Bıçak Sanatı - Forum

Mora Clipper yeniden Bauhause stoklarında ...

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Mora Clipper yeniden Bauhause stoklarında ...
« Yanıtla #20 : 02 Ocak 2014, 18:19:49 »
Bıçaklar bugün elime geçti. Kalite olarak beklediğimden iyi çıktığını söyleyebilirim  :)
 Alper hocama buradan tekrar teşekkür ederim  :2up

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #21 : 15 Ocak 2014, 23:21:53 »
Ankara'da da satışa başlamış.
Okinawian

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #22 : 11 Şubat 2014, 01:43:00 »
               Bende aldım bir tane ama eşim sorduğunda cevap veremedim:niye aldın
ne yapacaksın bunu dedi. Donup kaldım harbiden görünce hiç düşünmeden aldım.
Sana aldım desem mutfakta anasını ağlatır,Tecrübeyle sabit.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 11 Şubat 2014, 15:06:45 »
               Bende aldım bir tane ama eşim sorduğunda cevap veremedim:niye aldın
ne yapacaksın bunu dedi. Donup kaldım harbiden görünce hiç düşünmeden aldım.
Sana aldım desem mutfakta anasını ağlatır,Tecrübeyle sabit.
Güzeldi  :D  Atın arabanın bagajına kampta piknikte işinize yarar. Fiyatına göre çok güzel bıçak.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #24 : 25 Şubat 2014, 00:26:21 »
               Hanım beni yanıltmadı yalancı çıkartmamak için yaptı herhalde. Güzel keser elime de iyi oturuyor diye
bıçağı al eline pırasa doğra. Sadece pırasa olsa neyse parmakta da küçük bir hatıra. Mora mora olalı böyle
eziyet görmemiştir herhalde. Üstelik ıslak olarak kabına koyunca bazı yerleri pas tutmuş. Şimdi aynının
paslanmazını istiyor.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #25 : 25 Şubat 2014, 09:11:18 »
Bir sonraki bıçağının formu ve tipi belli oldu anlaşılan. Hayırlı olsun Arif .
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #26 : 25 Şubat 2014, 09:31:32 »
               Hanım beni yanıltmadı yalancı çıkartmamak için yaptı herhalde. Güzel keser elime de iyi oturuyor diye
bıçağı al eline pırasa doğra. Sadece pırasa olsa neyse parmakta da küçük bir hatıra. Mora mora olalı böyle
eziyet görmemiştir herhalde. Üstelik ıslak olarak kabına koyunca bazı yerleri pas tutmuş. Şimdi aynının
paslanmazını istiyor.

Paslanmazı bazı av bayilerinde mevcut. http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2620#.UwxG1c6v8Sk

olcay81

• *
  • 43
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #27 : 24 Mart 2014, 17:48:11 »
bende kozyatağından aldım ama benim bıçak kesmiyor.bileme taşıylamı bilesem yoksa işin ehlinemi götürsem.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #28 : 24 Mart 2014, 21:54:52 »
bende kozyatağından aldım ama benim bıçak kesmiyor.bileme taşıylamı bilesem yoksa işin ehlinemi götürsem.

Şüphen varsa ehline götür ,yaparım diyorsan bir yerden başlamak lazım :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

olcay81

• *
  • 43
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #29 : 24 Mart 2014, 22:09:52 »
ben başlayayım o zaman.olmazsa ustanın toparlayabileceği bi seviyede bırakırım :)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #30 : 24 Mart 2014, 22:11:07 »
ben başlayayım o zaman.olmazsa ustanın toparlayabileceği bi seviyede bırakırım :)

+1

Bir şey kaybetmezsiniz ama çok şey kazanacağınız kesin.
Okinawian

eraonk

• *
  • 39
  • Eray K
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 01 Nisan 2014, 23:57:05 »
Aynı bıçaktan geçen yaz almıştım, arabanın bagajında her işe koşuyorum bana mısın demiyor. Bu arada kılıftaki Bauhaus logosu WD-40 sıkıp bulaşık süngerinin yeşil tarafıyla biraz uğraşınca silinebiliyor.

