Bıçak Sanatı - Forum

Nereden bulabilirim

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
Nereden bulabilirim
« : 18 Ocak 2014, 00:41:07 »
              Aranıza yeni katıldım.Çocukluk hayalimi gerçekleştirmenin mümkün olduğunu öğrenince çocuk gibi sevindim.
Eğelerle zımparalarla kendi bıçağımı yapabileceğimi öğrendim. Kendim mobilyacı olduğum için alet kullanmayı az çok
biliyorum.Elim yatkıntır doğal olarak. Malzemelerin bir çoğunu temin etmek kolay. Ancak çeliği nerden nasıl temin edeceğimi
bilmiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Nereden bulabilirim
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2014, 21:14:50 »
Merhaba hoşgeldiniz tekrar ben Merter Bey den temin etmiştim size de yardımcı olacağını düşünüyorum saygılar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2014, 21:41:19 »
4,2 mm ck67 işinize  yararmı. çalışması kolay  karbon çelığıdır.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

arfyldz

• 790
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2014, 00:04:18 »
           Cevaplarınız için teşekkür ederim. İşime yarar mı yaramaz mı bilmiyorum usta olarak siz yarayacağını
söylüyorsanız işime yarar. Netice de ilk denemem olacak. Şu anda ne malzeme seçecek nede beğenecek
fikir bildirecek bilgiye sahibim. Siz ustalar ne yol gösterirse o yolu izleyeceğim. 20 sene evvel çıraklık yapmıştık
yine yaparız. Yeter ki usta zanaatkar olsun,öğretmek vermek istesin biz almasını Allahın izniyle biliriz.
Biraz zor oldu ama asagıdakı lınkte yapmak ıstediğim bıcak var.
(Making a custom knife for an Infantryman)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2014, 01:49:19 »
Paslanabilir bir çeliktir başlangıç için güzel bir çelik ısıl işlemi kendiniz deneyebilirsiniz.Videodaki de bıçakta benzer bir çelikten. ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ecemi

• *
  • 4
  • Meslek: aşçılık
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2014, 23:32:01 »
ustalar sorumu mazur bulun fakat bu 4,2 mm ck67 paslanır çelik nereden alına bilir ?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2014, 23:38:20 »
elımde çeyrek plaka var. bır bıçak yaptım gayet ıyı sertlesiyor. ıkıye bölüp satışa çıkaracağım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2014, 08:52:27 »
çelik tedariki işini özgür ustam, taner ustam dan sorabilirsin merter arkadaşımda da çelik bulunuyor. kendilerine sorarsan yardımcı olurlar, zaten taner hocam söylemiş.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

arfyldz

• 790
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2014, 21:33:27 »
elımde çeyrek plaka var. bır bıçak yaptım gayet ıyı sertlesiyor. ıkıye bölüp satışa çıkaracağım.
Ustam plakanın ebatını bilmiyorum kı çeyreğin yarısı ne kadar bilemem cahilliğime verin lütfen.
Fiyatı ne tutar kaç tane bıçak çıkar (ortalama olarak)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2014, 11:17:52 »
100x62x4,2 cm  elımdekı plaka 

50x62x4,2   cm  şatışa cıkacak ıkı plaka ölçüsüdür  ;)  boyutlar bunlar . yapılacak bıçak ölçulerıne göre çıkacak adette değişir.

arfyldz

• 790
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2014, 12:58:52 »
100x62x4,2 cm  elımdekı plaka 

50x62x4,2   cm  şatışa cıkacak ıkı plaka ölçüsüdür  ;)  boyutlar bunlar . yapılacak bıçak ölçulerıne göre çıkacak adette değişir.
Çabalar acı vermeye başladığında kendini zorlamaya devam edebilen adam ;     Kazanacak olandır...!
          Fiyatı nedir ustam.Bize günahı ne olur......

ecemi

• *
  • 4
  • Meslek: aşçılık
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2014, 13:35:07 »
fiyat konusuda ölçü nedir peki ? ustalarımız çeligi sınıfına göre bir fiyat listesi çıkara bilirmi?