014, 13:29:04 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2014, 14:04:09 »
               Osman kardeşim çok güzelde hangi usta. Adını verde bizde isteyelim.Çelik bulmak şu an benim
için imkansız görünüyor.

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2014, 14:48:40 »
               Osman kardeşim çok güzelde hangi usta. Adını verde bizde isteyelim.Çelik bulmak şu an benim
için imkansız görünüyor.
hay yaşaaa  :2up

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2014, 15:03:12 »
elinde ihtiyac fazlası çelik olan ustalar, burda duyuruyor zaten. formu takip ediyorsanız haberiniz olur
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2014, 15:31:09 »
elinde ihtiyac fazlası çelik olan ustalar, burda duyuruyor zaten. formu takip ediyorsanız haberiniz olur
nerde acaba link yokmu ?

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2014, 15:53:54 »
ortada satılık çelik vardı da bizmi almadık? isteyen çok satan yok denecek kadar az.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2014, 16:13:52 »
Yakın zamanda Taner ve Özgür abi 80crv2 buldu arkadaşlara temin ettiler.
Yine Özgür abi n695 temin etti.
Hatta 2-3 hafta Taner abi ck67 temin etti.
Böhler için Kalite Çelik adlı firma ile CK serisi karbon çelikleri için Rul-Mak ile iletişime geçebilirsiniz bu firmaların ellerinde ara ara parçalar oluyor.Mesaj atarsanız bu firmalara ellerinde parça olduklarında size dönerler.
Ustalara özelden sorun size yardımcı olacaklarından eminim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2014, 16:39:51 »
bu çelik işinde çok aceleci olmamak gerekiyor tecrübe ile sabit, bende foruma ilk üye olduğumda aynı dert den muzdariptim her konuya atlıyor tarihlerine bakmadan eski konulara bile bende çelik istiyorum diye yazıyordum  :)). sonra ne mi oldu ileride size olacak olan, forumu her gün ve gece takip ettim çelik tedarik eden ve satan tüm ustalarımdan çelik aldım, her fısıltıyı her sohbeti takip ettim. kendime yetecek kadar çelik tedarik ettim şimdi hem makinemi yapıyorum (şerit zımpara makinesi), hem el ile üretim yapıyorum tabi fırsat buldukça.  :2up

özgür usta, taner usta, merter usta dan çelik tedarik ettim, firmaları da aradım oralardan da çelik tedarik ettim. bu ustalarımızla irtibata geçebilirsiniz, biraz da sabırlı olun.  ^-^
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 16 Şubat 2014, 17:30:54 »
Tedarikçiler bölümünde firmalar var. Onlarla irtibata geçebilirsiniz. Her firmada isteneni bulamıyor bulduğu bize göre çok fazla. Özgür çelik bulduysa kaçırmayın bu konuda yüksek lisans yaptı.   :D :D
Okinawian

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #12 : 16 Şubat 2014, 17:39:26 »
evet firmalarda çelik var ama istenilen çelik bulunmuyor, bulunursa da kalmıyor geçen 440c vardı hepsini almıştım örneğin. ^-^ şimdi firmalar da d2 çeliği mevcut ama levha bazında burada hemen bir gurup oluturalım d2 çelik levhayı firmadan alalım paylaşalım. yanlızzzzz bunun için istanbulda bir ortak şart zira firmalar çeliği parçalamıyorlar, alınacak ortak bu levhayı alacak bu çelikleri ortak sayısınca lama şeklinde kestirecek her keze kargolıyacak, tüm ortaklarda bu arkadaşa kesim ücreti yol parası gibi ekstra masraflarla birlikte çeliğin parasını gönderecek. ama bu çok meşakkatli derseniz o zaman özgür ustanın yaptığı çelik alımı etkinliklerini bekleyip ondan alacaksınız sabırsızlanmıyacaksınız hakeza taner usta da satar takip edin.   O0 ben yapacağınız d2 alımı ortaklığında hemen varım bir çeyrek plaka alırım mesela ama acelem yok  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #13 : 16 Şubat 2014, 18:49:32 »
evet firmalarda çelik var ama istenilen çelik bulunmuyor, bulunursa da kalmıyor geçen 440c vardı hepsini almıştım örneğin. ^-^ şimdi firmalar da d2 çeliği mevcut ama levha bazında burada hemen bir gurup oluturalım d2 çelik levhayı firmadan alalım paylaşalım. yanlızzzzz bunun için istanbulda bir ortak şart zira firmalar çeliği parçalamıyorlar, alınacak ortak bu levhayı alacak bu çelikleri ortak sayısınca lama şeklinde kestirecek her keze kargolıyacak, tüm ortaklarda bu arkadaşa kesim ücreti yol parası gibi ekstra masraflarla birlikte çeliğin parasını gönderecek. ama bu çok meşakkatli derseniz o zaman özgür ustanın yaptığı çelik alımı etkinliklerini bekleyip ondan alacaksınız sabırsızlanmıyacaksınız hakeza taner usta da satar takip edin.   O0 ben yapacağınız d2 alımı ortaklığında hemen varım bir çeyrek plaka alırım mesela ama acelem yok  :2up
D2 alımına katılırım  :2up

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2014, 19:49:04 »
Sanırım bıçak maceram başlamadan bitti  :-[

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #15 : 16 Şubat 2014, 19:52:04 »
Hemen pes etmeyin öyle hele ki İstanbuldaysanız. Hiç olmadı bir eğe alın onu kullanın.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #16 : 16 Şubat 2014, 19:55:40 »
Serkan abi sakin geçtiğimiz günlerde yayınladığın profiller noldu onlar bitti mi
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #17 : 16 Şubat 2014, 19:58:32 »

serkan hocam neden bitmiş anlamadım, bu kadar çabuk pes etmeyin bence de, bu iş çok sabır gerektiriyor, yukarda yazdığım yolları sırası ile deneyin çok acilse söylediğim çeliği göndereyim size antıraman yapın olmadı bir bıçakçıya gidin 1 bıçaklık bıçak rica edin gene olmadı eğeden yapın. gene olmazsa çelik firmalarını tek tek arayın, olmazsa ebaydan alın damascus lama bile mevcut.  >:(

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #18 : 16 Şubat 2014, 20:00:30 »

serkan hocam neden bitmiş anlamadım, bu kadar çabuk pes etmeyin bence de, bu iş çok sabır gerektiriyor, yukarda yazdığım yolları sırası ile deneyin çok acilse söylediğim çeliği göndereyim size antıraman yapın olmadı bir bıçakçıya gidin 1 bıçaklık bıçak rica edin gene olmadı eğeden yapın. gene olmazsa çelik firmalarını tek tek arayın, olmazsa ebaydan alın damascus lama bile mevcut.  >:(
+1
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #19 : 16 Şubat 2014, 20:05:42 »
Arkadaşlar söyle yapalım o zaman ben bi irtibata geçeyim benim alış veriş yaptığım yerlerle fiyat ve çelik belirleyelim. Muhtemel olanlar ck67 ve d2 bi plaka toplanıp bölelim kargo işinide de böldürmeyide gerçekleştireyim. Olur mu ?