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #32 : 28 Nisan 2014, 23:06:35 »
Bu denli özgün bir uğraşıya sahip sizlerin suni malzeme saplı fabrikasyon bir bıçakla ilgilenmenize şaşırdım. Ben şahsen bu siteyi tanımadan önce de hiç yüzüne bakmadım onların. Bursa'nın boynuz saplı çoban çakısını bununla kıyas bile etmem . Şu nedenlerden  ötürü :
1-) Kişilikli    2-) Çoban çakısı alırım , zaten bitti bitecek bir geleneği desteklemiş olurum. 3-) Pilastik malzeme ile işim olmaz
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #33 : 28 Nisan 2014, 23:12:16 »
Nedenlerinize saygı duyarım ,ama bu zevk işi benim çok sevdiğim şeyden sen nefret edebilirsin,zevk konusunda hiç bir kimseye telkinde bulunmak istemem ve size de tavsiye ederim
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 28 Nisan 2014, 23:15:55 »
Efendim pukko nun da bir kişiliği var. Mora markasını ucuza alma imkanı oluyor size de tavsiye ederim.

Ayrıca elmanın tadı ayrı armutun tadı ayrı.
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #35 : 28 Nisan 2014, 23:27:02 »
Mora bu fiyata bu kadar performanslı ürün yaparsa bizimde ilginizi çeker benim amacım patine şekilleri denemekti üzerinde ama aldığım günden beri evdeki tüm pis işlere koşuyorum bu fiyata alacağım başka bir bıçak   bu kadar performans verirmiydi meçhul
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #36 : 28 Nisan 2014, 23:37:06 »
Bu denli özgün bir uğraşıya sahip sizlerin suni malzeme saplı fabrikasyon bir bıçakla ilgilenmenize şaşırdım. Ben şahsen bu siteyi tanımadan önce de hiç yüzüne bakmadım onların. Bursa'nın boynuz saplı çoban çakısını bununla kıyas bile etmem . Şu nedenlerden  ötürü :
1-) Kişilikli    2-) Çoban çakısı alırım , zaten bitti bitecek bir geleneği desteklemiş olurum. 3-) Pilastik malzeme ile işim olmaz
Görüşünüze saygı duyuyorum peki siz boynuz saplı bir çakıya kıyıp en sert islere bile ya kirilirsa diye düşünmeden koşabilir misiniz? Sanirim kimse ahşap saplı elde dövülmüş deri kılıflı bir av bicağını moraya tercih etmez ancak ben bu kadar değer verdiğim ustamin emeği olan bıçağı acil durumda olmadıkça hor kullanirsam ne kadar süre yasatirim?böyle işler için de acımadan kullanilabilecek fiyat performansi yüksek bir bıçak
Saygılar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #37 : 29 Nisan 2014, 09:29:55 »

Biz bıçakları o kadar seviyoruz ki kıyıp da kullanamıyoruz. Ancak plastik saplılarına güç bela kıyabiliyoruz. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

35 Atınpark

• *
  • 65
  • Meslek: Ender Dolu Studiosus Reisen München
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #38 : 29 Nisan 2014, 11:54:32 »
Sevgili Tufan kardeşim , kendi yazımda farketmediğim havayı senin cevabını okuyunca farkettim ; seni kırmışım . Suni malzemeye ve seri üretime kızgınlığım sana yansımış. Aferdersin !  Bana en güzel cevabı Eylem arkadaşım vermiş.  ''Biz kıyamayız '' dedi . Doğru hepimiz farklıyız . Ben kullanılmış değerli ürünün üzerindeki izlerden zevk alırım. Yani eskimişlikten . Şubat başında domuz vurdum , karnını damascusla deştim , organları vaşaklara hazır hale getirip bıraktım. Bıçağımı yıkadım , baktım ona .. bu deştiği kaçıncı domuzdu , unuttum . Hepsinin biraz izi olmalı üstünde.  Her domuzdan sonra bıçağım biraz daha fazla benim bıçağım oldu. Tamam , objeler hepimize farklı şeyler ifade ediyor . haklısınız .  Herkese selamlar !
Ölmeden  önce  ölünüz        ( Hadis-i Şerif )

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #39 : 29 Nisan 2014, 11:58:51 »
Bunun kardeşi olan Bahco, dübelin dışarda kalan ucunu keserken çok işe yaradı. :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben