Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçağı

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Av bıçağı
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2013, 18:25:21 »
Çok güzel. Elleriniz dert görmesin.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 15 Aralık 2013, 20:23:27 »
Sap biçimini nereden hatırlıyorum diye kafa patlatmaya başladım. İlk olarak Yunus Emre'nin diğer çalışmalarında da bu tipte bir sap olduğunu az çok hatırlıyordum.

(Bkz.)

Sonra aklıma Emin için lazerde kestirdiğim kukri geldi.

(Bkz.)

Ama hala ilk gördüğüm fotoğrafı bulmuş değildim. Az daha düşününce aklıma Sefa ustanın Serdar için kestiği profil geldi. Evet bu sapı geriye doğru takip edebildiğim son nokta bu:

Serdar arkadaşımızla daha önceden tanışıyorduk, kendisi de Antalya da  bıçağını kendisi yapmak istedi. Daha görmedi ama buradan herkesle birlikte görmüş olsun, 9260 malzemden bir kukri formu. Umarım beğenir ;) ( köpekbalığını andırıyormu  ::))

Evet, bu tipe yakın sapın ergonomisini Serdar, muhtemelen Sefa, Emin ve Yunus Emre biliyor.

Kullanım tecrübelerini merakla bekliyoruz.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #22 : 15 Aralık 2013, 20:33:37 »
Hatırlamak, unutmamak,  ne kadar güzel şey. :2up :2up :2up

« Yanıtla #23 : 15 Aralık 2013, 21:22:09 »
Valla bu tip sapı bir kaç profilde kullanmışlığım var. En son DTE etkinliğindeki bıçağın sapı da Serdar'da ki profilin sapına benziyordu hatta. Ama ne yazık ki benim kullanım deneyimim yok, arkadaşlara sormak lazım.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #24 : 16 Aralık 2013, 08:40:40 »
Ustam ellerine emeğine sağlık çok değişik ve çok güzel olmuş  :2up :2up :2up

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #25 : 16 Aralık 2013, 12:19:31 »
tam bi yunus usta kılsaıgı elınıze saglık ustam cok guzel olmus :2up
Çok teşekkür ederim Mehmet ustam sağ olasın.
Her çalışma çok titiz ve çok başarılı. İmreniyorum gerçekten. Ustam kaç günde çıkardınız bu bıçağı?
Teşekkür ederim Sertaç ustam sağ olasın beğendiğine çok sevindim sağ olasın. Kaç günde bitirdiğimi hatırlamıyorum severek çalışınca zaman çabuk geçiyor  :2up :2up :2up.
Değişik bir tarz olmuş.elinize sağlık.
Çok teşekkür ederim Mehmet ustam sağ olun.
elerinize sağlık 10 numara olmuş

Özgür ustam çok teşekkür ederim sağ olasın beğendiğine çok sevindim.
yunus emre usta  senin yaptığın bıçakların hepsi çok süper titiz çalışmalar yapıyorsun gönülden tebrik ederim seni 8)
Sağ olasın Tufan ustam beğendiğinize çok sevindim.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 16 Aralık 2013, 12:25:01 »
öncelikle Yunus Emre ustam, senden bıçak çıktığına dair bir başlık gördüğümde açıkcası heyecanlanıyorum. ellerine sağlık. tertemiz bir çalışma yine.

kabza ergonomisine gelince, ben yaptığım kukride Sefa hocamın çalışmasını aynen kullanmıştım. kukri bittikten sonra yaptığım bir kaç denemede ben ergonomiden çok memnun kalmıştım. ozellikle vurma esnasında kabzanın arkasındaki yukarıdoğru olan çıkıntı malzemenin elde kontrollü tutuşu için ciddi katkı sağlıyor. darbe işi yapacak bıçaklarda böyle bir kabzanın gayet verimli olacağını düşünüyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #27 : 16 Aralık 2013, 12:38:37 »
:2up Çok iyi görünüyur Yunus. İlginç bir kabza tipi. Ama en çok perdah olmuş  :2up :2up
Çok teşekkür ederim Emre ustam beğendiğinize çok sevindim sağ olun var olun.
Eline sağlık. Tertemiz bir namlu, güzel renkleri, ahengi olan bir kabza ve denemeden nasıl hissettirdiğini tasavvur edemediğim sıradışı bir sap tasarımı. Bunu yanılmıyorsam daha önce de uygulamıştınız. Bundan dolayı başarılı bir tasarım olduğuna inanıyorum. Tabi kullanıcı yorumları, ergonomi hakkında açıklamalar olsa tadından yenilmez.
Eylem hocam çok teşekkür ederim sizlerin beğenisini kazanmak en azından diğer çalışmalarımı hatırlamanız beni çok mutlu etti sağ olun var olun.
Daha önce  bu tarz uyguladığım bir kaç model

yükle resim

resim yükle

çoklu resim upload

Eylem'e katiliyorum çok güzel bicaklar yapiyorsun Yunus  kiliflari zaten hiç söylemiyeceğim sap konusunda kullanici yorumlari ve küçük bir kullanim videosu süper olurdu
Teşekkür ederim Kaya ustam beğenileriniz için sağ olun bir daha ki sefere ufak bir video eklemeyi unutmayacağım.
Yunus, ellerin kolların dert görmesin, etkileyici bir işçilik ve değişik bir tasarım. Sen yeni işler yaptıkça hepimiz görsel bir şölen yaşıyoruz. Teşekkürler...
Çok teşekkür ederim Sefa hocam sizlerin şaheserleri yayında esamesi bile okunmaz hocam tekrardan çok teşekkür ederim.
Hatırlamak, unutmamak,  ne kadar güzel şey. :2up :2up :2up
Çok haklısınız  :2up :2up :2up
Çok güzel. Elleriniz dert görmesin.
Çok teşekkür ederim sağ olun beğeniniz beni çok mutlu etti.
Ustam ellerine emeğine sağlık çok değişik ve çok güzel olmuş  :2up :2up :2up
Sağ olasın Rasim ustam çok teşekkür ederim beğenmen beni çok mutlu etti.
öncelikle Yunus Emre ustam, senden bıçak çıktığına dair bir başlık gördüğümde açıkcası heyecanlanıyorum. ellerine sağlık. tertemiz bir çalışma yine.

kabza ergonomisine gelince, ben yaptığım kukride Sefa hocamın çalışmasını aynen kullanmıştım. kukri bittikten sonra yaptığım bir kaç denemede ben ergonomiden çok memnun kalmıştım. ozellikle vurma esnasında kabzanın arkasındaki yukarıdoğru olan çıkıntı malzemenin elde kontrollü tutuşu için ciddi katkı sağlıyor. darbe işi yapacak bıçaklarda böyle bir kabzanın gayet verimli olacağını düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim Emin ustam elimden geldiğince sizlerin beğenilerini boşa çıkarmamaya gayret ediyorum sağ olun var olun .